BAYER LEVERKUSEN-B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 22. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló csúcsrangadóját a tabella 4. helyezettje a Bayer Leverkusen és a 2. helyezett Borussia Dortmund vívja. A hazai együttes eddigi 21 mérkőzéséből 10-et nyert meg 5 döntetlen és 6 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett, tehát elmondható, hogy a hazai együttes jó formának örvend. Ami a hazaiak hazai mérlegét illeti a Leverkusen mindössze a 8. ezen a tabellán 5 győzelemmel 3 döntetlennel és 2 vereséggel. Az elmúlt 5 hazai mérkőzésükön 2 győzelem mellett 2 döntetlen és 1 vereség szerepel. A vendég együttes 21 mérkőzést követően 15-öt nyert meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükön 3 győzelmet arattak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Ami az idegen beli mérlegét illet az együttes 6 győzelmet aratott 2 döntetlen és 3 vereség mellett ami igencsak hízelgő Tuchel együttesére nézve. A két együttes megelőző 17 összecsapásából a hazaiak mindössze 3 összecsapást nyertek meg  6 döntetlen és 9 dortmundi győzelem mellett. Az elmúlt 5 összecsapásból 2 Leverkusen siker mellett 2 döntetlen és 1 dortmundi siker született. A két együttes őszi mérkőzését a dortmundi együttes 3:0-ra nyerte. A mai összecsapásnak nincs egyértelmű esélyese, izgalmas összecsapás előtt állunk.

Bayer Leverkusen: Leno;Wendell;Toprak;Tah;Jedvaj;Mehmedi;Kampl;Kramer;Bellarabi;KIessling;Chicarito

Borussia Dortmund: Burki;Piszczek;Papastathoupoulos;Hummels;Durm;Ginter;Bender;Leiter;Pulisic;Mhiktarjan;Aubameyang

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 14.percben Aubameyang lőtt 22 méterről egy szabadrúgást a sorfalba. A 15.percben hazai szöglet következett melyet követően Tah fejelt Burki kezébe. A 16.percben Burki hibáját követően Bellarabi lövését kellett a vendég védelemnek blokkolnia. A 19.percben Leno jött ki jól s tisztázott Aubameyang elől. A 25.percben Kampl sárgult be. A 34.percben hazai  szöglet következett melyet követően Mehmedi lőtt kapura de Burki magabiztosan fogta a játékszert. A 36.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 38.percben vendég szöglet következett melyet követően Leno húzta le a levegőből a játékszert. A hosszabbítás 3 perc, a 47.percben egy vendég támadás végén Aubameyang elé csorgott a labda amit a támadó a kapu mellé lőtt. A

A második játékrészt a hazaik kezdték. A félidőben Toprak helyére Papadopulos  érkezett hazaiaknál valamint Reus érkezett a vendégeknél Pulisic helyére. A 46.percben Kampl helyét Ramalho vette át a hazaiaknál. Az 51.percben egy szép hazai támadás végén Burki ütötte a labdát szögletre, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 53.percben Chicarito sárgult be reklamálásért. Az 54.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 56.percben Papadopulos sárgult be egy szabálytalanságot követően. Az 58.percben Bellarabi sárgult be kakaskodásért. A 64.percben egy elképesztően szép vendég támadás végén Aubameyang maradt a 16-oson belül üresen s lőtt a kapu közepébe 0:1! A 68. percben ismeretlen körülmények miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. A két együttes továbbra is a pályán maradt. A 69.percben Bender helyére Weigelt került. A 70.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 71.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Hernandez maradt le a labdáról. A 76.percben Subotic állt be a megsérülő Papastathoupoulos helyére a vendégeknél. A 77.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 83.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 86.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 87.percben Durm sárgult be, ezt követően Reus tört a 16-oson belülre de lövését Leno hatalmas bravúrral védte. A 88.percben hazai szöglet következett de a vendégek indítottak kontrát mely végén Wendell sárgult be. A 89.percben vendég szabadrúgás következett melyet Reus a sorfalba lőtt. A 91.percben egy jobb oldali támadás végén Hernandez került helyzetbe de lövése a kapu mellé ment, nagy ziccer maradt ki. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:1-es végeredmény.

Az első félidő meglepően visszafogott játékot hozott melynek oka a hét közepi nemzetközi kupaszereplés lehetett. Az első negyed órában említésre méltó esemény nem történt s a későbbiek során sem igazán sorjáztak a helyzetek. A félidő végén a vendégek mégis megszerezhették volna a vezetést ám Aubameyang csak a kapu mellé lőtt. A második félidőben a játék ugyanúgy folytatódott mint az első játékrészben ám egy hazai hiba alapjaiban rengette meg a mérkőzést. A vendégek vezető találatát követően a bírói testület bevonult az öltözőbe, az okok még nem tisztázottak de az egyik cserejátékos jelenléte okozhatta a problémát. A mérkőzés 10 perces szünet után folytatódott paprikás hangulatban amelyből a vendég együttes jött ki jobban. A félidő második felében sok helyzet maradt ki s előtérbe került a támadó foci de több találat már nem esett.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.