BAYER LEVERKUSEN- F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 20. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapását a Bayer Leverkusen és  Bayern München játssza. A hazai együttes a tabella 5. helyén áll de a veszetett pontok tekintetében a harmadik. Az eddig lejátszott 19 mérkőzésükből 9-et nyertek meg 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A hazaiaknál Aranguiz Bender és Kruse biztosan nem játszhat a ma esti összecsapáson. A vendég együttes a tabella éléről várhatta a fordulót, eddigi 19 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Ami a sérülteket illeti Guardiola együtteséből Götze;Ribery;Benatia;Boateng és Martinez mindenképpen kénytelen lesz kihagyni a ma esti összecsapást. Az együttesek őszi találkozóját a müncheniek nyerték meg 3:0-ra. Mindkét együttes jó formának örvend, ám a vendégeknél akad egy hír ami némileg befolyásolhatja a csapat egységét,Guardiola a héten bejelentette, hogy nyártól a Manchester City együttesét fogja irányítani. Ezt megelőzően napvilágot látott, hogy a katalán edző Ribery és Vidal hozzáállásával nem elégedett ami önmagában is feszültséget keltett az öltözőn belül a hírek szerint. Az előzményeket figyelembe véve még így is a vendégek számítanak esélyesnek de nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk.

Bayer Leverkusen: Leno;Wendell;Toprak;Tah,Jedvaj;Calhanoglu;Kampl;Kramer;Bellarabi;Hernandez;Kiessling

Bayern München: Neuer;Lahm;Kimmich;Badstuber;Alaba;Alonso;Robben;Vidal;Coman;Costa;Lewandowski

A mérkőzést a bajorok kezdték. Az 5. percben egy vendég szabadrúgást követően Leno húzta le a levegőből a labdát. A 8.percben Vidal szabadrúgását vágták ki a hazai nézők. A 11.percben hazai szöglet következett melyet követően Toprak fejesét fogta Neuer magabiztosan. A 20.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 21.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Robben lőtt kapásból a kapu mellé. A 23.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek szerezték meg a labdát. A 28.percben vendég szöglet következett  de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 31.percben hazai szabadrúgás következett de a vendég védelem ki tudta vágni a labdát. A 37.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek rúgták ki a játékszert. Több helyzet nem alakult ki így a félidőnek vége szakadt.

A második félidőt a gyógyszergyári együttes kezdte. A 46.percben Coman beadását Robben fejjel próbálta kapura tenni de végül ez nem sikerült neki. A 47.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők fejelték ki a labdát. Az 51.percebn Jedvaj helyére Hilbert érkezett a hazaiaknál. Az 52.percben Vidal helyére Thiago állt be a vendégeknél. Az 53.percben Hernandez lőtt távolról a kapu jobb oldala mellé. Az 54.percben Calhanoglu lövését Kimmich blokkolt így szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki sőt Robben indult meg a labdával ám szerelni tudták, de a vendégek visszaszerezték a labdát sőt Lewandowski lövését a hazaiknak kellett blokkolniuk. A 60.percben Müller érkezett Robben helyére a vendégeknél, ezt követően Neuer-nek kellett mentenie Hernandez elől egy röviden hazatett labdát követően. A 62.percben Kramer került gólhelyzetbe de végül nem tudta jól ellőni a labdát. A 64.percben Coman középre adását követően Müller lőtt kapásból centikkel a kapu fölé. A 65.percben Costa passzát követően megint Müller lőtt a jobb kapufa mellé. A 67.percben Costa középre adását követően Toprak mentett nagyot, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 73.percben egy csodás akció végén Müller lövését blokkolták a hazai védők. A 74.percben Kiessling helyére Brunt érkezett a hazaiknál. A 78.percben Costa középre adását Toprak blokkolta. A 79.percben Alonso sárgult be. A 82.percben ismét Toprak mentett szögletre a 16-oson belülről, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 83.percben Lewandowski lőtt a kapu mellé 12 méterről. A 84.percben Alonso megkapta második sárga lapját így mehetett idő előtt zuhanyozni. A 85.percben hazai szöglet következett melyet követően Brant lőtt a jobb alsó sarok mellé. A 87.percben Coman helyett Rode lépett pályára a vendég oldalon valamint Mehmedi állt be Bellarabi helyére a hazai oldalon. A 88.percben Rode lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén. A 92.percbe Costa középre adását követően Lewandowski fejelt a labda mellé, s ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben a vendégek meglepően visszafogottan játszottak melyet még az sem magyaráz, hogy akadnak hiányzók a bajoroknál. A hazaiak igyekeznek a vendég védelem hibáit kihasználni de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A második félidőben mindkét együttes nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Eleinte a hazaiak voltak veszélyesebbek majd Müller beállását követően e vendégek. Alonso kiállítása érdemben már nem befolyásolta a mérkőzést sőt a vendégek ez utolsó másodpercben akár a győzelmet is megszerezhették volna. A hazaiak közül Toprak ember feletti munkája mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Összességében a döntetlen igazságosnak tűnik.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.