BRAZÍLIA – CHILE

Elérkeztünk a nyolcaddöntőkhöz. Az első egyenes kieséses mérkőzésen a házigazda Brazilok mérkőznek meg a meglepetésre kitűnő játékkal továbbjutó Chilével. A Brazilok csoportjukból csoportelsőként jutottak tovább miután 3:0-re legyőzték Horvátországot majd 0:0-át játszottak Mexicoval ezután pedig Kamerunt verték meg. A chilei együttes a B csoport csoport 2. helyén jutott tovább,Chile Hollandiától 2:0-ra kapott ki a Spanyolokat 2:0-ra verte és Ausztrália együttesét verték meg 3:0-ra. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol azért természetesen a házigazdák az esélyesek.

Brazília: Cesar;Marcelo;Luiz;Silva;Alves,Fernandinho;Oscar;Gustavo;Neymar;Hulk;Fred

Chile: Bravo;Isla;F.Silva;Medel;Jara;Mena;Aranguiz;Vidal;Diaz;Sanchez;Vargas

A mérkőzést Chile kezdte. A 2- percben chilei szabadrúgás melyet Vidal ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. Az 5. percben hazai szöglet melyet Hulk adott középre,a labda Marcelo elé került aki 20 méterről középről lőtt a kapu mellé. A 6.percben egy chilei kontrát követően Cesar kapuját kerülte el egy távoli lövés. A 7.percben egy bal oldali beívelést húzott le Bravo kapus. A 11.percben Shanchez adott középre a jobb oldalról de Vargas nem tudott a labdába érni mert Cesar szerezte volna meg azt. A 13. percben Hulk tűnt el gyanús körülmények között a 16-oson beül. Hazai szabadrúgás a 16-os bal oldaláról,Neymar ívelte középre melyet Bravo kapus. A 16.percben Neymar csapott le  labdára ám lőni mar nem tudott mert beérték a védők. A 17.percben Mena sárgult be kezezés következtében. A szabadrúgást Hulk végezte el melyet Bravo kapus ütött szögletre. A sarokrúgást követően a labda megcsúszott Silva fején így Luiz elé került aki a kaputól 2 méterre helyezkedett és csúsztatta a labdát a  kapuba 1:0! A 22.percben chilei szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 26. percben Neymar iramodott meg majd lőtt a kapu mellé. A 30.percben brazil szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 32.percben egy eladott labdát követően Vargas passzolt Sanchez  elé aki  a bal alsó sarokba belőtte a labdát 1:1! A 36. percben egy jobbról beérkező labdát Neymar fejelt a kapura, de a labda egy védő kezére, és onnan a jobb kapufáról csúszott le, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 37. percben ismét brazil szöglet, melyből újabb szöglet, de végül helyzet ebből sem alakult ki. A 39. percben Neymar szerzett labdát a 16-oson belül, de a védők blokkolták, majd Fred tudott lőni, de a labda a keresztléc fölé ment. A 40. percben F. Silva sárgult be. A 42. percben D. Alves rúgott a kapura de Bravo a kapu fölé ütötte a labdát.. A 45. percben Neymar adott középre ahol két brazil egymást zavarva a kapu mellé fejeltek. A hosszabbítás 2 perc,a 46. percben egy újabb eladott labda brazil oldalon melyre Gustavo csapott le és passzolt a kapu elé ahonnan nagy nehezen kirúgták a brazilok. Szöglet következett melyet Silva fejelte ki saját kapuja elől,így még egy sarokrúgás következett,helyzet ebből sem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő az állás 1:1!

A második félidőt a házigazdák kezdték. A 48. percben chilei szabadrúgás melyet Cesar öklözött ki Neymar elé. A 49.percben Fernandindho elé került a labda aki 22 méterről a bal felső sarok mellé lőtte a labdát. Az 55. percben Hulk vett le kézzel egy labdát a 16-oson belül majd lőtt a kapuba,a gól érvénytelen volt sőt a csatár be is sárgult emiatt. A felvételek tanúsága szerint vállal vette át a labdát így a gólt meg kellett volna adni. Az 57.percben Vargas helyére Gutierrez érkezett. A 60.percben Gustavo sárgult be egy szabálytalanságot követően.  A 64.percben Fred helyére Jo érkezett a braziloknál. A 65. percben egy szép kényszerítőt követően Aranguiz lőtt kapura de Cesar óriásit védve szögletre tudott menteni. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 72. percben Fernandinho helyére Ramires érkezett. A 75. percben Hulk adott be tökéletesen középre ahol Jo érkezett de ajtó-ablak ziccerben a kapu mellé lőtte a labdát. A 81.percben Alves ívelt Neymar elé aki épp a középen álló Bravo kezébe fejelte a labdát. A 84. percben Hulk elé került a labda a 16-oson belül majd lőtt kapura de Bravo hatalmas bravúrral védeni tudott. A 87.percben Vidal helyére Pinilla érkezett. A hosszabbítás 3 perc,a 93. percben Sanchez ívelt egy sarokrúgást melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a rendes játékidő melynek végeredménye 1:1!

A hosszabbítás első félidejét a chileiek kezdték. A 91.percben Hulkot lökték fel a 16-os bal oldalánál,a szabadrúgást Neymar ívelte középre melyet a védelem fejelt az alapvonalon túlra. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 93.percben Jo rúgta mellkason Bravo kapust. Az esetet követően Jo besárgult. A 100. percben Jo lőtt kapura de lövésében beleértek így Bravo könnyedén fogta a labdát. A 102.percben egy jobb oldalról beérkező labdát fejelt Oscar Bravo kapus ölébe. A 103.percben Pinilla sárgult be,még e percebe Hulk lőtt távolról de Bravo ismét védte a próbálkozást. A hosszabbítás első félidejének hosszabbítása 1 perc,szabadrúgás a hosszabbításban melyet Chile végezhetett el,az esetet megelőzően Alves sárgult be. A szabadrúgást Sanchez lőtte  kapu mellé. Ezzel véget ért a ráadás első 15 perce.

A ráadás második félidejét Brazília kezdte. Csere a braziloknál Willian helyére Oscar érkezett. A 106.percebe brazil szöglet melyet Neymar adott középre de Jo a kapu fölé fejelte azt. A 108.perceb Medel helyére Rojas állt be. A 111.percben Pinilla lőtt a kapu fölé. Brazil szabadrúgás melyet Willian gurított le Alvesnek aki a kapu mellé lőtte a labdát. A 113. percben Diaz lőtt távolról a kapu fölé. A 115. percben Brazil szabadrúgás melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 118.percben Brazil szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. A 120. percben Hulk lőtt távolról a kapu fölé,még ebben a percben Pinilla a fölső lécre lőtte  labdát Sanchez passzát követően. A hosszabbítás 2 perc a ráadás második félidejében. A 121. percben egy brazil szöglet de helyzet nem alakult ki belőle.  Ezzel véget is ért a hosszabbítás következhettek a 11-esek.

A büntetőpárbajt Brazília kezdte. David Luiz lőtte a 11-est a kapu  bal oldalába 1:0! Az első chilei 11-est Isla lőtte a kapu közepébe Cesar kezébe így kimaradt és maradt az 1:0! A brazilok második büntetőjét Willian lőtte a kapu jobb oldala mellé maradt az 1:0! A második Chilei 11-est Sanchez lőtte a kapu bal oldalába Cesar azonban nagyot vetődve védeni tudott így maradt az eddigi állás. A harmadik brzail büntetőt Marcelo lőtte a kapu közepébe Bravo ugyan beleért de a labda áthaladt a gólvonalon 2:0! A következő büntetőt Aranguiz lőtte a Bal felső sarokba 2:1! A következő brazil büntetőt Hulk lőtte a kapu közepébe Bravo védeni tudott. A következő büntetőt Diaz lőtte a kapu közepébe ezzel 2:2! Az ötödik Brazil büntetőt Neymar lőtte a kapu bal oldalába 3:2! Az ötödik chilei büntetőt Jara lőtte a kapufára így 3:2 Brazília jutott a legjobb 8 közé.

Egy érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben a hazaik meg tudták szerezni a vezetést ám egy védelmi hiba után Chile kiegyenlített. A második játékrészben mindkét válogatott kivárásra játszott melynek eredménye a hosszabbítás lett. A hosszabbításban ugyan ez a játék folytatódott így következhettek a 11-esek,melyet Brazília 3:2-re meg tudott nyerni. Összességében egy rengeteg hibával tarkított mérkőzést láthattunk ahol a hazai válogatott szenvedve ugyan de bejutott a negyeddöntőbe.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.