BRAZÍLIA-COLUMBIA

A negyeddöntők második mérkőzését rendezik ma 22:00-ás kezdéssel ahol Brazília mérkőzik meg Columbiával. A Brazilok az A csoportot nyerték meg 7 ponttal Horvátországot és Kamerunt legyőzve valamint Mexico válogatottjával döntetlent játszva. A nyolcaddöntőben Chile válogatottját ejtették ki 11-es párbaj után. Columbia maximális 9 ponttal végzett a C csoport élen legyőzve Görögországot Japánt és Elefántcsontpartot. A nyolcaddöntőben Columbia Uruguayt verte 2:0-ára a rendes játékidőben. Jó mérkőzés előtt állunk ahol ugyan az esélyek inkább a Brazilok mellett szólnak ám eddigi játéka alapján Coulmbia a Vb eddigi meglepetéscsapata így bármi előfordulhat.

Brazília: Cesar;Marcelo;Luiz;Silva;Maicon;Fernandinho;Paulinho;Oscar;Fred;Hulk;Neymar

Columbia: Ospina;Zapata;Yepes;Armero;Zuniga;Cuadrado;Guarin;Ibarbo;Rodriguez;Sanchez;Gutierrez

A mérkőzést Columbia kezdte. A 4. percben brazil szabadrúgás a kaputól 27 méterről melyet Neymar lőtt a kapu mellé. A 7.percben brazil szöglet melyet Neymar adott középre és ott Silva érkezett és rúgta a labdát a kapuba 1:0! A 10.percben columbiai szabadrúgás mely a kapu fölött szállt el. A 11.percben Cuadrado lőtt 18 méterről kapura de Silva beleért így szöglet következett. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 17. percben hazai szöglet következett melyet Neymar adott középre,ezt a columbiai védelem előbb megszerezte ám Cuadrado révén rögtön el is adták,a balról középre tett labdába senki sem ért bele. A 20. percben Hulk lőtt Neymar  jobb oldali beadását követően kapura de Ospina ezt védte majd az ismétlést Marcelo lőtte 19 méterrőkl a kapura de Ospina ezt is hárítani tudta. A 23. percben egy columbiai kontra végén Cuadrado passzolt rossze helyre így rögtön támadtak a brazilok mely kontra végén a columbiai védelem tisztázni tudott a 16-oson belülről. A 25. percben Paulinho egy cselt követően a 16-oson belülre tört de elbotlott saját lábában így helyzet nem alakult ki. A 27.percben Hulk passzolt Marcelo elé aki rögtön 17 méterről kapura lőtt de lövésébe Fred ért bele így kirúgással jöhettek a columbiaiak. A 28.percben Ospina védett nagyot egy jobb szélről érkező lövést követően. A 29. percben columbiai szabadrúgás a brazil térfél jobb széléről de helyzet ebből sem alakult ki. A 31. percben Oscar szerelt a félpályán majd passzolt Neymar elé akit azonban szerelni tudtak a 16-os előterében. A 35.percben brazil szöglet melyet Neymar adott középre ám helyzet ezúttal nem alakult ki. A 36.percben egy bal oldali középre adást követően Paulinhot látta szabálytalannak a bíró így a columbiaiak 17 méterről jöhettek szabadrúgással. A közvetlen szabadrúgást Cuadrado gurította Rodriguez elé aki azonban a sorfalba lőtte a játékszert. A 39. percben újabb columbiai szabadrúgás következett a brazil térfél bal oldaláról ám helyzet ebből sem alakult ki. A 43.percben brazil szabadrúgás 18 méterre a kaputól melyet Neymar lőtt centikkel a keresztléc fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki így az állás 1:0!

A második félidőt Brazília kezdte. A félidőben Ramos állt be Ibarbo helyére. Az 50.percben columbiai szabadrúgás a 16-os előteréből de helyzet ezúttal sem alakult ki. Az 52. percben Neymar adott középre melyet Zapata fejelt az alapvonalon túlra ám a bíró ezt nem vette észre így columbiai kirúgás következett. Az 54. percben Ospina húzta le a levegőből neymar balról középre tett labdáját. A 60. percben Armero kapott egy hosszúnak tűnő labdát melyet végül Rodriguez elé passzol aki azonban a kapu mellé lőtte a labdát. A 62.percben Cuadradot buktatta Marcelo,a szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 64. percben brazil szabadrúgás következett melyet követően Ospina húzta le a labdát,Thiago Silva kapott sárga lapot kapustámadásért így ha brazília továbbjut ki kell hagynia az elődöntőt. A 65. percben Neymar elől mentett Yepes becsúszva. A 66. percben egy columbiai szabadrúgást követően Yepes lőtt a hálóba ám azt les előzte meg így a gól érvénytelennek bizonyult. A 68.percben Rodriguez sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 69. percben egy 33 méterről járó brazil szabadrúgást Luiz lőtt iszonyatos erővel a jobb felső sarokba 2:0! Ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás,hatalmas gól a Vb egyik legszebb jelenete. A 72. percben Bacca állt be Gutierez helyére,még e percben Yepes sárgult be. A 74. percben Neymar tekerte a labdát a kapu bal oldala mellé. A 75. percben Cuadrado lőtt Cesar kezébe. A 77.percben Yepes állította meg Neymart a 16-os előtt. A 78. percben Rodriguez passzolt Bacca elé akit Cesar felrúgott így columbiai büntető következett illetve Cesar sárgult be az esetet követően. A büntetőt Rodriguez lőtte a kapu bal alsó sarkába. A 80. percben Quintero érkezett Cuadrado helyére. A 81. percben egy bal oldali columbiai szögletet követően Bacca fejelt lesről a kapu mellé. A 82. percben Ramires érkezett Hulk helyére. A 83. percben columbiai szöglet melyet rögtön még egy követett de helyzet nem alakult ki. A 85. percben Armerot állította meg lesen a partjelző. A 86. percben Paulinho helyére Hernanes érkezett,még ebben a percben columbiai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 88. percben Neymar sérült meg egy szabálytalanságot követően helyére Henrique érkezett. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén,a 91.percben a brazil 16-oson belül Fernandinho szabadított fel. A 93.percben Rodriguez ívelt be egy szögletet melyet Ramos fejelt a kapu mellé. A 94. percben columbiai szabadrúgás melyet Quintero ívelt középre de helyzet ezúttal sem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet Brazília 2:1-re nyert meg.

Egy jó iramú izgalmakban valamint szabálytalanságokban gazdag mérkőzést láthattunk. Az első játékrészben a hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést,majd ezt követően átadták a játékteret Columbiának akik azonban nem tudtak ezzel élni. A második játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott egészen Luiz góljáig. Ezt követően columbia vette át az irányítást melynek eredménye egy szépítő gól lett. Összességében Brazília megérdemelten jutott tovább ahol az elődöntőben Németországgal fog játszani a döntőbe jutásért.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.