CHELSEA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 9. fordulóját rendezik meg a hét végén. A fordul rangadóját csakúgy mint az előző fordulóban ezúttal is a Manchester United játssza szintén idegenben ám ellenfele ezúttal a Chelsea együttese. A hazai együttes tavalyi helyezésének köszönhetően a nemzetközi kupaporondról lemaradt így Antonio Conte együttese több pihenő idővel rendelkezik az idényben. A megerősített oroszlánok ettől függetlenül az idényben mintha kissé alul teljesítenének s eddigi 8 mérkőzésükből 5 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget könyvelhettek el. Utolsó 5 mérkőzésükből 2 győzelmet arattak 2 verség és 1 döntetlen mellett. Gólarányuk 15:9! Hazai körülmények között 4 mérkőzésből 3-at nyerek meg 1 vereség mellett. A sérültek listáján Van Ginkel; Fabregas; Ivanovic és Mikel szerepel  Zouma játéka kérdéses. A vendég Manchester United sem büszkélkedhet túl fényes mutatóval a bajnokságot illetően, eddigi 8 mérkőzésükből mindössze 4-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett gólarányuk 13:8! Idegenben 4 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Az utolsó 5 összecsapásukból 1-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A United a hét közben sima 4:1-es vereséget mért a az Old Traffordon a Fenerbache együttesére. A sérültek listáján Jones és Sneiderlin neve szerepel. Érdekes összecsapás előtt állunk ugyanis Mourinho először tér vissza a Stanford Bridge-re mint ellenfél edző ráadásul angol csapat élén.

Chelsea: Courtois;Cahill;Luiz;Azpilicueta;Alonso;Matic;Kante;Moses;Pedro;Costa;Hazard

Manchster United: De Gea;Valencia;Bailly;Smalling;Blind;Fellaini;Herrera;Rashford;Pogba;Lingard;Ibrahimovic

A mérkőzést a Chelsea kezdte. 1.perc: egy gyors középkezdést követően Pedro elé került a labda miután az egész United védelem elnézett egy hosszú indítást s így a spanyol támadó az üres kapuba lőtt. 5.perc: vendég szöglet melyet követően Lingard középre adását vágta ki a hazai védelem. 8.perc: egy jobb oldali beadást követen Ibrahimovic fejelt a keresztléc fölé. 12.perc: haza szöglet következett melyet követően a vendég védelem vágta ki a labdát. 14.perc: hazai szöglet melyet követően Hazard lőtt a kapu mellé. 19.perc: vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 21.perc: hazai szöglet következett melyet követően Cahill elé került a labda melyet követően a kapuba talált 2:0! 23.perc egy jobb oldali beadást követően Rashford lövését blokkolta a hazai védelem. 26.perc. egy jobb oldali beadást követően a vendég védelem mentett. 27.perc: hazai szöglet következett melyet követően Costa hagyott ki egy nagy helyzetet Bailly közbelépőjének köszönhetően. 28.perc: Herrera távoli lövését Courtois védte de a kipattanót Lingard lőtte a kapusba 3 méterről. 28.perc: bal oldali beadás következett melyet követően Alonso tisztázott a 16-oson belülről. 29.perc: Bailly sárgult be. 33.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 38.perc: Moses szűrt meg egy szép vendég akciót. 40.perc: Luiz sárgult be egy brutális szabálytalanságot követően. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc ismét egy jobb oldali beadást követően Rashford lőtt a kapu fölé. 48.perc. egy hazai szabadrúgást követően Costa elé került a labda melyet követően De Gea védte a támadó próbálkozását.

A második félidőt a Manchester United kezdte. A félidőben Mata érkezett Fellaini helyére. 48.perc: Costa lőtt 3 méterről a kapuba  lesről maradt a 2:0! 50.perc: Hazard lőtt a kapu fölé. 52.perc: Bailly helyére Rojo érkezett a csere oka sérülés. 54.perc: Rashford beadását követően Pogba maradt le centikkel a labdáról. 56.perc: egy hazai kontra végén Smalling blokkolta Hazard lövését. 58.perc: Lingard távoli lövését Courtois védett nagyot. 59.perc. vendég szöglet melyet követően helyzet nem de újabb vendég szöglet kialakult de helyzet ebből sem alakult ki.  62.perc egy hazai támadás végén Hazard lőtt egy cselt követően a bal alsóba 3:0! 65.perc: Lingard helyére Martial állt be a vendégeknél. 66.perc: Azpilicueta sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást követően Rojo fejelt a kapu fölé. 67.perc: Herrera lőtt távolról a kapu mellé. 70.perc. Kante ment át a vendég védelmen majd lőtt a kapu bal alsó sarkába 4:0! A két együttes közt osztálykülönbség van ezen a mérkőzésen. 71.perc: Pedro helyére Chalobah állt be a hazaiaknál. 72.perc. Pogba távoli lövése a kapu mellé szállt. 73.perc: vendég szabadrúgás következett melyet követően Ibrahimovic lőtt 5 méterről a kapu mellé. 74.perc: De Gea fogta Costa lövését. 75.perc: Pogba sárgult be. 77.perc: Willian és Batshuai érkezett Hazard és Costa helyére. 81.perc: Ibrahimovic kezelte le a labdát majd lőtt kapura de Courtois nagyot védett. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 88.perc: Moses lövését Blind blokkolta szépen. 90.perc Schaloba lőtt távolról De Gea kezébe. A hosszabbítás 3 perc. 92.perc egy vendég támadás végén Courtois elé pattant a labda. 93.perc: Courtois védte Rojo távoli löketét. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak villámrajtot vettek s egy hatalmas védelmi hibát követően az idei leggyorsabb góllal megszerezték a vezetést. Ezt követően a vendégek éledeztek s egy egy kisebb helyzetet ki is tudtak alakítani ám egy hazai szögletet követően Cahill kettőre növelte a Chelsea előnyét. A vörös ördögök ezt követően ismét kialakítottak helyzeteket de végül találatig nem jutottak. A hazaiak  a félidő végén még egy találatot szerezhettek volna ám De Gea védte Costa közeli lövését. A második félidőben a hazai együttes ugyan kevesebbet birtokolta  labdát de a gólokat mégis ők rúgták. A vendégek még egy-egy kisebb helyzetet kialakítottak de összességében egy összetört együttes látszatát keltették. A hazaiak szárnyaltak a vendég védelem hibáit kihasználva. A mérkőzés képe s a mutatott játékot látva a hazaiak győzelme s annak mértéke teljesen reális volt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.