CHELSEA F.C.-ARSENAL F.C.

A Premier League 7. Fordulójának mai második rangadóját rendezik 15:20-tól. Igazai városi derbi ez mely a bajnokság végkimenetelének szempontjából sem mindegy. A Chelsea toronymagasan vezeti a tabellát 1 döntetlennel és 5 győzelemmel. A hazaiak tehát szenzációsan kezdték a szezont ami a vendégekről már nem mondható el. Amellett,hogy az Arsenal az eredményeket nem úgy hozza még a játékuk is akadozik Wenger csapatától szokatlanul. Mindkét együttes a hétközben BL meccset játszott ahol nyertek is az Arsenal jó játékkal és egy Welbeck mesterhármassal. Wenger Mourinhót még a Premier Leagueben nem győzte le emellett a hazai keret erőssége is a Chelsea sikerét jósolja. Ettől függetlenül a vendégek sem teljesen esélytelenek így egy kitűnő iramú mérkőzés elé nézünk.

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Cahill;Terry,Aspilicueta;Fabregas;Oscar;Matic;Hazard;Costa;Schürrle

Arsenal: Sczesny;Chambers;Mertesacker;Koscielny;Gibbs;Sanchez;Flamini;Casorla,Wilshere;Özil;Welbeck

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben Sanchez lőtt távolról a kapu mellé. A 9.percben Courtois húzta le a levegőből a játékszert egy vendég középre ívelést követően. A 10.percben Courtois és Sanchez ütközött miközben mindketten a labdát figyelték. A 15.percben hazai szabadrúgás következett melyet Fabregas ívelt középre e les miatt végül a vendégek hozhatták a labdát. A 18.percben hazai szöglet következett Gibbs mentését követően,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 20.percben Aspilicueta középre tartó labdáját Gibbs fejelte ki a mezőnybe.A 20.percben Cahill sárgult be egy csúnya belépőt követően. A pontrúgást követően helyzet nem alakult ki a hazai kapu előtt. A 22.percben Chambers lépett szabálytalanul közbe így besárgult és a hazaiak jöhettek szabadrúgással. A 24.percben Courtois sérülés miatt hagyta el a pályát helyére Cech érkezett. A 25.percben Terry fejelte a kapu mellé a középre ívelt pontrúgást. A 27.percben Koscielny kapott sárga lapot miután Hazard elé lépett be szabálytalanul a 16-oson belül. A büntetőt Hazard lőtte a kapu jobb alsó sarkába 1:0! A 29.percben Costa csúszott el de estében még Aspilicueta elé passzolt aki kapura is tűzte távolról a labdát de Sczesny könnyedén hárított. A 30.percben Wilshere került a 16-oson belül helyzetbe ám Cech remekül jött ki kapujából s szedte fel a támadó elől a labdát. A 36.percben vendég szabadrúgás következett melyet Özil tekert a kapu elé ahol Sanchez érkezett ám a kapu mellé tessékelte a labdát. A 44.percben Chambers állította meg szabálytalanul Schürrlét a 16-os előterében. A szabadrúgást Fabregas tekerte kapura de a védelem a mezőnybe lőtte a labdát. A hosszabbítás 4 perc a félidő végén. A 47.percben a hazaiak védekeztek ki egy vendég kontrát majd indítottak ellentámadást de végül az Arsenal védelme megállította őket. A 48.percben Özil nem tudott tüzelni a 16-oson belülről. A 48.percben egy vendég szabadrúgást fejelt ki a hazai védelem. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46.percben Welbeck támadta Cech kapust de így is a hazaiak jöhettek kirúgással. A 49.percben Casorla lőtt centikkel a kapu mellé. Az 51.percben hazai szabadrúgás következett melyet Fabregas tekert ismét a kapu elé de helyzet ebből sem alakult ki. Az 52.percben Oscar ívelt a jobb oldalról középre de a labda mindenki feje mellett elszállt. Az 53.percben Ivanovic sárgult be egy szabálytalanságot követően. Az 54.percben Sczesny jött ki egy hosszú indításnál a kapujából majd a labdát Costába lőtte e helyzet végül nem alakult ki. Az  58.percben Hazard adta középre a labdát melybe Kocielny ért bele veszélyesen,a játékszer végül a kapufáról ment ki szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 61.percben Ivanovic adott középre a jobb oldalról,a labda Hazard elé került aki szintén középre tekert de ebből helyzet nem alakult ki. A 63.percben egy veszélyes hazai akciót fülelt le a hazai védelem,még e percben Welbeck készítette le a labdát melyet Casorla lőtt kapura de a labda Fabregasról vágódott a kapu mell,mint kiderült Fabregas kezéről de ezt a bíró nem vette észre így csak szöglettel jöhettek a vendégek. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 65.percben Schürrle sárgult be egy szabálytalanság következtében. A 69.percben Casorla lőtt kapura de lövése lepattant Ivanovicról. A 70.percben Casorla helyére Chamberlain állt be a vendégeknél,csere a hazaiaknál is Schürrle helyére Mikel érkezett. A 73.percben Chambers lőtt távolról a kapu fölé. A 76.percben Hazard lőtt közelről a kapu fölé Costa passzát követően. A 78.percben Costa ívelt a kapuba Fabregas passzát követően 2:0! A 79.percben Chambers ment el a jobb szélen de középre adásából helyzet nem alakult ki. A gólt követően Sanchez helyére Podolski érkezett a vendégeknél. A 82.percben Wilshere helyére Rosicky érkezett. A 84.percben Arsenal szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 86.percben Oscar is a sárga laposok listájára került fel,még e percben Cech kebelezte be a labdát egy bal oldali középre adást követően. A 87.percben Oscar helyére Willian állt be a hazaiaknál. A 90.percben Cech jött ki jól a kapujából és mentett Welbeck elől. A 91.percben Welbeck sárgult be egy ütemtelen belépőt követően. A hosszabbítás 4 perc. A 92.percben Ivanovic passzolt középre szenzációsan ahol Costa helyezkedett majd lőtt a kapu fölé,igaz mindezt már lesről tette. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:0-ás végeredmény.

Egy nagyon nagy iramú helyzetekben gazdag mérkőzésen vagyunk túl ahol a hazai csapat taktikus focijának köszönhetően simának tűnő 2:0-ás győzelmet aratott. A vezetés szinte a semmiből jött mégha a mérkőzés elejét uralták is a hazaiak. A vezető gólt követően az Arsenal próbálta átvenni a kezdeményezést ám ez góllal nem is párosult. A második félidőben a hazaiak kivárásra játszottak és ennek a félidő második felében meg is lett az eredménye amikor is Costa értékesítette Fabregas csodás passzát. Összességében a Chelsea magabiztosan hozta a 3 pontot s ezzel növelték előnyüket a tabella élén a mai ellenféllel szemben is.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.