CHELSEA F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 11. Fordulójának rangadójára ma délután Londonban kerül sor ahol az idén bukdácsoló Chelsea együttese fogadja a Liverpool együttesét. A hazaiak elképesztő mélyrepülésnek „örvendenek” idén. Eddigi 10 mérkőzésükből mindössze 3- at tudtak megnyerni 3 döntetlen mellett 5 vereség mellett. Azon focisták közül akik a tavalyi évben a kékek húzó emberei voltak idén sorra csődöt mondtak, a Mourinho kis túlzással azt sem tudja kit állítson a kezdő 11-be aki valamiféle lendületet tudna kölcsönözni a támadójátéknak, valamint a védelem összerakásánál is akadnak gondjai ugyanis átlagban 2 gólt kap csapata amire eddig nem volt példa. Ha ez még nem lenne elég a hét közbe igaz 11-kel de a Chelsea kiesett a Ligakupából. A sérültek listáján Ivanovic és Courtois neve szerepel, Costa és Pedro játékra alkalmas állapotban van. Amennyiben Mourino legénysége ma vereséget szenvedne akkor nagy valószínűséggel a portugál edzőnek új klub után kell néznie. A vendég oldal is igen csak érdekes. Nem sokkal korábban Brendon Rodgers-t Jürgen Klopp váltotta a kispadon. Azonban az új seprű első 3 mérkőzésén sorra döntetlent játszott épp olyan eredményeket melyek miatt menesztették Rodgers-t. A hétközi Ligakupában a liverpooli vörösök továbbjutottak mely Klopp első győztes mérkőzését jelentette. A tabellán a vendégek a 9. helyet foglalják el 3 győzelem 5 döntetlen és 2 vereség mellett. Ami Klopp helyzetét nehezíti, hogy  Flanagan;Henderson;Gomez;Ings;Rossiter és Toure sérülés miatt fog hiányozni valamint Sturridge játéka is erősen kérdéses. A két klub közül egyértelműen a Liverpool van jobb formában ám hazai pályán a Chelsea mindig életveszélyes. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Chelsea: Begovic;Zouma;Cahill;Terry;Azpilicueta;Mikel;Ramires;Oscar;Willian;Hazard;Costa

Liverpool: Mignolet;Clyne;Skrtel;Sakho;Moreno;Can;Lucas;Milner;Lallana;Coutinho;Firminho

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben Firminho lőtt a kapu mellé. A 4.percben Ramires fejelt egy bal oldalról érkező labdát  fejjel a kapuba 1:0! A 7.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Willian ívelte középre a labdát melyet Terry fejelt kapura de a labda a kapu mellet hagyta el a játékteret. A 10.percben Willian szabadrúgását követően vendégek hozhatták a játékszert. A 15.percben egy vendég támadás végén Clyne lőtt a kapu előtt keresztbe. A 18.percben vendég szöglet következett melyet követően Begovic húzta le a labdát. A 22.percben újabb vendég szöglet következett melyet ismét Begovic húzott le. A 24.percben Coutinho sárgult be lerántásért. A 26.percben egy jobb oldali beadást követően Firminho lőtt Begovic kezébe. A 30.percben hazai szabadrúgás következett de a vendég sorfalban akadt el a labda. A 37.percben Lucas fejelt egy jobb oldali beadást Begovic ölébe. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, a 48.percben Coutinho kapott a 16-os előterében j labdát majd egy cselt követően lőtt 17 méterről a kapu jobb oldalába 1:1! Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. Az 51.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaiak szerezték meg a labdát. Az 52.percben Cahill fejelte a labdát szögletre melyet rögtön egy újabb követett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 56.percben Begovic fogta Firmino lövését. Az 58.percben Lucas sárgult be, majd ezt követően Kenedy érkezett Hazard helyére a hazaiaknál. A 60.percben Kenedy lőtt mIgnolet kapuja mellé. A 61.percben Ramires próbálkozását blokkolták a vendég védők. A 63.percben Lallana lőtt a kapu mellé. A 64.percben Milner helyére Benteke érkezett a vendégeknél. A 65.percben Can sárgult be. A 66.percben Mikel is a sárga laposok sorsára jutott. A 70.percben Fabregas érkezett Mikel helyére a hazaiaknál. A 71.percben a kint ácsorgó Mignolet fölött Oscar próbálta átívelni a labdát ám a belga hárítani tudott. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 74.percben Coutinho elé került a labda aki egy szép cselt követően ezúttal jobb lábbal lőtt a kapu bal felső sarkába 1:2! A 76.percben Ibe állt be a vendégeknél Firminho helyére, valamint Falcao állt be Azpilicueta helyére a hazaiaknál.  A 77.percben Moreno került helyzetbe ám Begovic lábbal hárítani tudott. A 79.percben Costa lövését blokkolták a vendég védők. A 80.percben Ibe szép cselét követően lőtt 16 méterről ám lövését blokkolták így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 82.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 83.percben egy vendég támadás végén Benteke elé került a labda aki egy higgadt cselt követően Benteke lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát. A 87.percben Benteke is besárgult. A hosszabbítás 4 perc, a 91.percben Lallana helyére Lovren állt be.Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrész nem hozott akkora küzdelmet mint azt várhattunk volna, azonban a játékrész elején a hazaiak szerezték meg a vezetést szinte a semmiből, ezt követően a vendégek próbálták irányítani a játékot de helyzetig nem jutottak el sőt a Chelsea majdnem két gólra növelte előnyét. A félidő végén mégis örülhettek a vörösök egy találatnak melyet részben a játékvezetőnek is köszönhetnek aki a jelzett hosszabbítás után fél perccel is hagyta, hogy a vendégek támadhassanak. A második játékrészben a hazaiak jöttek ki támadóbb szellemben ám ez nem vezetett eredményre. Ezt követően a vendégek vették át a játék irányítását s Coutinho révén meg is fordították a mérkőzést. A hazaiak cseréltek s kinyíltak a lehetőségek a vendég kontrák előtt melyek közül egyik végén Benteke találata döntötte el a mérkőzés sorsát s lehet, hogy egyúttal Mourinho-ét is. Összességében egy lassabb iramú de élvezhető találkozót láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.