BRAZÍLIA-HORVÁTORSZÁG

2014. Június 12. Európai idő szerint 22:00-kor kezdetét veszi  a Labdarúgó Világbajnokság. Óriási várakozás előzte meg a Brazíliában megrendezésre kerülő, az Olimpiát leszámítva a világ legnézettebb sporteseményét. Több millió  sőt milliárdnyi embert foglalkoztató sportesemény. Az elkövetkező egy hónapban Brazíliát a foci Mekkájává fogja varázsolni. A nyitó mérkőzést a házigazda Brazilok a Horvát válogatottal vívják meg. Az esélyeket tekintve az A csoport két legerősebb válogatottja találkozik rögtön a VB elején. A csoport és a ma esti mérkőzés esélyese a Brazil válogatott, csakúgy mint az egész tornáé. A házigazdák előkelő helyet foglalnak el a világranglistán, úgy mint a vendégek. Érdekes mérkőzés előtt állunk, ahol a hazaiak megmutathatják milyen játékra képesek immár tétmérkőzésen.

Kezdők:

Brazília: Julio Cesar;Marcelo; Luiz;Silva;Alves,Gustavo;Oscar;Paulinho;Hulk ;Fred ;Neymar

Horvátország: Pletikosa;Srna;Corluka,Lovren;Vrsaljko;Rakitic;Perisic;Modric;Kovacic;Jelavic;Olic

A mérkőzést a horvátok kezdték. Az első percben Kovacic lőtt a kapu bal oldala mellé távolról. Az 5. percben hazai szabadrúgás, melyet Marcelo tekert középre, de helyzet nem alakult ki belőle. A 7. percben Perisic jobb oldalról beadott labdáját Olic fejelte a kapu mellé. Paulinho megpattanó lövését követően hazai szöglet következett, a középre adott labdát a vendég védelem fejelte ki. A 11. percben egy vendég kontrát követően egy bal oldali beadásba Marcelo ért szerencsétlenül a labdába, ami így a hazaiak kapujába került 0:1! A 13. percben Oscar jobb oldali beadását Pletikosa fogta magabiztosan. A 15. percben Oscar adott a kapu elé, de a labdájáról mindenki lemaradt, így helyzet nem alakult ki. A 16. percben Neymar szögletét fejelték ki a vendég védők. Hazai szöglet a 20. percben, Neymar ívelte középre a labdát, de helyzet ebből a sarokrúgásból sem alakult ki. A 21. percben Hulk tört be a 16-oson belülre, majd 15 méterről tüzelt Pletikosa kezei közzé. A 22. percben ismét Pletikosa fogott egy megpattanó labdát, még ebben a percben Neymar ment el a jobb szélen, majd adott középre ezt követően került a labda Oscar elé, aki 20 méterről lőtt a kapura, de Pletikosa hatalmasat védett. A 27.percben Neymar sárgult be egy könyöklés miatt. A pontrúgást David Luiz fejelte ki a 16-oson belülről. A 29. percben Jelavic fejelt kapura de Cesar védeni tudott.  A 30. percben Neymar lőtt távolról a kapura 25 méterről, ami a kapufáról a kapuba pattant, ezzel 1:1! Hazai szöglet a 33. percben, Neymar tekerte középre a labdát, de Pletikosa kivetődve fogta azt. Vendég szöglet a 34. percben, Rakitic középre ívelését követően helyzet nem alakult ki. A 41. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os jobb oldalától. Neymar a sorfalba lőtte a labdát, így szöglettel jöhettek a hazaiak, ám ebből helyzet nem alakult ki. A 44. percben Oscar lőtt a 16-os bal oldaláról Pletikosa kezébe, ám les miatt a vendégek hozhatták a labdát. Hulk lőtte a labdát a kapu mellé a 45. percben. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, helyzet már nem alakult ki, így maradt az 1:1-es félidei állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. Az 50.percben Hulk beadását vágta ki a vendégek védelme a mezőnybe. Hazai szabadrúgás az 51. percben, a középre ívelt labdát Chorluka fejelte ki a kapu elől. Az 56. percben Perisic lőtt kapura 30 méterről, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. Hazai szabadrúgás az 59. percben egy könyöklést követően, a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. Vendég csere Brozovic váltotta Kovacicot a 61. percben. Hernanes váltotta Paulinhot a 63. percben a Brazil válogatottnál. A 65. percben Chorluka sárgult be buktatásért, a szabadrúgást Dani Alves lőtte a kapu fölé centikkel. A 68. percben Bernard érkezett Hulk helyére. A 69.percben Lovren sárgult be egy vélt szabálytalanság miatt a 16-oson belül, így büntető következett. Neymar lőtte a labdát a kapu közepébe, ahol ugyan Pletikosa beleért a labdába, de a labda mégis a kapuban kötött ki ezzel 2:1! A 73. percben vendég szöglet következett de a középre ívelést követően helyzet nem alakult ki. Hazai szöglet a 76. percben,Neymar végezte el, majd a labda egy passzsorozat után Oscar előtt kötött ki, aki jobbról tekert középre, ahol Luiz érkezett és fejelt a kapu mellé közelről. Vendég csere Jelavic helyét Rebic foglalta el. Hazai szöglet a 76. percben, Neymar középretett labdáját Fred csúsztatta meg, de Chorluka is bele tudott fejelni, így helyzet nem alakult ki. A 83. percben Olic kapustámadását fújta be a bíró, így hiába került a labda a kapuba, a gól érvénytelen volt. A bíró már a második alakalommal tévedett a hazaiak javára, ugyanis Olic a labdát fejelte el tisztán. A 85. percben egy vendég szögletet követően a labda keresztbe húzott el a kapu előtt. Modric eresztett el egy kellemetlenül pattogó lövést távolról, de Cesar védeni tudta azt. A 88. percben Luis Gustavo sárgult be, még ebben a percben Neymar helyére Ramires érkezett. A 89. percben Modric fejelt közelről a hazai kapu mellé. Perisic lőtt távolról de Cesar kapus hatalmasat védett. A 91. percben egy hazai kontrát követően Oscar elé került a labda, aki 18 méterről csőrrel lőtte a labdát a bal kapufa mellé, Pletikosa kissé lassan mozdult érte, így a labda a kapuban kötött ki 3:1! A hosszabbítás 4 perc, Brozovic lőtt a keresztléc fölé a 94. percben. Ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredmény 3:1!

Az első félidőben a hazaiak játéka akadozni látszott, melyet jól használt ki a vendég válogatott, akik jól védekeztek, majd kitűnő kontrákat vezettek,ebből szerezték, igaz Marcelo hathatós segítségével a vezető góljukat. A hazaiak ettől kezdve igyekeztek még nagyobb nyomást kifejteni a vendégek védelmére, azonban ennek az első félidőben nem lett meg az eredménye. A második játékrészben már góllá érett a hazaiak nagy nyomása. Neymar zsenialitásának köszönhetően előbb kiegyenlítettek, majd egy erősen vitatható szituációt követően ismét Neymar talált a hálóba igaz büntetőből. Ezt követően szórványos horvát támadások következtek, de a gól elmaradt, sőt egy védelmi megingást követően Oscar is be tudott találni. Összességében egy nagyon jó iramú nyitómérkőzést láthattunk, ahol végül az esélyesebb hazai csapat, ha nehezen is de nyerni tudott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.