CHELSEA F.C.-TOTTENHAM HUTSPOR

Elérkeztünk az idei szezon első kupadöntőjéhez melyet Angliában rendeznek méghozzá a Wembley-ben. Az Angol Ligakupáról van szó mely hatalmas hagyományokkal bír. Az idei éveben e két csapat mutatta talán a legjobb formát eme sorozatot tekintve. A pályaválasztó ma este a Chelsea csapata, a hazaiak az elmúlt fordulókat tekintve jó formának örvend ugyanis 6 mérkőzéséből 4-et sikerrel vett 2 döntetlen mellett,ezen kívül a Bajnokok Ligájában idegenben játszott döntetlent a PSG együttesével így jó helyzetből várhatják a visszavágót. A hiányzók listáján Matic neve szerepel neki piros lapok miatt kell kihagynia ezen kupadöntőt. A vendég londoni együttes már nem bír ilyen hízelgő mutatókkal,a bajnokságban 3 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel ezen kívül az Európa Ligából a Fiorentínával szemben maradt alul az együttes. Sérült játékosról nincs hír így a lehető legerősebb 11-el tudnak kiállni. A két együttes a bajnokikat tekintve 1:1-re áll idén ugyanis mindkét együttes otthon tudta tartani a 3 pontot,a legutóbbi mérkőzésükön 5:3-as Totthenam siker született így van miért visszavágnia a kékeknek. A korábbi összecsapásokra visszatekintve a Chelsea erőfölénye rajzolódik ki. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a Chelsea együttese.

Chelsea: Cech;Azpilicueta;Terry;Zouma;Ivanovic;Fabregas;Cahill;Ramires;Hazard;Costa;Willian

Tottenham Hutspor: Lloris;Dier;Walker;Verthongen;Rose;Mason;Bentaleb;Towsend;Chadli;Eriksen;Kane

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. Az első percben egy hazai szabadrúgást követően Terry fejelt Lloris kapuja fölé. Az 5.percben Ramires lőtt a vendég védők lábába. A 6.percben egy hazai szögletet követően Zouma fejelt a kapu mellé. A 6.percben Lloris mentett hatalmasat egy lecsúszott beadást követően. Az ezt követő szögletből Ivanovic fejelt a kapu mellé. A 9.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Eriksen lövése a felső lécen csattant. A 11.percben Kane lőtt 22 méterről Cech kapus ölébe. A 13.percben egy vendég helyzetet követően Chelsea kontra következett melyet követően Hazard lőtt a kapu mellé. A 15.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Willian lőtt a sorfalba. A 20.percben Rose lőtt a kapu előtt keresztbe. A 3.percben Hazard lövését blokkolták a vendég védők. A 24.percben Walker jobb oldali beadása szállt el a hazai kapu előtt keresztbe. A 29.percben egy hazai szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 31.percben Dier sárgult be egy hátulról történő becsúszást követően. A 35.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaiak szerezték meg a labdát. A 36.percben Eriksen lapos lövését fogta Cech kapus. A 38.percben Chadli lőtt távolról a kapu fölé. A 45.percben egy hazai szabadrúgást követően Terry lőtte a labdát 8 méterről a kapuba 1:0! A 47.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Ivanovic fejelt Lloris ölébe. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A 49.percben egy bal oldalról középre adott labda húzott el Lloris kapuja előtt. A 49.percben Fabregas ollózott kapura egy jobb oldalról érkező labdát de Lloris óriási bravúrral hárítani tudott. Az 56.percben egy hazai akció végén Costa talált a vendégek hálójába egy védő lábának köszönhetően 2:0! A 60.percben Bentaleb lőtt távolról a hazai kapu fölé. A 61.percben Towsend helyére Denbele állt be a vendég oldalon. A 64.percben egy hazai szögletet követően Hazard lőtt kicsivel a bal kapufa mellé. A 66.percben egy hazai szabadrúgást követően Rose mentett Fabregas elől. A 70.percben Willian sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. A 71.percben Mason helyére Lamela állt be. A 72.percben Cahill is a sárga laposok sorsára jutott,az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 75.percben egy hazai szabadrúgást követően a hazai védők lőtték ki a mezőnybe a labdát. A 76.percben Cuadrado állt be Willian helyére. A 77.percben egy vendég szögeltet követően Kane fejelt a kapu mellé. A 78.percben Bentaleb kapott sárga lapot. A 79.percben Chadli előtt ment el a labda a 16-oson belül. A 80.percben Soldado állt be Chadli helyére a vendégeknél. A 85.percben Cuadrado is besárgult. A 86.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaiak fejelték ki a labdát. A 87.percben Soldado lőtt kapura de Terry becsúszását követően a labda az alapvonalon ment ki. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88.percben Oscar érkezett Fabregas helyére. A 89.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc. A 91.percben vendég szöglet következett melyet követően Eriksen fejelt a kapu fölé. A 92.percben Drogba állt be Costa helyére a hazai oldalon. A 94.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek győztese a Chelsea.

Egy kissé feszült hangulatú mérkőzésen vagyunk túl ahol a helyzeteit jobban kihasználó együttes magabiztosan és megérdemelten nyerte meg az esti találkozót. Az első félidőben helyzetek alakultak ki mindkét oldat ám gólt a rutinosabb játékosokkal felálló hazaiaknak sikerült Terry révén. Ezt követően a vendégek ugyan igyekeztek kiegyenlíteni ám nem jártak sikerrel. A második félidőben a vendégek igyekeztek minél többet támadni ám ezt a hazaiak kihasználták és gyors ellentámadásokkal zilálták szét a hazaiak védelmét s Costa révén be is biztosították a győzelmet. Megérdemelten nyert a Chelsea.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.