CHELSEA F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 23. Fordulójának rangadóját rendezik ma este a Stamford Bridgen. A listavezető Chelsea fogadja a Manchester City gárdáját. Kis túlzással állítható,hogy a bajnoki döntő következik. A hazaiak 5 ponttal előzik meg a vendégeket s egy esetleges győzelem esetén 8 pontra hízhat Mourinhoék előnye ami szinte már behozhatatlan lenne. Az utóbbi 6 bajnokijából a Chelsea 4-et nyert meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján  Fabregas szerepel valamint Costa taposásárt kapott eltiltását tölti. A vendégeknél Bony és Toure az Afrika Kupa miatt hiányzik majd valamint Nasri aki sérüléssel küzd. A Pellegrini együttese az elmúlt 6 mérkőzéséből -at nyert meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Az őszi mérkőzésükön 1:1-es döntetlen született a city gólját az a Lampard szerezte aki több mint 10 éven át szolgálta a Chelsea együttesét. A két együttes korábbi összecsapásaira tekintve kirajzolódik a hazaiak fölénye. A mai mérkőzésnek egyértelmű esélyese nincs.

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Zouma;Terry;Ivanovic;William;Oscar;Ramires;Matic;Hazard;Remy

Manchester City: Hart;Sagna,Company;Demichelis;Clichy;Milner;Navas;Fernado;Fernandinho;Silva;Aguero

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az első percben Milner lövését védte Coutois. A 8.percben egy hosszú passzos játék végén Fernandinho lőtt a kapu mellé, mivel lövésébe beleértek így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 17.percben újabb vendég sarokrúgás következett miután Aguerot szerelni tudták a 16-oson belül. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 24.percben Aguero lőtt kiszorított szögből kapura de Courtois hárítani tudott. A 27.percben újabb vendég szöglet következett melyet még egy követett. Helyzet azonban egyikből sem alakult ki. A 30.percben Oscar lőtt kapura Remy passzát követően de Hart biztosan fogta a labdát. A 32.percben Aguero került ziccerbe ám a kapu mellé lőtte a játékszer. Óriási helyzet volt Aguero ezeket korábban mindig be tudta lőni. A 41.percben egy szép hazai akció végén Hazard játszotta középre a labdát ahol Remy érkezett és lőtte a játékszert közelről a kapu közepébe 1:0! A 45.percben egy jobb oldali beadás után Courtois ütötte rossz helyre a labdát amit Aguero lőtt kapura lövésébe Silva beleért s így az a kapuban landolt 1:1! A hosszabbítás 2 perc a félidő végén melyben helyzet nem alakult ki így maradt az 1:1-es állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. Az 52.percben Silva sárgult be egy szabálytalanság következtében. Az 55.percben vendég szöglet következett melyet követően Matic fejelte ki a labdát az alapvonalon túlra, a bíró ezt nem vette észre így kirúgással jöhettek a hazaiak. Az 56.percben Fernandinho fejesét követően Courtois védett nagyot. A sarokrúgást követően Terry fejelte ki a labdát. Az 58.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 62.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 66.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 67.percben Fernandinho távoli lövését védte Courtois. A 74.percben Fernando sárgult be. A 76.percben Lampard állt be Fernando helyére a vendégeknél. A 80.percben a sérült Willian helyére Drogba érkezett a hazaiaknál. A 82.percben egy hazai szabadrúgást követően a vendég védők rúgták ki a labdát a mezőnybe. A 83.percben Aguero helyére Dzeko érkezett a vendég oldalon. A 87.percben Cahill állt be Remy helyére a hazaiaknál. A 88.percben Milner lőtt éles szögből a kapu mellé 8 méterről. A 89.percben Jovetic váltotta Silvát a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén, a 92.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,még e percben Oscar helyére Chek állt be. A 94.percben egy újabb vendég szöglet következett melyet követően Courtois húzta le a labdát s ezzel véget ért a találkozó.

Egy rendkívül hajtós mérkőzésen vagyunk túl. Az első játékrészben nagy harc folyt a középpályán a labdákért emiatt kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. a félidő végén gyors gólváltás következett mellyel mint kiderült a végeredmény is kialakult. a második félidőben Mourinho együttese visszább állt így inkább a vendégek támadhattak ami a labdabirtoklásban mutatkozott meg legfőképp. Összességében igazságos döntetlen született mellyel még nyitott maradt a Premier League.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.