CHELSEA F.C.- LEICESTER CITY

A Premier League 8. fordulójából a tavalyi bajnok Leicester City szerepel a Chelsea vendégeként. A vendég együttes idén kezd a tavalyi szinthez elvártan teljesíteni s eddigi 7 mérkőzéséből 2 győzelemmel mellett 2 döntetlen és 3 vereség szerepel, gólarányuk 8:11. Hazai pályán Ranieri együttese 2 győzelmet aratott 2 döntetlent ért el, idegenben 3 mérkőzésből 3-at veszített el. Idén a bajnoknak nem megy a nálánál magasabban rangsorolt együttesektől, a Liverpool-tól és a Manchester United-től egyaránt 4:1-re kapott ki. A hazai kékek a tabella 5. helyén állnak, eddigi 7 mérkőzésükből 4 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el gólarányuk 12:9. Hazai környezetben 2 győzelem mellett 1 vereséget értek el míg idegenben 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a Chelsea együttese.

Chelsea: Courtois, Cahill, Luiz, Azpilicueta, Alonso, Matic, Kante, Moses, Hazard, Costa, Pedro

Leicester: Schmeichel, Hernandez, Morgan, Huth, Fuchs, Schlupp, Drinkwater, Amartey, Albrighton, Musa, Vardy

Az első félidőt a vendégek kezdték. 1.perc: Courtois lőtt távolról a kapura, de a védők kivágták a labdát. 3. perc: Albrighton tette középre a labdát, azonban a védők kifejelték azt a kapu elől. 6. perc: Hazard cselezte be magát a 16-oson belülre, majd lőtt a kapu jobb oldala mellé. 7. perc: Moses szerzett labdát egy lapos passzt követően, majd lőtte a labdát gyengén a kapu jobb alsó sarka felé, ezért Schmeichel könnyedén tudta védeni. 7. perc: Hazai szöglet következett, a beívelést követően Costa helyezkedett tökéletesen, majd lőtte a labdát a kapu bal oldalába, 1:0! 10. perc: hazai szöglet következett, a beívelést követően a védők rúgták ki a labdát az oldalvonalon. 13. perc: hazai szöglet következett, a beívelést követően Pedro fejelte a labdát kapura, de egy védő blokkolni tudta. 27. perc: Huth sárgult be egy kemény belépőt követően. 28. perc: hazai szabadrúgás következett, David Luiz lőtte a labdát egyenesen a bal kapufára. 29. perc: hazai szöglet következett, azonban helyzet nem alakult ki belőle. 33. perc: Hazard a fejéről lepattant labdát vitte el higgadtan a 16-oson belülre, majd lőtte azt a kapuba Schmeichel és egy védő előtt, 2:0! 39. perc: vendég szöglet következett, Albrighton beívelését Courtois húzta le a levegőből. 1 perc a hosszabbítás. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. 46. perc: Pedro érkezett a beadásra, majd lőtt kapura, de a védők tisztázni tudtak. 51. perc:Azpilicueta sárgult be. 52. perc: vendég szabadrúgás következett, Drinkeaternek volt lehetősége gólt szerezni, azonban a labdát a védők szerezték meg végül. 57. perc: vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Még ebben a percben Moses lőtt erőteljesen 16 méterről a kapu bal oldala felé, azonban Schmeichel nagyszerűen védett. 67. perc: Slimani helyére Musa, valamint Mahrez helyére Schlupp érkezett a pályára a vendégeknél. 68. perc: Chalobah érkezett Pedro helyére a hazaiaknál. 74. perc: hazai szöglet következett, a beívelést követően a vendégek vágták ki a labdát a mezőnybe. 74. perc: King érkezett a pályára Albrighton helyére. 78. perc: Maticcselezte be magát a 16-oson belülre, azonban a lövését Schmeichel védte bravúrral. 79. percben hazai szöglet következett, melyet egy újabb követett, de a védők végül tisztáztak. 80. perc: Chalobah tálalt Moses elé, aki átjutva a védők között 16 méterről lőtte a labdát a kapuba, 3:0! 82. perc: Hazard és Moses helyére érkezett Ruben és Aina. 83. perc: King kapott pontos passzt majd vitte el a kapuig a labdát,de lövése a kapu jobb oldala mellett ment el. 85. perc: Drinkwater helyezkedett jól, majd lőtte a labdát kapura, de a védők megszerezték a labdát. 85. perc: vendég szöglet következett, melyet egy újabb követett, de egyikből sem született gól. 3 perc a hosszabbítás a második félidőben. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 3:0!

Az első félidőben egy akció dús és izgalmas játékot láthattunk. Egyértelműen a hazai csapat játéka volt erősebb. A Chelsea a mérkőzés első percétől kezdve nagy nyomás alá helyezte a vendég Leicester csapatát, hiszen a 7. percben már meg is szerezték a vezető gólt, Costának köszönhetően. Ezt követően is a hazaiak játéka volt meggyőzőbb, melynek a gyümölcse a 33. percben Hazard bravúros lövését követően megszületett. A vendégek kontrákra támaszkodva próbáltak visszavágni, de a hazaiak védelmét nem tudták áttörni. A második félidőben sem változott a két csapat játékszínvonala, lényeges helyzetei is a Chelsea-nek voltak inkább, végül a 80. percben meg is szerezték a győzelmet jelentő harmadik góljukat. Összességében egy remek mérkőzést láthattunk, ahol a jobban játszó csapat megérdemelten győzedelmeskedett a Leicester együttese felett.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.