CHELSEA F.C.-TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 36.fordulóját rendezték meg a hét végén. A Leicester City pontokat veszített el az Old Traffordon a Manchester United ellen így a ma esti Chelsea Tottenham Hotspur összecsapás nagyon fontos a bajnoki cím miatt. Amennyiben a sarkantyúsok ma este vereséget szenvednek abban az esetben a Leicester a bajnok sőt döntetlen esetén is hasonló a helyzet. A Chelsea együttese a 10. a bajnokságban eddigi 34 mérkőzésükből 12-őt nyertek meg 11 döntetlen és 11 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükön 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség született. Hazai környezetben 17 mérkőzésből mindössze 5-öt nyertek a kékek 7 döntetlen és 5 vereség mellett. Utóbbi 5 hazai bajnokijukon 1 győzelem mellett 3 döntetlen született és 1 vereség. A sérültek listáján Zouma;és Remy szerepel Courtois pedig eltiltás miatt nem játszhat ma este.  A vendégek a tabella 2. helyén állnak eddigi 35 mérkőzésükből 19-et nyertek meg 12 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. Idegeben 17 mérkőzésből 9-et nyertek meg 6 döntetlen és 2 vereség mellett, utóbbi 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg vendégként 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Bentaleb szerepel Alli pedig a szezonban eltiltás miatt már nem léphet pályára. A két együttes korábbi összecsapásait túlnyomó többségben a Chelsea nyerte, az utóbbi 17 összecsapásukból a kékek 7-et nyertek meg 8 döntetlen és 2 vendég siker született. Az utóbbi 5 összecsapásukból 2 Chelsea siker született 2 döntetlen és 1 Tottenham siker született. A Stand Ford Bridge-en lejátszott utolsó 5 mérkőzésükből 3-at a kékek nyertek 2 döntetlen mellett. A mérkőzés esélyese a vendég együttes.

Chelsea: Begovic;Azpilicueta;Terry;Cahill;Ivanovic;Mikel;Matic;Pedro;Fabregas;Willian;Costa

Tottenham: Lloris;Rose;Vertonghen;Alderweireld;Walker;Dier;Dembele;Lamela;Eriksen;Son;Kane

A mérkőzést a Chelsea együttese kezdte. A 4.percben hazai szöglet következett melyet követően Ivanovic fejelt a kapu mellé. A 10.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 14.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 15.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 21.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Llloris kaparintotta meg a labdát. A 23.percben vendég szöglet következett melyet követően Eriksen lőtt  a kapu fölé. A 7.percben egy szép hazai akció végén Fabregas lőtt centikkel a kapu mellé. Az esetet követően Walker kapott sárga lapot ütemtelen becsúszásért. A 28.percben Son lőtt tiszta helyzetből a kapu mellé. A 30.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Kane lőtt a kapu mellé. A 31.percben Costa lőtt kapura Walker hibáját követően de Lloris hárítani tudott. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 35.percben egy nagyszerű Lamela passzt követően Kane került helyzetbe melyet higgadtan fejezett be 0:1! A 39.percben Vertonghen sárgult be. A 40.percben a hazai védelemnek kellett Son elől mentetni a kapu torkából. A 41.percben Willian lőtt a kapu mellé. A 44.percben egy szép vendég akció végén Son lőtt szép mozdulattal  a kapuba 0:2! A 46.percben Rose és Willian sárgultak be kakaskodásért. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a Tottenham kezdte. A félidőben Hazard lépett pályára Pedro helyett. A 47.perben vendég sarokrúgás következett melyet követően Begovic ölében landolt a labda. A 48.percben hazai szöglet következett melyet követően Lloris húzta le a labdát. Az 50.percben Kane lőtt Begovic kezébe. Az 51.percben Lamela sárgult be. Az 52.percben Hazard lövését fogta Lloris. Az 53.percben újabb vendég sarokrúgás következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 54.percben Son lőtt egy szép akció végén centikkel a kapu mellé. Az 58.percben hazai szöglet következett melyet követően Cahill talált lábbal a kapuba 1:2! A 62.percben egy szép hazai akció végén Willian lőtt gyatra mozdulattal a kapura. A 65.percben Son helyére Mason állt be. A 66.percben vendég szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás követett d helyzet ebből sem alakult ki. A 70.percben Eriksen sárgult be. A 71.percben Ivanovic sárgult be. A 72.percben újabb vendég sarokrúgás következett melyből ezúttal sem alakult ki helyzet. A 76.percben Walker lőtt majdnem öngólt, az esetet követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 76.percben Eriksen elé került a labda de blokkolni tudták. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 78.percben Matic helyére Oscar lépett pályára a hazaiaknál. A 81.percben Rose helyére Davies állt be. A 83.percben egy csodás hazai akció végén Hazard lőtte ki a bal felső sarkot 2:2! A 88.percben Mikel illetve Dier sárgult be. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A  91.percben Alderweireld helyére Chadli érkezett. A hosszabbítás 6 perc, a 95.percben Kane is besárgult sőt Dembele is. A 96.percben Mason is besárgult, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A mérkőzés ezzel véget ért s ezzel a 2015-2016-os idényt a Leicester City csapata nyerte meg!!

Az első játékrészben mindkét együttes teljes erőbedobással játszott. A hazaiak eleinte többet birtokolták  labdát sőt több kisebb helyzetet is ki tudtak alakítani. A mérkőzés rendkívül feszült hangulatban telt gyakorlatilag az első percektől fogva, ezt jelzi a sok sárga lap. A félidő második felére a vendégek a hazai együttes fölé nőttek s 2 hazai védelmi hibát követően a vendégek két gólos előnyre tettek szert. A második félidőben a hazai együttes elképesztő erőket mozgósított ahhoz hogy ki tudjon egyenlíteni. A vendégek egy-egy helyzetet kialakítottak ám a kapuba már nem tudtak betalálni. A Chelsea játékosok az idény egyik legharciasabb teljesítményét nyújtották mellyel sikerült Hazard vezérletével két gólos hátrányból felállniuk. Az este folyamán piros lap ugyan nem született ám a meccs végén gyakorlatilag nem volt olyan játékos aki nem sárgult volna be. Összességében egy remek iramú fordulatos mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.