BELGIUM-USA

A Nyolcaddöntők utolsó mérkőzést rendezik ma 22:00-ás kezdéssel. A H csoport győztese Belgium mérkőzik meg a G csoport második helyezettjével az Egyesült Államokkal. Belgium Algériát 2:1-re verte meg majd Oroszországot 1:0-ra és Dél-Koreát 1:0-ra így 100%-os teljesítménnyel jutott a legjobb 16 közé. Az Egyesült Államok válogatottja Németországtól szenvedett 1:0-ás vereséget,Portugália válogatottjával egy utolsó percben kapott góllal 2:2-es döntetlent játszott Ghana válogatottját pedig egy késői góllal 2:1-re verte. Nagyon jó mérkőzésre van kilátás ahol az esélyek enm egyértelműek a továbbjutást illetően.

Belgium: Courtosi;Van Buyten;Kompany;Vertonghen;Alderweireld;Fellaini;Witsel;Mertens;Hazard;De Bruyne;Origi

Usa: Howard;Jhonson;Gonzalez;Beasely;Besler;Cameron;Zusi,Jones;Bedoya;Bradley;Dempsey

A mérkőzést az Egyesült államok kezdte. Az első percben egy szép passzjátékot követően Origi elé került a labda aki egyből kapura lőtt 12 méterről de Howard lábbal szögletre mentett. A szögletből gólveszély nem alakult ki. A 3.percben újabb támadást vezetett melyet végül az amerikaiak rúgtak szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 4. percben Courtois fogott egy lecsorgó labdát. A 6.percben egy bal oldalról bejövő beadás landolt Courtois kapujának tetején. A 7.percben újabb amerikai támadás melyet végül a 16-os vonalán állított meg a belga védelem. A 12.percben Belga szöglet melyet követően Fellaini fejelte a labdát Howard kezébe. A 18.percben Bedoya sárgult be egy csúnya szabálytalanságot követően. A 20 percben amerikai szöglet melyet követően Beasely fejelt a kapu mellé. A 21. percben Bradley lőtt 16 méterről kapura de Courtois fogta a labdát. A 24.percben egy belga kontrát követően De Bruyne lőtt a kapu mellé. A 25.percben belga szölet,melyet Mertens ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 26.percben Fellaini ment el a bal oldalon majd adott középre de Beasley hatalmasat mentett. A 27.percben újabb belga szöglet melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 28.percben Hazard ment el a bal szélen de beadást szögletre lőtték a védők. A szögletből helyzet nem alakult ki. Amerikai kontra futott ezt követően de a belga védelem megállította azt majd az ellentámadás végén Origi lőtt Howard kezébe. A 30.percben ismét Howard védte Origi próbálkozását. A 31. percben Jhonson sérült meg helyére Yedlin érkezett. A 34. percben amerikai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 36.percbe újabb belga támadás futott a jobb oldalon mely egy gyönge Hazard lövéssel zárult. A 38.percben egy jobb oldali beadást követően Van Buyten fejelte ki a 16-oson kívülre a labdát,nagy mentés volt. A 40. percben belga szabadrúgás következett a jobb oldalról de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 41. percben Yedlin ment el és adott középre a jobb oldalról ám a beadást a belga védelem lőtte a mezőnybe vissza. A 42.percben Company sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 44.percben belga szöglet a bal oldalról melyet Howard ütött a mezőnybe. A 45.percben amerikai szöglet következett a jobb oldalról,a beadást követően Courtoisnak kellett a labdába öklöznie a kontrát követően De Bruyne lőtt Howard kapuja mellé. A hosszabbítás 3 perc,a 91.percben Hazard harcolt ki egy szögletet melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. Több helyzet már nem alakult ki így az állás maradt 0:0!

A második játékrészt Belgium kezdte. A 46. percben Origi beadását Mertens fejelte kapra de Howard szögletre mentett. A beívelést követően helyzet nem alakult ki. Az 54. percben egy bal oldaloi Vertonghen beadás t követően Besler lábáról ment ki a labda. Az 55. percben egy jobb oldali középre adást megint Besler vágta ki ismét a labdát. Az 56. percben Origi fejelt a keresztlécre Alderwireld beadását követően. Az 57. percben Vertonghen lövését követően Howard védett nagyot majd még ebben a percben ismét a belga védő lőtt a kapu fölé. Az 58. percben Beasley egy kontrát követően lőtt veszélyesen jobbról középre de a védelemről kipattant a labda. A 60. percben Hazard cselezett a bal oldalon majd adott Mertens elé középre aki egy könnyed mozdulattal lőtt a kapu mellé. A 61. percben Merten helyére Mirallas érkezett. A 64. percben egy gyors belga támadás után Mirallas lőtt távolról a kapu mellé. a 67. percben Courtois húzott le egy jobb oldali beadást. A 68. percben egy gyenge beadási kísérletet fogott Howard. A 69. percben Mirallas passzolt a jobb oldalról Witsel elé aki azonban centikkel a bal kapufa mellé lőtt. A 761. percben Dempsey próbálkozását fogta Courtois magabiztosan. A 72. percben Howard védett hatalmasat egy közeli lövést követően,még ebben a percben Zusi helyére Wondolowski érkezett. A 74. percben Dempsey próbálkozott ballal 18 méterről de Courtois védeni tudott. A 76. percben Origi ugratta ki Mirallast aki ziccerben Howard lábába lőtte a labdát. A szögletet követően Company fejelt a kapu mellé. A  78. percben egy jobb oldali beadást Hazard lőtt szenzációsan az amerikai kapura de Howard ismét hatalmasat védett. A 81. percben újabb belga szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 82. percben belga szöglet melyet az amerikai védelem vágott ki a mezőnybe. A 83. percben Company passzolt Van Buytennek aki a védelembe lőtte a labdát. A szögletet követően Van Buyten fejelt a kapu mellé. A 85. percben Howard védte Origi kísérletét szögletre. A szögletet követően Fellaini lökött így az amerikaiak jöhettek szabadrúgással! A 86. percben Jones adott jobbról középre melyet Van Buyten lőtt szögletre. A sarokrúgást Felleini fejelte ki a kapu elől. A 88.percben De Bruyne passzolt Hazard elé aki az oldalhálóba lőtte a játékszert 12 méterről kiszorított szögből. A 90. percben De Bruyne passzolt középre ahol Kompany érkezett de lövését Howard szögletre mentette. A 91. percben Hazard lőtt  a kapu elé de a védők szögletre tisztáztak. A szögletet követően Fellaini fejelte a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc,a 93. percben Wondolowski maradt üresen az 5-ös vonalán de ő a labdát ziccerből a léc fölé vágta. Ezzel véget ért a mérkőzés következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első felét az Egyesült Államok kezdte. Origi helyére Lukaku érkezett a belgáknál. A 92 .percben Lukaku tört be a 16-oson belülre majd passzolt De Bruyne elé aki egy cselt követően 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt 1:0! Megérdemelten szereztek a belgák vezetést. A 96. percben Vertonghen került lövőhelyzetbe azonban lövésébe belelépett egy védő így azt Howard könnyedén fogta. A 97. percben Howard védett nagyot Lukaku próbálkozásánál. A 100. percben Jones lőtte lábon Dempseyt. A 101. percben Hazard passzolt Lukaku elé aki közelről Howard kapusba lőtte a labdát. A 102. percben Beasley adott veszélyesen középre de a belga védelem végül mentetni tudott. A 104. percben Mirallas egy jó labdát követően lőtt Howard kezébe ziccerből. A 105. percben De Bruyne futott fel a labdával majd passzolt Lukaku elé aki a bal oldalról 8 méterről lőtt a kapu közepébe 2:0! Ezzel valószínűleg eldőlt a mérkőzés. 2 perc a ráadás első félidejének végén. A 107. percben Green érkezett Bedoya helyére. Ezzel véget ért a hosszabbítás első fele.

A ráadás második félidejét Belgium kezdte. A 106. percbe amerikai szabadrúgás következett egy szabálytalanságot követően. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 107. percben Green fejelt egy középről beívelt labdát a kapuba 2:1! A gólpasszt Bradley jegyezte. A 108.percben Fellaini lőtt a kapu mellé 18 méterről. A 109.percben egy jobb oldali beadást követően Jones lőtt 7 méterről a jobb kapufa mellé. A 111.percben Lukaku tartotta meg a labdát majd lőtt Howard lábába,még ebben a percben hazard helyére Chadli érkezett a belga oldalon. A sarokrúgást Howard öklözte az alapvonalon túlra. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 113. percben amerikai szabadrúgás melyet követően egy trükkös középre ívelést követően Courtois védett ziccerben óriásit. A 117. percben Dempsey lőtte el a labdát a kapu előtt keresztbe. a 119. percben egy amerikai szabadrúgást követően kontrázhatott belgium a labda Lukaku elé került aki átfordította a labdát a túloldalra de Mirallas nem tudta lekezelni a labdát. ‘ perc a hosszabbítás hosszabbítása. A 121. percben Howard ívelt egy labdát előre,ebből már helyzet nem alakult ki és ezzel véget is ért a mérkőzés. Végül 2:1-re a belgák nyertek és jutottak teljesen megérdemelten a legjobb 8 közé ahol ellenfelük Argentína lesz.

Egy hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl,amely nem túlzás kimondani a Vb eddigi legjobb találkozója volt. Az első félidőben hatalmas iramot diktált Belgium melyet kis fáziskéséssel az amerikaiak is felvettek. A második félidőben kissé vissza esett az iram,ám a belga válogatott a 60.perctől újra felpörgött és ezt az amerikaiak már nem tudták felvenni a tempót és beszorultak kapujuk elé. A belgák az összes létező helyzetüket kihagyták,eközben az amerikaiak egy egy kontra révén próbáltak veszélyeztetni. A rendes játékidő hosszabbításában ugyan amerika eldönthette volna a mérkőzést ám Wondolwski az égbe lőtte a labdát ziccerben. a hosszabbításra a belgáknál beállt Lukaku aki szinte egymaga el is döntötte a továbbjutás sorsát egy góllal és egy gólpasszal. Klinsmann is cserélt és ezt a cserét is gól követte ugyanis Green szép mozdulattal szépített a hosszabbítás második félidejében. Összességében szenzációs mérkőzést láthttunk melyen Belgium megérdemelten jutott a legjobb 8 közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.