CHELSEA F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Prmier League 33. Fordulójának szuper rangadóját rendezik meg ma este. A Chelsea együttese hazai pályán fogadja a 3. helyezett Manchester United gárdáját. A hazaiak elmúlt 6 összecsapásukból 4-et győzelemmel abszolváltak 2 döntetlen mellett. Mourinho csapatából egyedül Costa fog hiányozni a mai összecsapásról. A vendég együttes elmúlt 6 mérkőzéséből 6-ot győzelemmel zárt,azonban rossz előjel van Gaal-ék számára hogy Carrick;Rojo;Blind és Jones is a maródiak listáján szerepel. A két együttes őszi összecsapásán 1:1-es döntetlen született. A megelőző évekre ha visszatekintünk a Chelsea áll jobban 8:7-re a győzelmeket tekintve. Rendkívül érdekes mérkőzés előtt állunk melynek valódi tétje a United szempontjából van akik a dobogó második helyére szeretnének érni a szezon végén. a hazaiak előnye igen tetemes főként,hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak riválisaiknál.

Chelsea: Courtois;Terry;Azpilicueta;Cahill;Ivanovic;Matic;Zouma,Hazard,Oscar;Drogba;Fabregas;

Manchester United: De Gea;Smalling;McNair;Valencia;Shaw;Rooney;Mata;Herrera;Fellaini;Young;Falcao

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben egy vendég kontra végén Rooney lőtt tiszta helyzetből a kapu mellé,hatalmas ziccert hibázott el. A 7.percben Shaw próbálkozását blokkolták a hazai védők. A 8.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően Drogba fejelt a kapu mellé. A 12.percben Herrera lövése ment el a hazai kapu mellett. A 13.percben McNair tört előre de passza nem talált társat. A 13.percben egy vendég szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát el.  A 24.percben ismét vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak jöhettek szabadrúgással. A 28.percben hazai szöglet következett melyet De Gea ütött ki a mezőnyből. A 29.percben jó szögből hazai szabadrúgás következett melyet Drogba lőtt a sorfalba. A 31.percben De Gea húzta le a levegőből Oscar bal oldali beadását. A 34.percben vendég szabadrúgás következett de a sorfalról lepattant a labdája. A 38.percben egy hazai kontra végén Hazard ment el a bal oldalon majd 8 méterről higgadtan lőtt a kapu jobb alsó sarkába 1:0! A 40.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc a mérkőzés végén A 46.percben újabb vendég szöglet következett melyet Courtois húzott le. Ezzel véget ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték. Az 52.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 54.percben Drogba sárgult. Az 54.percben Hazard kísérlete pattant a kapufán,hatalmas helyzet volt. Az 57.percben Ivanovic sárgult be egy lerántást követően,az ezt követő szabadrúgást Mata adta középre de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 61.percben McNair próbálkozását védte Courtois, majd ezt követően Shaw jobb oldali beadását Mata lőtte a kapu fölé. A 63.percben Oscar sárgult be,az ezt követő szabadrúgásból nem alakult ki helyzet. A 64.percben Fellaini készítette le a labdát Rooney miatt aki azonban a kapu mellé lőtt. A 67.percben Falcao lőtt távolról a kapu mellé,ezt követően Oscar helyére Ramires érkezett a hazaiaknál. A 69.percben Courtois védte Rooney távoli próbálkozását. A 70.percben Young és Mata helyére Januzaj és Di Maria érkezett a vendégeknél. A 71.percben Falcao lövését blokkolta Cahill. A 73.percben Hazard lövését védte De Gea. A 77.percben Falcao vált le szépen védőjéről majd lőtt a kapufára így maradt az 1:0. A 80.percben Shaw helyére Blackett érkezett. A 83.percben vendég szöglet következett melyet Rooney fejelt a kapu fölé. A 85.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc. A 92.percben Fabregast Mikel váltotta illetve. A 93.percben Hazard helyére Willian érkezett. A 94.percben Herrera esett nagyot a 16-oson belül de műesésért ő kapott sárga lapot. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 1:0!

Egy érdekes összecsapást láthattunk. Az első félidőben a vendégek többször is megszerezhették volna a vezetést ám ez elmaradt sőt Hazard révén a  hazaiak egy kontra támadást követően meg tudták szerezni a vezetést szinte a semmiből. A második játékrész ott folytatódott ahol az első, a vendégek birtokolták a labdát a hazaiak pedig egy egy kontrával próbáltak visszavágni. Az eredmény már nem változott s ezzel a hazaiak gyakorlatilag megnyerték a Premier League-et.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.