BAYER LEVERKUSEN F.C. – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 18. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A hétvégi program péntek este indul nem is akármilyen mérkőzéssel ugyanis a gyógyszergyáriak hazai pályán fogadják a Bayern München gárdáját. A hazaik nem a klub legsikeresebb szezonját futják, igaz mindezek ellenére a tabella 4. helyén állnak, 17 mérkőzésükből 7-et nyertek meg 7 döntetlen és 3 vereség mellett. Hazai környezetben 8 mérkőzésből 4 győzelem mellett 4 döntetlent értek el. Utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el, hazai környezetben 2 győzelem és 3 döntetlen a mutatójuk utolsó 5 meccsükön. Sérültek: Yurchenko. A bajnok Bayern München a korai edzőváltást követően szinte szárnyakra kapott. Igaza a Bajnokok Ligájában csoportja második helyén végzett ám csak gólkülönbségének köszönhetően. Hazája bajnokságában 17 meccset követően vezeti a tabellát 13 nyert meccsel 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükből 4-et nyertek 1 vereséget szenvedtek el. Idegenben 9 meccsből 6-ot nyertek meg 1 döntetlen és 2 verség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükből 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. Sérültek: Thiago;Neuer;Hummels;Lewandowski. A meccs esélyese a vendég együttes.

Bayer Leverkusen: Leno;Wendell;Bender;Tah;Havretz,Bender;Kohr;Bailey;Bandt;Volland;Bellarabi

Bayern München: Ulreich;Rafinha;Boateng;Sule;Alaba;Vidal;Martinez;Rodriguez;Robben,Müller;Ribery

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 4.perc: vendég kontra melynek végén Robben passzát Ribey lőtte kapura de a védelem blokkolt, ezt követően Rodriguezt lökték el a 16-os közelében, a szabadrúgásból helyzet nem ám hazai kontra következett de találat ebből sem született. 10.perc: Volland sárgult be. 16.perc: Vidal szabadrúgásából helyzet nem alakult ki. 17.perc: Kohr fejelt a kapu mellé centikkel egy szabadrúgást követően. 25.perc: Alaba beadását Leno védte majd Rodriguez lőtt távolról a kapu mellé. 26.perc. vendég szöglet melyet követően Vidal lövését Leno védte bravúrral majd a kipattanót Müller és Rodriguez sem találta el. Müller becsúszásáért sárga lapot kapott. 28.perc: Bender lőtt a kapu fölé távolról. 32.perc: vendég szöglet melyet követően Martinnez elé pattant a labda aki 5 méterről lőtt a kapuba erőből 0:1! 38.perc: Martinez próbálkozott fejessel ám célt tévesztett 12 méterről. 40.perc: két egymást követő szögletet követően Süle fejelt kevéssel a kapu mellé. 42.perc: Rafinha sárgult be. 44.perc: Ribery indult meg majd passzolt Müller elé aki lőtt kapura de ezt blokkolták a lepattanót Müller lőtte a védőkbe. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Bayer Leverkusen kezdte. 54.perc hazai szabadrúgás melyet követően a labda a sorfalról pattant le, az ezt követő szögletből Baily elé került a labda aki védőjét hintába ültette majd szép mozdulattal ívelt a keresztlécre. 57.perc: Müller lőtt távolról centikkel a kapu mellé. 59.perc: Ribery kapott jó labdát majd Rodriguez labdáját a jobb sarokba lőtte 0:2! Bellarabi helyére Henrichs érkezett. 62.perc: Bailey lőtt éles szögből kevéssel a kapu mellé. 64.perc: Kohr helyére Alario állt be. 65.perc: Robben helyére Coman érkezett. Hazai szöglet következett ám helyzet nem alakult ki. 69.perc: Henrichs megpattanó lövése a kapuban landolt 1:2! 72.perc: Alaba lőtt a kapu mellé. 74.perc: Bender fejelt a kapu mellé. 76.perc: hatalmas hazai ziccer ám Volland lőtt a kapu mellé igaz Boateng is kellett aki nagyot mentett, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. 77.perc: Brandt helyére Mehmedi állt be. 78.perc: Alario lőtt kevéssel a léc fölé. 78.perc: Ribery helyére Wagner érkezett a vendégeknél. 87.perc: Rodriguez lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. 88.perc: Ulreich húzott le egy jobb oldali beadást. 90.perc: vendég szabadrúgás a 16-os előteréből, a szabadrúgást Rodriguez lőtte a kapuba 1:3! A hosszabbítás 4 perc, melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a hazaiak igyekeztek megszerezni a vezetést ám próbálkozásaik elhaltak. A vendégek is játszottak már pontosabban ám több esetben is a játékosok egymást zavarták meg a kapu előtt a gólszerzésben. Megérdemelten vezetnek a vendégek akik kontrái életveszélyesek. A második játékrészben a hazaiak nagyobb iramra kapcsoltak ám hiába a több helyzet találatot a félidő elején nem tudtak szerezni. A második bajor gól úgy festett mindent eldöntött ám egy megpattanó lövést követően a hazaiak reménykedhettek egy döntetlenben. ehhez meg is volt a helyzetük ám végül a vendégek jobb helyzetkihasználása győzött. A bajorok megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.