CHELSEA F.C.-ARSENAL F.C.

A Premier League 6. Fordulóját rendezik meg  hét végén. A nyitótalálkozó rögtön a hétvége legnagyobb összecsapása is ahol a Chelsea együttese fogadja városi riválisát az Arsenalt. A hazai kékek egy meglehetősen gyenge szezonkezdésen vannak túl. Mourinho fiai 1 győzelem és 1 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedtek, s így az elmúlt 10 év leggyengébb rajtját produkálták. A gyenge forma oka elsősorban a védelem gyengélkedése ugyanis két gólnál kevesebbet eddig egy mérkőzésen sem kaptak. Tovább nehezíti a hazaiak helyzetét,hogy Courtois úgy tűnik akár 4 hónapot is kihagyhat térdsérülése miatt. A Bajnokok Ligája rajt azonban erőt adhat a hazaiaknak akik a Macabi Tel Aviv együttesét győzték le magabiztosan. A vendégek sem kezdték a legjobb formában a szezont s rögtön az első fordulóban vereséget szenvedtek ám ezt követően győzelmek következtek s egy döntetlen. Wenger tanítványai a Bajnokok Ligáját is vereséggel kezdték, ami nem a legjobb ómen a ma délutáni rangadó előtt. A maródiak listáján Wilshere neve szerepel aki úgy fest hosszú kihagyásra számíthat, ezen kívül Welbeck sem alkalmas a játékra. A két együttes legutóbbi összecsapását a Community Shield-et az Arsenal nyerte. A bajnokságban azonban Mourinhoék állnak jobban ugyanis a két menedzser irányítása alatt vagy Chelsea győzelem született vagy döntetlen. Az esélyek erősen megoszlanak ám a hazai pálya miatt a Chelsea számít a párosítás favoritjának.

Chelsea: Begovic;Ivanovic;Zouma;Azpilicueta;Cahill;Hazard;Oscar;Matic;Fabregas;Pedro;Costa

Arsenal: Cech;Bellerin;Gabriel;Koscielny,Monreal;Casorla;Couqulein;Ramsey;Özil;Sanchez;Walcott

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben vendég szögelt következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 6.percben Fabregas távoli bombáját Cech védte magabiztosan. A 8.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazai védőknek kellett a 16-oson belülről kifejelniük a labdát. A 12.percben Sanchez lőtt távolról a kapu mellé méterekkel. A 18.percben szögelt következett de Costa próbálkozását kivágták a védők. A 24.percben ismét Costa lőtt kapura de Cech ezt is védeni tudta. A 26.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 29.percben Begovic fogta Casorla szabadrúgását. A 31.percben Casorla kapott sárga lapot, az ezt követő szabadrúgást Pedro lőtte kapura de Cech résen volt s ki tudta ütni a játékszert. A 35.percben egy formás vendég támadás futott a jobb oldalon melynek végén Ramsey lőtt a kapu mellé centikkel. A 42.percben Casorla szöglete szállt el mindenki fölött. A 43.percben Pedro kapott pontos labdát majd lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 45.percben Costa és Gabriel verekedett össze így mindkét játékos besárgult, ám a vita ezzel nem ért véget s Costa provokációjának következtében Gabriel megkapta második sárga lapját így piros lappal kellett a pályáról levonulnia.Ezzel véget is ért az első félidő.

a második játékrészt a hazaiak kezdték. A szünetben Coqulein helyére Chambers érkezett a vendégeknél. A 46.percben Pedro lőtt a jobb kapufa mellé. A 49.percben Ivanovic sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 50.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 53.percben hazai szabadrúgás következett melyet Fabregas ívelt a 16-oson belülre ahol Zouma kitűnően érkezett s a labdát a földre fejelve juttatta azt Cech kapujába 1:0! Cech ugyan még beleért a labdába de hárítani már nem tudott. Az 60.percben Sanchez került ígéretes helyzetbe a 16-oson belül ám a labdát végül nem sikerült jól eltalálnia. A 64.percben Oscar is besárgult. A 65.percben Hazard lövése kerülte el a vendégek kapuját. A 69.percben Oscar helyére Ramirez érkezett. A 72.percben Chambers kapott sárga lapot. A 72.percben Fabregas lőtt a kapu mellé egy szabadrúgást. A 75.percben Sanchez helyére Chamberlain állt be valamint Özilt Giroud váltotta a vendégeknél. A 76.percben vendég szögelt következett majd rögtön ezt követően még egy de helyzet nem alakult ki belőlük. A 79.percben Casorla csúszott be így megkapta 2. sárga lapját így piros lapját követően el kellett hagyja a pályát. A 82.percben Costa helyére Remy érkezett a hazaiaknál. A 88.percben Hazard lőtt egy szabadrúgást a sorfalba,az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 91.percben Hazard cselezett a 16-os vonalánál majd lövésre szánta el magát amely egy védőn megpattant így védhetetlenül vágódott a hálóba 2:0! A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén, a 92.percben Fabregas helyére Mikel állt be a hazaiaknál. A 93.percben Begovic védte Giroud lövését. A 94.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 96.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet már ebből sem alakult ki. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:0!

Ha valaki rátekint sz eredményjelzőre tulajdon képen egy papírforma mérkőzésre gondolhat a korábbi évekből kiindulva. Ám ez ebben az esetben korántsem igaz. A vendégek az első játékrészben nagyon jól mozogtak s helyenként irányították is az összecsapást. a hazaiak esetleges helyzeteket alakítottak ki csupán. A mérkőzés fordulópontja egyértelműen a kiállítás amelyet azonban Costa legalább annyira megérdemelt volna mint Gabriel.  A második félidőben az emberhátrány miatt beszorultak a vendégek de remekül védekeztek igaz nem is volt túlságosan nehéz dolguk ugyanis nem ma játszották életük meccsét a Chelsea játékosai. A gól egy rögzített helyzetből következett melyet szépen megkomponált Fabregas és Zouma. A második kiállítás már nem okozott változást igaz Hazard révén végül 2:0-ra módosult az állás. Összességében a hazaiak kiküzdötték a 3 pontot ám egy bírói hibának köszönhetően veszítettek el 2 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.