BRAZÍLIA-HOLLANDIA

A Világbajnokság utolsó előtti napjához érkeztünk az az a bronz mérkőzéshez. A Vb 63. összecsapását a házigazda Brazília valamint Hollandia együttese vívja meg. Brazília útja az A csoportban indult a 32-es mezőnyben,a Vb nyitó mérkőzésén kisebb nehézséget árán 3:1-re győzték le Horvátország együttesét. A második csoportkörben némi meglepetésre 0:0-ás döntetlent játszottak Mexico válogatottjával,majd az utolsó csoportkörben Kamerun együttesét verték meg 4:0-re így 7 ponttal csoportgyőztesként jutottak a legjobb 16 közé. Az egyenes kieséses rendszert Chile ellen kezdték akiket 1:1-es mérkőzés után csak 11-kel tudtak kiejteni. A negyeddöntőben az addig kitűnően játszó Columbia együttesét 2:1-re győzték le a rendes játékidőben. Ezek után következett egy történelmi elődöntő melyen megsemmisítő vereséget szenvedtek el Németországtól 7:1! A brazil Vb történelem legnagyobb zakója melyet tetéz,hogy épp hazai közönség előtt született. Így jutottak el a bronz összecsapásig. Hollandia a B csoportban vágott neki a Vb-nek. Először óriási meglepetésre 5:1-el lépték le a Spanyolokat majd Ausztrália együttesét verték nehezen 3:2-re. A csoport utolsó mérkőzésén Chilét verték 2:1-re így 9 ponttal 100%-osan jutottak a nyolcaddöntőbe. A play-off szakaszban előbb Mexico-val találkoztak akiket az utolsó percekben szerzett gólokkal ejtetek ki. A negyeddöntőben Costa Rica következett akiket meglepetésre csak büntető párbaj után tudtak elbúcsúztatni,és ezután következett az Argentinok elleni elődöntő ahol a Vb egyik leggyengébb színvonalú mérkőzésén büntető párbajt követően Argentína jutott a fináléba. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol Brazília a becsületéért száll harcba Hollandia ugyanakkor „csak” egy bronzéremért. Az esélyek egyértelműen a Brazilok mellett szólnak ugyanis a megsemmisítő vereséget muszály valahogy feledtetniük szurkolóikkal,ezen kívül köztudott Van Gaal nem igazán preferálja a bronzmérkőzés lejátszását.

Brazília: Cesar;Silva;Luiz;Maxwell;Maicon;;Paulinho;Oscar;Gustavo;Ramires;Willian;Jo;

Hollandia: Cillessen;Blind;Vlaar;Martins Indi;De Vrij;De Guzman;Kuyt;Wijnaldum;Clasie;Robben;Van Persie

A mérkőzést Hollandia kezdte. A 2. percben Robbent Silva állította meg a 16-oson kívül gólhelyzetben szabálytalanul ám a bíró piros lap és szabadrúgás helyett 11-es és sárga lap járt. A büntetőt Van Persie kíméletlenül a jobb sarokba lőtte 0:1! A 6. percben Ramires adott balról középre de Jo lemaradt labdájáról. A 8. percben Robben középre tett labdáját Cesar fogta meg. A 9. percben egy holland támadás végén a brazil védelem szerezte meg a labdát majd Robben szabálytalankodott ezért sárga lapot kapott. A 10. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Maxwell adott balról középre de Jo ezúttal is lemaradt a labdáról. A 13. percben egy holland kontrát állított meg a brazil védelem majd ezt követően Paulinho adott a jobb oldalról középre de a holland védelem tisztázni tudott. A 17. percben Robben ugratta ki Vlaart aki ugyan lesen volt de ezt a partjelző nem jelezte így középre adta a labdát ahol Luiz fejelt bele de pechére az éppen Blind elé került aki egyes egyedül vehette le a labdát majd miután egyet még dekázott a kapu jobb felső sarkába lőtte a labdát 0:2! A 22. percben Oscar tüzelt 18 méterről kapura de Cillessen fogta a labdát. A 23. percben Willian passzol tOscar elé de Vlaar az utolsó pillanatban menteni tudott. A 24. percben Maicon lőtt Vlaar lábába így a vendégek támadhattak ám helyzet ebből már nem alakult ki. A 28. percben Martins Indi akasztotta össze Oscar lábait így szabadrúgással jöhetett Brazília. Oscar végezte el a pontrúgást melyet Jo fejelt a kapu mellé. a 30. percben egy jobbról bejátszott labdát De Guzman lőtt 17 méterről a keresztléc fölé. A 31. percben Kuyt fejelt haza egy hosszú brazil indítást. A 32. percben Robbent állították meg szabálytalanul így holland szabadrúgás következett de helyzet végül nem alakult ki belőle,az ellentámadásból Maicont állították meg a 16-os jobb sarkánál szabálytalanul. A szabadrúgást Oscar ívelte középre de vendég védelem kifejelte. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 37. percben De Guzman sárgult be miután Oscart rántotta le. A 38. percben Oscar ívelte középre egy szabadrúgást a jobb oldalról de David Luiz lemaradt róla. A 40. percben Ramires jobb oldali beadását Vlaar fejelte a mezőnybe. A 41. percben Van Persie távoli löketét fogta magabiztosan Cesar. A 43. percben Vlaar sárgult be egy Ramiressel szembeni szabadrúgást követően. A szabadrúgást Oscar lőtte a sorfalba. A félidő végén a hosszabbítás 2 perc,a 46. percben egy bal oldali keresztlabdáról maradt le Van Persie. Ezzel véget ért az első félidő az állás 0:2!

A második félidőt Brazília kezdte. A szünetben Fernandinho állt be Gustavo helyére. A 49. percben Willian ívelt középre egy szögletet de a holland védelem Robben elé lőtte azt aki kiharcolt egy szabadrúgást. A pontrúgást követően Robben került a 16-oson belülre de lövését Luiz blokkolta. Az 54. percben Fernandinho sárgult be miután buktatta Van Persie-t. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 57. percben Paulinho helyére Hernanes állt be. Az 58. percben egy holland szabadrúgást követően Robbent szerelték de a labda Vlaar elé került aki lesen helyezkedett így a hazaiak jöhettek a labdával. A 60. percben Ramires cselezett majd lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 62. percben egy jobb oldali brazil beadást kellett a holland védelemnek kellett tisztázni. A 63. percben újabb hazai szabadrúgás következett jó szögből melyet Luiz lőtt 23 méterről Cillessen kezébe. A 68. percben Oscar sárgult be mert a bíró szerint feldobta magát,a bíró tévedett mint azt a felvételek bebizonyították. A 71. percben Blind sérült meg helyére Janmaat érkezett. A 71. percben Van Persiet állították meg lesen. A 72. percben Wijnaldum cselezett a 16-oson belül majd elpattant tőle a labda melyet Robben szeretett volna kapura lőni de Wijnaldum elpöckölte előle azt. A 74. percben Hulk érkezett Ramires helyére. A 80. percben egy brazil szögletet követően Oscar tekert a kapu fölé. A 82. percben Robben tűnt el gyanús körülmények között ám a bíró nem ítélt büntetőt,a felvételek tanúsága szerint itt is hibázott a bíró. A 84. percben Williant állították meg szabálytalanul,a szabadrúgást Hulk ívelte a kapu elé ahonnét Wijnaldum fejelte ki a labdát. A 86. percben Janmaat ment el a jobb szélen majd passzolt Van Persie elé aki rögtön vissza is adta neki a labdát ő pedig Robben elé passzolt de a brazil védelem szögletre mentett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 90. percben Clasie sérült meg helyére Veltmann állt be. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén,a 91. percben Robben passzolt Janmaat elé aki Wijnaldum elé lőtte a labdát ő pedig 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 93. percben Cillessen helyére Vorm érkezett így a 23 fős holland keretből mindenki pályára lépett a Vb-n. A 94. percben Robben ment el a bal szélen majd adott középre de a brazil védelem ha nehezen is de tisztázni tudott. A 95. percben Maicon lőtt a kapu fölé.

Brazíliát újabb sokk érte ma este. Miután Németország szinte kivégezte őket azt lehetett feltételezni,hogy hazai pályán legalább a bronzérmet megszerzik az amúgy nem túl motivált Hollandok ellen. Ehelyett Hollandia rögtön a mérkőzés elején lőtt 2 gólt amely 2 védelmi hibából született. Ezt követően igyekeztek támadni ám semmi nem sikerült nekik. Amikor a labda a Hollandoknál volt sokkal veszélyesebben és pontosabban tudták megjátszani. Összességében teljesen megérdemelten nyerték meg a Hollandok a bronzérmet,Brazília pedig teljesítményéhez méltó helyen végzett!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.