CHELSEA-EVERTON

A Premier League 27. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló szombat kora délután máris egy rangadóval indul, ahol a hazai Chelsea fogadja a vendég Everton csapatát. A londoni kékek a fordulót a tabella éléről várhatták, míg a Stolverkosok a 6. helyről vágtak neki a fordulónak. Az őszi mérkőzésen Liverpoolban meglepetésre az Everton diadalmaskodott 2:0-ra, így a mostani hazai gárdának akad miért visszavágnia.Az elmúlt hat fordulót figyelembe véve a hazaiak mérlege jobb 4 győzelemmel és 2 döntetlennel míg a vendégek mérlege 2 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség.

A hazaiak kezdhették az első félidőt. A 4. percben Willian lőtt a vendég kapura 23 méterről de az a kapu bal oldala mellett süvített el.  Oscar kapott sárgalapot a 9. percben egy szabálytalanság következtében. A 13. percben Osman lőtt Cech kapujára 20 méterről de a kapus nagyot védett. A 17. percben Mirallas lőtt kapura de lövésébe  Cahill állt bele,igaz a labda a kezét is érte de az nem volt szándékos Cech-nek nem kellett játékba avatkoznia. A 28. percben a hazaiak veszélyeztették a vendég kaput de a lövés  lepattant  a védelemről. Hazai támadás a 29. percben Azpilicueta lőtte a labdát a kapu közepébe amit a kapus magabiztosan fogott. Oscar a 16-oson belül a 32.percben de végül veszély nem alakult ki belőle.  A 34. percben bal oldali beadás következett melyet a védelem kifejelt. Vendég helyzet, Jagielka fejelt a kapu jobb oldala mellé a 35.percben, még ebben a percben Eto lőtt a kapu jobb oldalára, de a védelem jól zárt. A 39.percben vendég szöglet következett, azonban Jaglielka elől fejjel tisztázott a hazai védelem. A 40. percben hazai szöglet következett a jobb oldalról, Willian ívelt középre de Terry fejese a kapu mellett haladt el. Vendég támadás futott a bal szélen, majd a középre tett labdát senki sem tudta kapura lőni, mert a hazai védelem útját állta minden próbálkozásnak. Mirallas lőtt de a kapu helyett csapattársát találta ela 46. percben. Erre válaszul Willian veszélyeztette a vendég kaput de Howard biztosan fogta a labdát. Vége az első félidőnek az eredmény 0:0.

A vendégek kezdték a második félidőt. Csere a hazai oldalon, Oscar helyett Ramires állt be a félidőben. Az 50. percben szép hazai akció futott a bal szélen, mely végén Lampard elé került a labda de Howard nagyot védett a lövést követően. Hazai szöglet az 51. percben melyet egy újabb követett rögtön, a pontrúgásból gólhelyzet nem alakult ki, a védők kivágták a labdát. Az 52. percben hazai szabadrúgás, melyet Willian lőtt a nézők közé. Osman lőtt kapura az 58. percben Mirallas még beleért, így Cech-nek nagyot kellett nyújtóznia a labdáért, hogy szögletre tolhassa azt. Hazai szöglet az 59. percben a lepattanót követően Hazard, majd Ivanovics lőtt gyors egymásutánban kapura de Howard midkettőt bravúrral védte. A 62. percben csere a hazai oldalon, Torres érkezett Willian helyére. Vendég csere a 63. percben Osman helyére Barkley érkezett. Vendég támadás a 66. percben, Pienaar-hoz került a labda  a bal oldalra de a védelem gyorsan visszazárt, így lövésig sem jutottak a vendégek. Hazai csere a 69. percben Schürle állt be Eto’o helyére. Csere a vendég oldalon, Mirallas helyére érkezett Deulofeu a 75. percben. A 77. percben Hazard kezelte le szenzációsan a labdát, majd kiosztott egy esernyőt de a labdát már Torres lőtte kapura kevés sikerrel, kirúgás következett. A80. percben Pienaar helyett McGeady érkezett. Barry sárgult be egy szabálytalanságot követően a 83. percben. Schürle lőtt 27 méterről a kapura de a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Ivanovic ívelt át  a jobb oldalról Schürle elé, aki egy félollózós mozdulatot próbált meg kivitelezni de a labda a kapu fölé ment. A 88. percben Lampard végzett el egy hazai szabadrúgást de a középre ívelt labdát nem sikerült senkinek a gólvonalon túlra juttatnia. Ramires lőtt a 90. percben 26 méterről de a lövés a kapufa mellett ment el. A hosszabbítás 5 perc. Jagielka sárgult be a 92. percben egy a 16-os előterében elkövetett szabálytalanság miatt. Lampard beívelését követően a kapu előtti kavarodásból, tisztázatlan körülmények között került a labda a kapuba, a gólt Lampardnak adták, 1:0! A 93. percben vendég szabadrúgás a 95. percben, de gólhelyzet nem alakult ki ebből. A hosszabbítás hosszabbításában még egy vendég szöglet, ebből gólelyzet nem alakult ki. Egyéb esemény már nem történt a mérkőzésen, a végeredmény 1:0!

Az első félidőben nem volt sok gólhelyzet de még helyzet sem. A második félidőben már valamivel nagyobb volt a játék sebessége de mindkét oldal kissé átláthatalan támadófutballt mutatott be. A hazaiak győzelmüket kicsit a szerencsének is betudhatják valamint a győzelembe vetett hitüknek. A Chelsea győzelmével a tabella élén megerősítette vezető pozícióját.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.