BRAZÍLIA-SZERBIA

A Világbajnokságig alig pár nap van hátra. A VB főtáblájára kijutó csapatok lassan a felkészülésük végére érnek. A Brazil válogatottra talán az elmúlt időszak legnehezebb mérkőzése vár a Szerbekkel szemben akik ezúttal nem tudták magukat kvalifikálni a főtáblára. A Brazilok előző találkozójukon Panama együttesét verték meg 4:0-ra, az eredménytől függetlenül a Dél Amerikaiak nem nyújtották csúcsjátékukat. A Szerbek szintén Panamával játszottak 1:1-es döntetlent. A mai este folyamán azonban valószínűleg magasabb szinten kell focizniuk a Braziloknak ha meg akarják verni Szerbia válogatottját és ez természetesen ugyan így igaz a szláv együttesre is.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. Az első percben Neymart gázolták el a középpályán. Vendég szabadrúgás a 2. percben, Tadic középre ívelését Marcelo fejelte szögletre. A sarokrúgásból nem alakult ki helyzet. Az 5. percben Marcelo végzett el egy szabadrúgást 40. méterre a szerb kaputól de helyzet ebből sem alakult ki. Vendég szabadrúgás a 7. percben, megint Tadic végezte el de helyzet ebből sem alakult ki. a 9. percben Kolarov keveredett a 16-oson belülre majd tüzelt de lövése a bal kapufa mellé ment. A 12. percben egy jobb oldali beadást Ivanovic fejelt szögletre Fred elől. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 15. percben Pertovic szabálytalankodott Neymarral szemben és kapott ezért sárga lapot. A 17. percben Hulk jobb oldali keresztlabdáját kezelte le középen Neymar de lövését blokkolták. A 18. percben egy hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 19. percben Neymar lövése ment sokkal a kapu mellé. A 25. percben egy labdaszerzést követően Fred lőtt távolról a kapu mellé. A 26. percben vendég szöglet következett, melyet követően Julio Cesar öklözött ki. A 30. percben egy veszélyes vendég bal oldali  támadást követően Julio Cesar védett nagyot. A szögletből helyzet már nem alakult ki. A 32. percben Tadic jobb oldali beadását Dmitovic fejelte a kapu mellé tiszta helyzetből. A 41. percben Neymart rúgta fel Matic aki ezért be is sárgult. A pontrúgást 28 méterről David Luiz lőtt a keresztléc fölé. A 44. percben Dmitrovic lesről passzolt Markovic elé aki a kapuba talált de a találatot anulálták. A 45. percben Cesar kapus adta el a labdát de komolyabb gond nem adódott belőle. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Oscar helyére Willian érkezett. Az 50. percben Luis Gustavo pördített egy jobb oldali beadást követően a kapu mellé. Basta beadása haladt át az alapvonalon az 55. percben. Az 57. percben Neymar kígyózott át a védelmen de passzára már senki sem érkezett így a vendégek jöhettek a labdával. Az 58. percben Fred elé került a labda majd estében emelt a kapuba ezzel 1:0! A 60. percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 61. percben újabb szöglet következett de helyzet itt sem alakult ki. A 65. percben Paulinho helyére Fernandinho érkezett. A 68. percben Fernandinho lövése pattant meg a vendég védelmen így Stojkovic könnyedén fogta a labdát. A 70. percben Neymar lőtt távolról a keresztléc fölé, még e percben Tosic váltotta Tadicot .A 71. percben Jojic fejelt egy kapufát egy felhőfejest követően. Maicon állt be Alves helyére a hazaiaknál. A 73. percben egy jó kiugratást követően Hulk pöccintett a hálóba ám a bíró les címén érvénytelenítette azt,mint később kiderült jogtalanul. A 75. percben Jó jött Fred helyére a hazaiaknál.A 80. percben Markovic helyére Djordevic állt be majd Neymar helyett Bernard illetve Mitrovic Gudelj csere zajlott még le. A 86. percben Mrdra érkezett Petrovic helyérre illetve Basta helyére Bulicevic . A 87. percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A89. percben Stojkovic helyére Lukac érkezett. A hosszabbítás 3 perc, a 92. percben hazai szöglet melyet követően Jó fejesét védte Lukac nagy bravúrral. Az újabb szögletet követően helyzet már nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredmény 1:0!

A brazilok ma is csak az ellenfél legyőzéséhez szükséges focit produkálták ám ezzel sem a helyszínen sem a tv előtt ülő nézők tetszését nem vívták ki. A szerbek magukhoz képest jobban játszottak ám a két keret erőssége közti különbség meglátszódott a pályán. Összességében nem VB színvonalú meccset láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.