CHELSEA F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 33. fordulóját rendezik meg a hét végén. A szombati nap rangadóját a Chelsea együttese hazai pályán vívja meg a Manchester City együttese ellen. Az előző két kiírást e két klub nyerte meg. A hazaiak a tabella 10,. helyén állnak 32 meccset követően 11 győzelemmel rendelkeznek 11 döntetlen és 10 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésén 2 győzelmet arattak a hazaiak 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Hazai körülmények között a Chelsea 16 mérkőzésből 6-ot nyert meg 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzésükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget értek el. A sérültek között Zouma;Terry és Remy neve szerepel. A vendégek a tabella 4. helyén állnak, 32 mérkőzésből 17-et nyertek meg 6 döntetlen és 9 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben 15 mérkőzésből 6-ot nyertek meg 5 döntetlen és 4 vereség mellett. Utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Sterling és Kompany szerepel. A két együttes ellentétes utat járt be az előző fordulóban, a Chelsea Hiddink irányításával először kapott ki míg Pellegrini együttese a múlt hét végén nyert valamint hét közben kiütötte a PSG együttesét a BL-ből s így a legjobb 4 közzé jutott. Az egymés elleni eredmények a Chelsea mellett szólnak, az előző 17 mérkőzésből a hazaik 8 mérkőzést nyertek meg 3 döntetlen és 6 City siker mellett. Az utolsó 5 találkozójukból a Chelsea 2-őt nyert meg 2 döntetlen és 1 City siker mellett. Az utóbbi 5 londoni találkozón a hazaiak 3 győzelmet arattak 2 döntetlen mellett. A találkozó esélyese az utóbbi időben bomba formában játszó Manchester city. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Chelsea: Courtois;Rahman;Cahill;Ivanovic;Azpilicueta;Fabregas;Mikel;Pedro;Cheek;Willian;Costa

Manchester City: Hart;Zabaleta;Otamendi;Mangala;Kolarov;Fernandinho;Toure;Navas;De Bruyne;Nasri;Aguero

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 3.percben De Bruyne jobbról középre tett labdáját Aguero lőtte a védőjébe. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 6.percben egy nagy vendég védelmi hibát követően Otamendi mentett a gólvonalról Cheek lövését követően, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 7.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően a labda a hazaiknál maradt. A 15.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 19.percben Costa lőtt éles szögből lőtt Hart kapuja mellé. A 22.percben hazai szöglet következett melyet követően De Bruyne fejelt az alapvonalon túlra, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 23.percben egy vendég kontra végén Courtois védte De Bruyne lövését, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 26.percben Courtois szedett fel egy megpattanó labdát. A 27.percben Nasri ziccerét Courtois hárította. A 29.percben Zabaleta sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 30.percben hazai szabadrúgás következett a jobb oldalról de helyzet ebből sem alakult ki. A 31.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a játékszert. A 33.percben egy szenzációs kontra végén Aguero lőtt 19 méterről a kapu bal sarkába 0:1! A 35.percben Pedro beadását követően a vendég védők mentettek így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 46.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Otamendi sárgult be, a szabadrúgást Willian lőtte a kapu fölé s ezzel véget is ért a játékrész.

A második félidőt a a hazaiak kezdték. A 49.percben Nasri sárgult be. Az 52.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 54.percben De Bruyne szerzett labdát majd passzolt Nasri elé aki Aguerot ugratta ki s a csatár a kapuba lőtt 0:2! A 62.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Azpilicueta sárgult be. A pontrúgást Toure lőtte a sorfalba. A 65.percben Nasri került gólhelyzetbe de Courtois hárítani tudott. A 66.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 67.percben Zabaleta helyére Sagna érkezett a vendégeknél. A 70.percben Willian és Pedro helyére Traore és Kenedy állt be a hazaiknál. A 72.percben Mikel sárgult be. A 73.percben hazai szöglet következett melyet a vendégek vágtak ki a 16-oson belülről. A 75.percben Delph váltott a vendégeknél Nasri-t. A 78.percben  kiugró Fernandinho-t Courtois ütötte el így 11-es és piros lap következett. A 79.percben Mikel helyére Begovic érkezett a hazaiaknál. A büntetőt Aguero lőtt e a kapu bal oldalába 0:3! Aguero mesterhármas! A góllövő listán ezzel utolérte Vardy-t a góllövő lista élén. A 82.percben Traore lőtt távolról Hart kezébe. A 84.percben De Bruyne lőtt a lelátóra. A 85.percben Aguero helyére Iheanacho állt be a vendégeknél. A 90.percben Hart védett nagyot egy távoli lövést követően. A hosszabbítás 4 perc, a 93.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett erősebben s alakított ki több kisebb nagyobb helyzetet ám Hart révén maradt a 0:0. a vendégek igyekeztek gyors ellentámadásokkal kompenzálni melyek közül 3 is veszélyesnek bizonyult főként, hogy az utolsó a kapuban landolt Aguero révén. Ezt követően a hazaik birtokolták többet a labdát de találatot már nem sikerült elérniük. A második játékrészben is a hazai együttes kezdett erősebben ám a vendég védelem nem ingott meg, ugyan sorra rúgták a szögleteket a kékek ám helyzetet sem tudtak kialakítani. A vendégek ismét kontráztak s ezzel már 0:2-re változtatták a meccs állását. A mérkőzést Courtois piros lapja valamint Aguero 3. találata döntötte el végleg. összességében a pontosabban játszó együttes győzött.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.