BAYER LEVERKUSEN – ATLETICO MADRID

A Bajnokok Ligája Nyolcaddöntőinek odavágóinak utolsó napjához érkeztünk. Az este folyamán a Bayer Leverkusen fogadja az Atletico Madrid csapatát. A hazai együttes az A.S. Monaco mögött végeztek a második helyen a C. jelű négyesben míg az Atletico Madrid az A. csoportot nyerte meg a Juventus csapata előtt. A hazaiak a bajnoki formájukat tekintve nem épp a legjobb formájának örvend ugyanis elmúlt 6 mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni 3 döntetlen és 2 vereség mellett. A hazaiak sérült listáján Kruse neve szerepel valamint Toprak piros lap miatt nem játszhat ma este. A vendég oldalon ehhez képest rózsás a helyzet az elmúlt 6 bajnokiján Simeone együttese 5 győzelmet aratott s csupán egy vereséget szenvedett el. A sérültek listája gyakorlatilag üres így a lehető legerősebb 11-es tud harcba szállni az Atletico az este folyamán. Az előzetes várakozások alapján a továbbjutásra egyértelműen a spanyol csapat pályázik nagyobb eséllyel ám a mai mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese.

Bayer Leverkusen: Leno; Spahic; Hilbert; Papadopulos; Wendell; Castro; Szon; Calhanoglu; Bender; Bellabari; Drmic

Atletico Madrid: Moya; Juanfran; Siqueira; Godin; Miranda; Arda Turan; Tiago; Gabi; Niguez; Mandzukic; Griezmann

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 7.percben egy hazai kontra végén Bender lőtt 22 méterről a kapu mellé. A 9. percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Griezmann fejelt a kapu fölé. A 12.percben egy hazai szöglete követően Moya ütött a labda mellé Chalhanoglu lövését követően Mandzukic mentett a gólvonalról. A 16.percben egy kavarodást követően Drmic-ről pattant a labda a kapu mellé. A 21.percben egy vendég szögletet követően a hazaiak vezethettek kontrát melyet végül a vendég védelem meg tudott állítani. A 22.percben Thiago sárgult be egy korábbi szabálytalanságot követően. A 26.percben Spahic lövése ment el centikkel a hazai kapu fölött. A 28.percben Bender beadását követően Moya ütötte ki a labdát a mezőnybe. A 29.percben Niguez távoli kísérlete ment el a kapu mellett. A 31.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 36.percben Papadopulos sárgult be. A 38.percben Shiqueira helyére Gamez érkezett. A 39.percben Leno mentett hatalmasat Griezmann feje elől. A 42.percben  Niguez helyére Raul Garcia érkezett. A 46.percben hazai szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás következett de helyzet nem alakult ki. A 47.percben Mandzukic lőtt kapura de lövését blokkolták. A szögletet követően Thiago lövését hárította óriási bravúrral Leno. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A 47.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Leno húzta le a labdát. Az 51.percben Garcia lőtt távolról Leno kapuja mellé. Az 52.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 56.percben Leno húzott le egy jobb oldali beadást. Az 57.percben Calhanoglu lőtt a léc alá 14 méterről 1:0! Az 59.percben egy vendég lehetőséget követően a hazaiak vezettek kontra támadást ám a vendég védők végül vissza tudtak zárni. A 60.percben Godin sárgult be minek köszönhetően a visszavágó mérkőzésen biztosan nem játszhat. A 62.percben hazai szabadrúgás következett melyet helyzet azonban nem követett. A 62.percben Bender sárgult be reklamálásért. A 64.percben Torres állt be Turan helyére. A 67.percben Mandzukic fejesét fogta magabiztosa Leno kapus. A 68.percben Bender helyére Rolfes állt be a hazai oldalon. A 72.percben Calhanoglu szabadrúgását fogta Moya kapus. A 72.percben Torres középre adását húzta le a levegőből Leno kapus. A 74.percben Leno védett hatalmasat Mandzukic próbálkozását követően majd ezt követően Drmic került a túloldalon helyzetbe ám itt Moya kapus tudott hárítani. A 75.percben egy vendég szögletet követően Griezmann fejelt a kapuba közvetlen közelről de miután a labda kívülről kanyarodott vissza a pályára így a gól érvénytelen volt. A 76.percben Thiago csúszott be szabálytalanul amiért meg is kapta sárga lapját s mivel neki már volt egy így piros lappal le kellett vonulnia, így a visszavágó mérkőzést neki is ki kell hagynia. A 78.percben Papadopulos lőtt kapura de Moya ezúttal is hárítani tudott. A 80.percben Drmic helyére Kiessling érkezett. A 87.percben Brant érkezett Calhanoglu helyére. A 88.percben Castro Torres és Kiessling is sárga lapot kapott reklamálást követően. A 90.percben egy vendég szabadrúgást követően Torres fejelt Leno kapuja fölé. A hosszabbítás 3 perc a 92.percben Gamez sárgult be egy lerántást követően. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 1:0!

Egy rendkívül érdekes mérkőzésen vagyunk túl ahol a hazai csapat messze a várakozásokon felül teljesített valamint a vendégek elmaradtak csúcsformájuktól. Az első játékrészben a kapuk felváltva forogtak veszélyben de gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A vendégek két cserét is kénytelenek voltak elhasználni a sérülések miatt. A második játékrész nyugodt iramban kezdődött egészen a hazaiak vezető találatáig. Ettől a ponttól kezdve egyre nagyobb volt a feszültség a vendégek oldalán minek eredménye képp Thiago volt kénytelen elhagyni a pályát. Ezt követően a hazaiak is felvették az ellenfél harcmodorát s potyogtak a sárga lapok sajnos a játék rovására. A hazai együttes ahelyett,hogy igyekeztek volna növelni előnyüket inkább ráültek az eredményre amely a visszavágón igen csekély lehet. Összességében a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Check Also

LIVERPOOL F.C. – VILLAREAL C.F.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében szintén egy angol és egy spanyol együttes feszül egymásnak. E …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.