CHELSEA F.C. – EVERTON F.C.

A Premier League 3. fordulóját rendezik meg a hét végén. Csupán két forduló telt el eddig ám a jelek szerint egy rendkívül izgalmas és gól gazdag idény vár ránk. A fordul első napján kiderült mindössze egy csapat 100%-os 3 mérkőzést követően ez pedig a Manchester United. Őket mindössze 2 pontos lemaradással a Manchester City és a Huddersfieldt követi. MA e két együtteshez a Liverpool és a West Bromwich Albion csatlakozhat sőt egy West Brom győzelem esetén a gólarány miatt akár a második helyre is előre tudnak lépni. A forduló egyik rangadóját a Chelsea hazai pályán vívja az Everton ellen. Mindkét együttes két meccset követően egy győzelemmel és egy döntetlennel áll. Az Everton idénykezdete nem túl könnű ugyanis már az előző fordulóban a Manchester City együttesével játszottak 1:1-et most pedig a bajnoki címvédő otthonába utaznak Rooney-ék. A Chelsea egy rendkívül nehéz idény nyitón van túl ahol hatalmas meglepetésre kikaptak hazai pályán a Burnley együttesétől majd megverték a Tottenham együttesét idegenben 2:1-re. A hazaiak kerete egyre erősebb lesz az eltiltottak visszatérése és a sérültek visszatérése miatt, valamint Morata eddigi kitűnő játékára is alapozhatnak. A mérkőzés esélyese a hazai együttes ám nem vár könnyű meccs a londoni kékekre.

Chelsea: Courtois;Rüdiger;Luiz,Azpilicueta;Moses;Fabregas;Kante;Alonso;Pedro;Willian;Morata

Everton: Pickford,Keane;Williams;Jagielka;Baines;Gueye;Davies;Holgate;Rooney;Sigurdsson;Ramirez

A mérkőzést az Everton kezdte. 6.perc: vendég szabadrúgás melyet Sigurdsson lőtt a kapu mellé. 9.perc: Gueye sárgult be. 10.perc: Morata labdáját Pedro lőtte a kapu fölé. 12.perc: Fabregas végzett el kis szögletet helyzet nélkül. 26.perc: Willian büntetőjét blokkolta a vendég védelem majd az ezt követő szögletből Fabregas lőtt a kapuba egy Morata fejeset követően 1:0! 32.perc: Rooney labdáját vágták ki a hazai védők. 34.perc: Sigurdsson lőtt méterekkel a kapu mellé. 40.perc: Azpilicueta tekerte be a labdát középre melyet Morata fejelt a kapuba 2:0! A mérkőzés eldőlni látszik. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a Chelsea kezdte. A félidőben Davies helyére Besic érkezett. 47.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 50.perc: Ramirez kitűnő lövését blokkolta a hazai védelem így Eevrton szöglet következhetett helyzet nélkül. 54.perc: Moses indult el egyedül ám 16 méterről lőtt labdáját a kapus védte. 59.perc: hazai szöglet melyet követően Pedro lőtt a kapu fölé. 62.perc: Sandro helyére Calvert-Levin érkezett. 69.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Rooney lőtt a kapu fölé távolról. 71.perc: Rooney sárgult be. 75.perc: Pedro helyére Bakayokok állt be. 78.perc: Batshuayi állt be Morata helyére. 83.perc. Lennon állt be Jagielka helyére. 84.perc. hazai szöglet melyet követően Williams fejelt a kapu mellé, nagy helyzet volt. 87.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 88.perc: Azpilicueta sárgult be. 89.perc: Moses helyére Christensen állt be. A hosszabbítás 3 perc, melyben helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészt a meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban ám támadásaik nem eredményeztek találatot. Az első negyed órát követően a hazaiak egyre több helyzetet alakítottak ki míg végül Fabregas révén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően ismét az Everton következett de ezúttal sem tudtak gólt lőni sőt Morata révén a második hazai találat is megszületett. A második játékrészben a vendégek több veszélyes helyzetet alakítottak ki de a pontatlanság miatt egy gólt sem tudtak szerezni. A hazaiak taktikusan játszottak s egy egy helyzetet ők is kialakítottak de az eredmény már nem változott. Összességében egy jó iramú mérkőzést láthattunk.

Check Also

LIVERPOOL F.C. – BOURNEMOUTH

A Premier League 4. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A Liverpool ezúttal hazai pályán lép …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.