BRAZÍLIA-NÉMETORSZÁG

A világbajnokság elődöntőit rendezik meg a mai valamint a holnapi nap folyamán. Ma este 22:00-tól tekinthetjük meg az eddigi mérkőzések közül leginkább várt Brazília Németország csúcsrangadót. Brazília az A jelű csoportot nyerte meg 7 pontot szerezve miután Horvátországot verték meg 3:1 re,ezután Mexicoval játszottak 0:0-ás döntetlent végül a csoport 3. körében Camerunt verték meg 4:1-re. A nyolcaddöntőben Chile válogatottját ejtették ki 1:1-es mérkőzés után a 11-es párbajban. A negyeddöntőben az addig szenzációsan játszó columbiaiakat verték 2:1-re. A negyeddöntő győzelmi örömébe némi üröm is keveredett ugyanis legnagyobb sztárjuk Neymar megsérült és fel kellett adnia a világbajnokságot. Nagy kérdés tudják e pótolni?! Németország a G jelű négyesből került ki elsőként miután Portugáliát 4:0-ra verte majd Ghana együttesével játszott 2:2-es döntetlent végül Usa válogatottját győzték le 1:0-ra. a nyolcaddöntőben Algériát győzték le a hosszabbításban szerzett 2 góllal. a negyeddöntőben Franciaországot győzték le 1:0-ra. A Németeket a Vb előtt is az egyik legnagyobb favoritként kezelték és ahogyan haladt előre a torna annál inkább rajzolódott ki,hogy keretük és játékuk alapján ők a legnagyobb esélyesek. Brazília is természetesen az esélyesek közé tartozik főként mert ők a házigazdák valamint keretük rengeteg kiváló játékost tartalmaz,ugyanakkor korántsem produkáltak eddig Columbiát leszámítva olyan játékot mely egyértelműen a torna esélyesévé tette volna őket. rendkívül jó mérkőzésre van kilátás ahol eldől mely csapat lesz ott a Július 13.-án megrendezendő Vb döntőn.

Brazília: Cesar;Luis;Dante;Maicon;Marcelo;Hulk;Oscar;Bernard;Gustavo;Fernandinho;Fred;

Németország: Neuer;Höwedes;Hummels;Lahm;Boateng;Kroos;Schweinsteiger,Khedira;Özil;Müller;Klose

A mérkőzést Németország kezdte. Az első percben haza szöglet következett melyet Oscar ívelt középre de a német védelem kifejelte azt. A 3. percben Marcelo lőtt a kapu mellé 18 méterről. A 4. percben Hulk futott be egy labdát majd adta középre de Neuer kivetődve fogta a labdát. A 8. percben Özil passzolt Klose elé aki Kroost lőtte ki a kapu előtt. A 11. percben Német szöglet melyet Kroos ívelt középre ahol teljesen üresen Müller helyezkedett és lőtt jobb belsővel a kapu közepébe 0:1!  A 18. percben hazai szöglet melyet Oscar végzett el de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 21. percben Klose cselezett a 16-os vonalánál de végül a brazil védők szerelni tudták. A 22. percben Klose lőtt Cesar kezébe 19 méterről. A 23, percben Müller futott el a jobb oldalon majd passzolt középre de a brazil védők kilőtték az alapvonalon túlra. A 24. percben egy jobb oldalról érkező labdát lőtt Klose a kapura melyet Cesar védett azonban az ismétlést Klose lőtt a kapuba 0:2! A 25. percben Özil passzolt jobbra Lahm elé aki középre passzolta Kroos elé aki a kapuba lőtte a labdát 0:3! A 26. percben újabb veszélyes német támadás melyet követően újból Kroos elé került a 16-oson belül ő pedig higgadtan a kapu közepébe lőtt 0:4! Teljes brazil sokk!! A 30. percben egy formás német támadás végén Özil passzolt Khedira elé aki a kapuba lőtte a játékszert 0:5! A 32. percben Kroos lövése pattant le Fernandinhoról így gól helyett „csak” szöglet következett,melyből helyzet nem alakult ki. A 33. percben Klose passzolt hosszan Müller elé így a brazilok hozhatták a labdát. A 38.percben német szabadrúgás melyet Özil lőtte a kapu fölé. A 42. percben Oscar lőtt Hummels lábába a 16-os bal oldaláról. A 44. percben brazil szabadrúgás következett melyet Bernard ívelt középre de a német védelem kifejelte a labdát. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. Helyzet már nem alakult ki a hosszabbításban az állás maradt 0:5!

A második félidőt Brazília kezdte. Mertesacker érkezett Hummels helyére a félidőben valamint Fernandinho és Hulk helyére érkezett Paulinho és Ramires. A 26. percben Ramires lőtt a német védelembe. A 49. percben egy jobb oldali brazil beadást tisztázott a német védelem. Az 51. percben Ramires passzolt volna Fred elé a 16-oson belül de Neuer jól vetődött ki  így Fred a labda nélkül csúszott a kapuba. Az 52. percben Oscar kapott kitűnő labdát a büntető területen belül de lövését Neuer óriási bravúrral védte. Az 53. percben brazil szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Az 54. percben Neuer védett egymás után hatalmasat két közeli Paulinho lövést követően. Az 57. percben Müller jobb oldali beadását Luiz mellkassal adta haza. Az 58. percben Klose helyére Schürrle érkezett. Az 59. percben Fred lőtt távolról de Neuer könnyedén fogta a labdát. A 60. percben brazil szöglet melyet követően Müller elé került a 16-osnál a labda melyet a bal felsőbe lőtt volna ha Cesar nagy bravúrral nem üti szögletre. A szögletet kis szögletre cserélték,helyzet nem alakult ki belőle. A 63.percben Ramires adott középre jobbról de a német védelem a mezőnybe lőtte a labdát. A 65. percben Dante ért bele egy bal oldalról érkező labdába mely így Cesar kezében landolt. A 67. percben Schürrle elől Cesar mentett becsúszva. A 68. percben Dante sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. A 69. percben egy szép jobb oldali összjátékot követően Lahm passzolt az 5-ös vonalára ahol Schürrle érkezett és lőtt a kapu közepébe 0:6! A 70. percben Fred helyére Willian érkezett. A 72. percben a frissen beállt Willian lőtt a 16-os bal sarkáról a kapu fölé. A 74. percben Paulinho lőtt kiszorított szögből Neuer kezébe. A 76.percben Khedira helyére Draxler érkezett. A 79. percben Schürrle kapott tökéletes labdát a 16- oson belül és 13 méterről lőtt a léc segítségével a kapuba 0:7! A 81. percben egy szögletet követően Marcelo lőtt a kapu mellé 20 méterről. A 83. percben Gustavo lőtte ki a 16-oson kívülről a labdát Schürrle beadását követően. A 85. percben Ramires elé került a labda és lőtt 18 méterről a kapu jobb alsó sarkába de Neuer védte a próbálkozást. A A 88. percben német szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 89. percben Osacar kapott egy hosszú indítást a 16-os bal oldalán,megszelídítette a labdát majd keresztbe lőtte el a kapu előtt. A 90. percben Ramires maradt üresen a 16-os bal sarkánál de a kapu fölé lőtte a játékszert,még e percben Draxler ugratta ki Özilt aki ziccerből a jobb kapufa mellé lőtte a labdát. A 91. percben Oscar maradt ürsen a 16-oson belül majd lőtt higgadtan a kapuba Neuer mellett ezzel 1:7! A hosszabbítás 2 perc mely végén még Draxlert állította meg a brazil védelem. Több esemény már nem történt a mérkőzésen így a végeredmény 1:7!

Történelmi mérkőzés szemtanúi lehettünk ahol Brazília eddigi Vb történelmének legnagyobb arányú vereségét szenvedte el. Az első félidő 30. percére a mérkőzés eldőlt és ez által az is hogy Németország a döntő első résztvevője. Innentől kezdve a kérdés csupán annyi maradt,hogy vajon a németek mennyit adnak ki magukból illetve a brazilok tudnak e egyáltalán gólt rúgni. A második félidőben támadó szellemben jöttek ki a hazaiak azonban nagyobbnál nagyobb helyzeteiket kihagyták és ebből adódott,hogy ami az egyik oldalon kimaradt a másik oldalon bement így nemhogy a hazaiak szereztek gólt hanem a németek Schürrle révén szereztek még kettőt. Ezen a mérkőzésen a vendégeknek szinte minden bejött míg a hazaiaknak szinte semmi. A mérkőzés vége igen pörgősre sikerült ahol mindkét válogatott rúghatott volna még gólt ám ez csak a braziloknak sikerült Oscar révén. Összességében egy szenzációs német válogatottat láthattunk aki gyakorlatilag átgázolt a hazai válogatotton.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.