BORUSSIA DORTMUND- EINTRACHT FRANKFURT

A Bundesliga 21. fordulójának dortmundi összecsapására került sor 15:30-as kezdéssel. A hazaiak a tabella 3. helyén  állnak 4 pontos hátrányban a Bayer Leverkusen-nel szemben míg a vendég frankfurtiak a liga 12. helyén állnak. A Dortmund igyekszik kilábalni rossz szériájából mely első jele a múlt heti Bremen-ben aratott 5:1-es győzelem. A hazaiak rengeteg sérülttel számolnak többek között a két belső védő Hummels és Subotic valamint a középpályáról Reus nagy hiányzó, és még rajtuk kívül néhányan. Ettől eltekintve a meccs esélyese a hazai gárda.

A hazaiak kezdték az első félidőt. A 2. percben vendég szabadrúgás következett melyből rögtön szöglet lett, amelyből gólveszély azonban nem alakult ki. Veszélyes hazai kontra futott a jobb oldalon majd egy középre tett labda után a védelemnek kellett tisztáznia egy lecsúszott lövés következtében. A 9. percben óriási helyzet a vendég kapu előtt Mhitarjan maradt a 16-oson belül üresen de a lövését nagy bravúrral védte Trapp kapus. Szöglet következett melyből veszély nem alakult ki. Majd a  hazaiak visszaszerezték  a labdát egy védelmi megingást követően, Mhitarjan elé került a labda aki Aubameyang-ot ugratta ki aki higgadtan lőtt a kapuba 7 méterről, 1:0! Vendég szöglet a 15. percben de a beívelést a hazai védők fejelték el. Gyors hazai akció futott középen de egy védő lábában eleakadt a labda. Újabb hazai akció futott a bal oldalon  de Lewandowski-t szerelték, ezért szöglet következett. Gólhelyzet ugyan ebből még nem alakult ki de a lepattanó labdából Lewandowski lőhetett de Trapp kapus védett. A szögletből Aubameyang szerezte meg a hazaiak második gólját. Kehl csúsztatta meg a beívbelt labdát  fejjel, amely így a hazai támadó elé került és végül 3 méterről lőtte be a labdát. 2:0! a 21. percben. Továbbra is letámadott a Dortmund melynek több esetben is labdaszerzés lett az eredménye. A 24. percben egy labdaszerzés következtében Aubameyang adott jobbról középre, de labdája pontatlan volt emiatt a vendég védelem tisztázni tudott. A 28. percben egy vétlen ütközést követően. Vendég  szabadrúgás következett a 31. percben, Szokratisz szabálytalanságát követően. Djakba rúgta rá a szabadrúgást Weidenfeller kapujára aki azonban elvetődve védte a középre tartó labdát. A 32. percben le kellett cserélni Anderson-t, helyére Kempf érkezett a Frankfurt-nál. Vendég szöglet következett a 38. percben melyből mégegy következett, ezt már a Dortmund szerezte meg   és Aubameyang révén indított  kontrát mely végén a jobbról betett labdát Trapp szedte fel Lewandowski előtt. A 42. percben Lewandowski elé került  a labda Grosskreutz jóvoltából de a bevetődő Madlung  góltól mentette meg csapatát így csak szöglet következett. A szögletet követő fejes a kapu jobb oldala mellett hagyta el a játékteret. Hazai szabadrúgás következett  44. percben melyből gólhelyzet nem akult ki azonban Lewandowski fájdalmas arccal terült el a földön. Vendég kontra a félidő 2 perces hsszabbításában, mely végén egy középről leadott lövés Szokratisz lábáról került az alapvonalon túlra. A szögletből veszély nem alakult ki . Vége az első félidőnek 2:0  volt a hazaiak szemszögéből.

A második félidőt a vendégek kezdhették. Csere egyik oldalon sem történt. A 46. percben egy hazai bal beadást követően Djakba lökte meg Lewandowski-t, 11-es következett. A sértett végezte el a büntetőt, amely nagy erővel kötött ki a hálóban. Trapp-nak esélye sem volt 3:0! A Dortmund uralta a mérkőzést, letámadtak ha kellett ezenkívül megbecsülték a  labdát. A 3. gól nagyon megfogta a vendég együttest. Az 52. percben tetszetős hazai  támadás bontakozott ki a  bal oldalon majd a jobb oldalra fordították át a labdát a hazaiak, s ezt követően  a beadást Schmelzer fejelte  a kapura de Trapp hatalmas bravúrral a gólvonalról mentett. Az 54. percben újabb veszélyes hazai helyzet, a vendég védelem elcsúszott s ezt kihasználva lőhettek a hazaiak de egy bevetődő vendég védő lába megmentette a góltól  a Frankfurtot. E percben cseréltek a vendégek, Weis helyére jött be Schröck.  A 60. percben ismét egy hazai helyzet a jobb oldalról, Pisczek adta be a labdát de a középről leadott Lewandowski lövést Trapp magabiztosan fogta. A 62. percben Mhitarjan rohant el a jobb szélen  beadott labdájával Lewandowski-t kereste aki azonban lemaradt arról így maradt a három gólos hazai előny. A 64. percben Aubameyang viharzott el a jobb szélen megint, középre tett labdáját azonban Lewandowski nem érte el. Mhitarjan elé került a labda aki Lewandowski elé próbált tálalni de nem értették meg egymást így a vendég védelem hozhatta el a labdát a pontatlan passzból. Csere a hazai oldalon, Jojic állt be Mhitarjan helyére . A 68. percben a frissen beállt Jojic elé került a labda, aki a  16-oson belül üresen találta magát, Grosskreutz lövését még védte Trapp de  a kipattanót már a hazai csere begurította. A támadás Lewandowski-tól idult. 4:0!  Vendég sárga egy jobb oldali lerántás miatt, Kempf kapta, de a szabadrúgásból veszély nem alakult ki. A 72. percben középről 20 méterről jöhetett szabaddal a Dortmund, melyet Sahin lőtt a kapu fölé.  A 73. percben csere midkét oldalon, Hoffmann jött Aubameyang helyére, a hazai és Oczipka Djakpa helyére a vendég oldalon.  A 75. percben egy bal oldali hazai akciót követően megint Lewandowski elé centereztek, aki a kapust  mellkason lőtte ziccerben. A 80. percben Grosskreutz lőtt 25 méterről a kapu közepe fölé. Még e percben Lewandowski jött le, helyét Schieber foglalta el. A 83. percben Sahin és Russ is besárgult egy szópárbajt követően. Schröck sárgult be a 85. percben egy utánrúgást követően.  Vendég kontra a 88. percben de a bal oldali támadást követően a labda Weidenfeller kezében pihent meg.A 90. percben egy jobb oldali hazai akció futott ám a középre adott labdát már nem tudták kapura küldeni. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma.  A bíró nem látott okot a hosszabbításra.A végeredmény 4:0!

Egy rendkívül akciódús mérkőzést hozott a  délutáni mérkőzés. A hazaiak szenzációsan játszottak az amúgy is szétesett csapat hatását keltő frankfurtiak ellen. Az eredmény hűen tükrözi a két csapat közti különbséget ezen a meccsen. Főként a második félidőben hatalmasodott el a hazai fölény. A hazaiak November 1. óta nyertek először hazai pályán, s ezzel a győzelemmel megközelítették a 2. helyen álló Leverkusen-t.

 

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.