BRAZÍLIA-PARAGUAY

A negyeddöntők utolsó mérkőzéséhez érkeztünk a Copa American. Brazília ellenfele ezúttal Paraguay lesz. A C csoport elsőségével biztosította a Celecao az egyenes kieséses szakaszban a részvételét. A Brazilok 6 ponttal az az 2 győzelemmel és 1 vereséggel küzdötték át magukat a csoporton. Az ellenfél Paraguay együttese akik a B csoport második helyén jutottak a negyeddöntőbe az Argentinok mögött, 5 pontot gyűjtve 1 győzelemmel és 2 döntetlennel. Az eddigi teljesítményüket tekintve Brazília csalódást keltett a játékával sőt legnagyobb sztárját Neymar-t is elveszítette a Columbiával szemben vívott mérkőzést követően. Paraguay ugyanakkor pozitív meglepetés mert egy nagyon erős négyesből jutott tovább jó játékot mutatva. Az összecsapás egyértelmű esélyese a Brazil válogatott azonban  az idei tornát tekintve az sem okozna túl nagy csodát ha Paraguay kibekkelné a mérkőzést és az elődöntőben Argentina ellen játszhatna a döntőbe jutásért.

Brazília: Jefferson, Filipe Luis, Miranda, Silva, Alves, Elias, Fernandinho, Robinho, Firmino

Paraguay:Villar, Valdez, Da Dilva, Aguilar, Piris, Gonzalez, Caceres, Aranda, Benitez, Valdez, Santa Cruz

A mérkőzést a brazilok kezdték. A 2. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 7. percben Robinho lőtte távolról a labdát a kapu mellé. A 8. percben Benitez lőtte a labdát a kapu előterébe, de egy védő kivágta a labdát. A 10. percben egy középre érkező labdára Santa Cruz érkezett és fejelte azt a kapu bal oldala mellé. A 11. percben vendég szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. A 14. percben hazai szabadrúgás következett, a középre érkező labdára Robinho érkezett, majd  lőtte a labdát magabiztosan a kapu közepébe, 1:0! A 19. percben Benitez adta középre a labdát, de a védők felszabadítottak. A 23. percben vendég szabadrúgás következett, Aranda lőtte a labdát a 16-oson belülre, de a védők tisztáztak. A 25. percben Valdez sárgult be. A 27. percben vendég szöglet következett, melyet követően egy újabb következett, azonban egyikből sem született gól. A 34. percben Santa Cruz lőtt távolról kapura, de a labda a kapu jobb oldala mellett megy ki. A 35. percben vendég szöglet következett, Aranda beívelését követően a védők kivágják a labdát. A 38. percben Aguilar sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 41. percben vendég szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle. A 42. percben hazai szabadrúgás következett, Robinho lőtte a szabadrúgást a kapu elé, de a védők ismét tisztáztak. A hosszabbítás 1 perc. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 1:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 48. percben Caceres ívelte középre a labdát, ahol Santa Cruz elől fogta meg a labdát Jefferson. Az 50. percben Alves adta át a labdát csapattársának, de rosszul vette át, így a labda az alapvonalon ment ki. Az 51. percben Alves  sárgult be. Az 53. percben vendég szöglet következett, Gonzalez lövése ment el a kapu bal oldala mellett. Az 56. percben vendég szöglet következett, Valdez érkezik a beívelt labdára, és fejelte a labdát a kapu keresztléce fölé kicsivel az ezt követő szabadrúgásból nem született gól.  A 60. percben Willian érkezett Costa helyére. A 61. percben vendég szöglet következett, melyet követően a középre érkező labdát Silva fejelte a kapura, de Jefferson védeni tudott. A 65. percben Gonzalez tekerte be a labdát a büntetőterületre, de Jefferson időben jött ki és gyűjtötte be a labdát. A 66. percben Aranda lötte a labdát a 16-oson belülre balról, de a védők tisztáztak. A 67. percben Costa adta be a labdát, de a védők résen voltak és tisztáztak. A 69. percben Tardelli érkezett Firmino helyére. A 71. percben Tiago Silva ért bele kézzel a labdába, és a játékvezető büntetőt ítél a vendégeknek. A 72. percben Paraguay lőhetett 11-est. Gonzalez magabiztosan végezte el a büntető lövést és a labda a kapu bal alsó sarkába ment, 1:1! A 73. percben Valdez helyére Bobadilla érkezett a pályára. A 76. percben Coutinho sárgult be. A 77. percben Martinez érkezett Aranda helyére. A 78. percben hazai szöglet következett, de helyzet nem alakult ki. A 80. percben Gonzalez lőtt 14 méterről kapura, de Jefferson magabiztosan védett. A 81. percben vendég szöglet következett, azonban gólveszély nem alakult ki. Még ebben a percben Martinez sárgult be. A 84. percben Benitez helyére Romero érkezett. A 87. percben Robinho helyére Ribiero érkezett. A 89. percben hazai szöglet következett, Ribiero érkezett a beívelt labdára, azonban egy védő leszerelte. A 90. percben ismét hazai szöglet következett, melyet követően Ribeiro kézzel ért a labdához, hazai szabadrúgás következett, melyből gól nem született. A hosszabbítás 3 perc. A 92. percben vendég szabadrúgás következett, Martinez lőtte a labdát kapura, de a védők kivágták a labdát. Ezzel véget ért a második félidő, melynek végeredménye 1:1, így 11-esek következtek. Az elsőt a hazaiak lőhették, Fernandinho lőtte a labdát a kapu bal oldalába, 1:0! A második 11-est Martinez lőtte a kapu közepébe, 1:1! A harmadikat Ribiero lőtte a Brazilok közül, azonban a labda a kapu mellett ment ki. A negyediket Caceres lőtte a kapu közepébe, 2:1 Paraguay-nak. Az 5.-et Miranda lőtte a kapu jobb alsó sarkába, 2:2! A 6.- 11-est Bobadilla lőtte a bal felső sarokba, ezzel 3:2 a vendégeknek. A 7. 11-est Costa lőtte a kapu fölé. A 8. 11-est Santa Cruz lőtte a keresztléc fölé magasan. A 9.-et Coutinho lőtte a kapu bal oldalába, 3:3!  Végül az utolsó 11-est Gonzalez lőtte a kapu jobb oldalába, ezzel 4:3, a 11-esek aránya, így a mérkőzést Paraguay nyerte 11-esekkel.

Az első félidőt a Brazilok kezdték aktívabban ám a félidő második részében már inkább Paraguay akarata érvényesült, ennek ellenére Robinho révén a Brazil válogatott került előnybe.A második játékrészben mindkét együttes egy sebességi fokozattal megnövelte játéktempóját s így felváltva alakultak ki helyzetek. A 73.percben Paraguay-nak sikerült kiegyenlítenie egy büntető révén. Ezt követően ugyan a brazilok még ki tudtak alakítani helyzeteket gól már egyik csapatnak sem sikerült elérnie. következhettek a 11-esek melyek során a paraguay-i játékosok idegei voltak erősebbek s jutottak a legjobb négy csapat közé.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.