BELGIUM-OROSZORSZÁG

A Vb 11. napján rendezik meg a 2 csoportkörök utolsó mérkőzéseit. Ma este 18:00-tól Belgium mérkőzik meg Oroszországgal a H csoport keretein belül. A Belgák ha nem is könnyedén de abszolválni tudták az első csoportkörös mérkőzésüket Algéria ellen. Az Oroszok némi meglepetésre csak egy 0:0-ás döntetlent voltak képesek elérni Dél-Korea válogatottjával szemben. Az esti meccset tekintve az esélyek a bomba erős belga válogatott mellett szólnak,ám ahogy haladunk előre a vb-n úgy egyre több meglepetés születik így igaz lehet ez a mai találkozókra is.

Belgium: Courtois;Kompany;Vermaelen;Alderweireld;Fellaini;Witsel;Mertens,De Bruyne;Lukaku;Hazard

Oroszország: Akinfejev;Kombarov;Ignasevic;Kozlov;Berezuckij;Satov;Gilsakov;Fajzulin;Szamedov;Kanunnyikov;Kokorin

A mérkőzést Belgium válogatottja kezdte. Az első percben Mertens beadását blokkolta Gombarov így szöglet következett. A középre adott labdát követően az oroszok szerezték meg a labdát és indítottak kontrát melynek végén Kokorin lőtte a labdát védőjébe. A 4. percben Alderweireld ugratta ki Mertens aki a védőjébe lőtte a labdát. A 6. percben egy belga támadás futott a jobb oldalon de az orosz védelem ki tudta lőni a mezőnybe a labdát. A 12. percben Fajzulin lőtt egy szép passzjátékot követően a belga kapura de Courtois nagyot védett szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 14. percben De Bruyne szerzett labdát majd vezette keresztbe a kapu előtt és passzolt Mertens elé aki középre játszotta Lukaku elé a labdát ám az orosz védelem jókor avatkozott közbe így megúszták a gólt. A 15. percben Mertens ívelt a jobb oldalról Fellaini fejére de Akinfejev jól jött ki kapujából és fogta a labdát. a 18. percben Alderweireld adott középre Fellaini fejére ám a labda magasnak bizonyult így helyzet nem alakult ki. A 20. percben Mertens vezette a labdát a jobb oldalon majd lőtt 25 méterről a jobb kapufa mellé. A 21. percben Kaninnyikov cselezett a jobb oldalon majd adott középre ám helyzet nem alakult ki belőle. A 22. percben ismét Mertens ment el De Bruyne passzából a jobb oldalon majd lőtt kapura de lövése a kapu előtt keresztbe ment el. a 25. percben Kanunnyikov szerelte a jobb oldalon Mertenst így szöglet következett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 26. percben egy bal oldalon Alderweireld szerelte szabálytalanul Kokorint de a 11-es elmaradt. A 27. percben Mertens ment el megint a jobb oldalon de beadására senki sem érkezett így helyzet nem alakult ki. A 29. percben Szamedov ment el a jobb oldalon majd adott rosszul középre. A 30. percben Courtoisnak kellett nagyot védenie fajzulin lövésénél. A 31. percben Vermaelen helyére Verthongen érkezett,Vermaelen sérülés miatt jött le a pályáról. a 35. percben Satov próbálkozását fogta Courtois. A 36. percben Mertens játszotta tisztára magát a 16-os jobb oldalán majd lőtt kapura de Akinfejev védte a lövését. A 38. percben De Bruyne-t állították meg a 16-os előterében az orosz védők,még e percben Glisakov sárgult be egy összetűzést követően. A 39. percben Kukau elé pattant a labda egy orosz védőről aki azonban egy másikba lőtte a labdát. Kokorin vezetett egy kontrát de Kompany szerelni tudta őt a 39. percben. A 41. percben orosz szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 43. percben Kozlov ment el a jobb oldalon majd adott középre de a belga védelem szögletre lőtte a labdát. Szamedov szögletét Fajzulin zúdította kapura de a labda a keresztléc felett ment el centikkel. A 44. percben Glusakov adott a bal oldalról középre Kokorin fejére aki ajtó ablak ziccerben a kapu mellé fejelte a labdát. A hosszabbítás 1 perc az első játékrész végén. Helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás állás.

A második félidőt az orosz válogatott kezdte. A 46. percben Kanunnyikov taszította odébb Alderweireldet gí a belgák jöhettek szabadrúgással. Az 52. percben Mertens menetett a 16-oson belül szögletre,a sarokrúgást a belga védelem fejelte ki a mezőnybe. Az 53. percben a jobb oldalról Glusakov elé került a labda aki a kapu fölé bombázta a labdát. Az 54. percben Witzel kapott szabálytalanságért sárga lapot. Az 56. percben Hazard játszotta rosszul középre a labdát. Az 57. percben Lukaku helyére Origi érkezett. Az 59. percben egy jobb oldali beadást követően Kokorin rúgott a labda mellé,ebből indult De Bruyne aki aztán Hazard elé passzolt aki elcselezte magát így helyzet végül nem alakult ki. A 62. percben Kozlov helyét Jescenko foglalta el. A 71. percben Van Buyten mentett szögletre egy orosz kontrát követően. A sarokrúgást egy újabb követte miután belga fejről ment ki a labda. Kombarov újabb beívelést Kompany fejelte ki a mezőnybe. A 73. percben Szamedov adta középre a labdát melyet Jescenko fejelte a kapu fölé. Alderweirelt sárgult be egy szabálytalan szerelést követően. A 74. percben Glusakov lőtt a belga kapu fölé. A 75. percben Mertens helyére Mirallas érkezett. A 76. percben orosz szöglet következett,Kombarov beíveléséből gólveszély nem alakult ki. A 78. percben Origi lőtt az orosz védők lábába. A 81. percben Jecsenko elé került  alabda aki 10 méterről a kapu mellé lőtte a jobb oldalról. A 83. percben belga szabadrúgás következett egy orosz kezezést követően,de a szabadrúgás előtt Shatovot Dzagojev váltotta. A szabadrúgást Mirallas lőtte a bal oldalsó kapufára. A 84. percben Hazard cselezett a 16-oson belülre majd passzolt Orogi irányába de az orosz védelem szerelni tudott. A 86. percben Hazard lövés kerülte el az orosz kaput de mivel beleért egy védő így szöglet következett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88. percben Hazard cselezett a 16 -os jobb oldalán majd passzolt Origi elé aki 8 méterről a léc alá lőtte a labdát 1:0! A 90. percben Szamedov helyére Kerzsakov érkezett. A hosszabbítás 3 perc,A 92. percben egy belga kontrát követően Hazard passzolt Mirallas elé aki ziccerben nagyon rosszul találta el a labdát melyet Akinfejev szögletre védett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Még egy szöglet ebben a percben melyből helyzet nem alakult ki,ezen kívül más már nem történt így a végeredmény 1:0! a belgák javára.

A kitűnő játékot hozó első játékrészt egy álmoskás második félidő követte. A belgák ezen a mérkőzésen sem nyűgözték le szurkolóikat ám valahogy a meccs végére sikerült felpörögniük és Origi révén megszerezniük a 3 pontot jelentő találatot. Az oroszok ugyan jobbak voltak a második játékrészben ám pontot nem tudtak szerezni és így nagyon közel kerültek a kieséshez. A belgák így továbbjutottak a kérdés már csak az hogy hányadik helyen. Összességében egy nézhető mérkőzést láttunk melyet az előzetesen esélyesebbnek ítélt belgák meg tudtak nyerni.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.