CHELSEA F.C.-WEST HAM UNITED

A Premier League 18. fordulóját rendezik meg. Angliában ez mindig egy különleges forduló melynek egyedi a megevezése is „Boxing Day” melynek oka a Karácsony. A világon szinte sehol sem rendeznek bajnoki fordulót ilyenkor csak Angliában. Ezen a napon mind a 20 csapat megmérkőzik egymással. Ezzel a nappal kezdetét veszi sz ünnepi hajtás mely egészen Szilveszter másnapjáig tart. A ma délután egy igazai rangadóval indul ahol a tabella első helyezettje a Chelsea fogadja a meglepetés 4 .helyezett West Ham United csapatát. A hazaiak mérlege nagyon jó ugyanis az elmúlt heteket tekintve 4 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget értek el s ezzel 3 ponttal előzik meg a Manchester City gárdáját. A hazaiak sérülés fronton nem állnak rosszul ugyanis egyedül Hazard játéka kérdéses. A vendég gárda az eddigi szezon meglepetés csapata teljesítményük váratlan főként tekintve a keret erősségét valamint a tavalyi évet alapul véve. Sam Allerdyce idénre nagyon kitalált valamit a taktikát illetően. A vendég egyesület az elmúlt fordulókat tekintve ugyan úgy áll mint mai vendéglátója 4 győzelem 1 döntetlen 1 vereség. Sérülések terén a vendégek sem állnak rosszul  ugyanis a maródiak listája gyakorlatilag üres. Egy igazi rangadónak nézünk elébe mely jó alapot képezhet az egész Boxing Day-re nézve. A találkozó esélyese természetesen a Chelsea azonban egy esetleges döntetlenre is van némi esély.

Chelsea: Courtois;Terry;Cahill;Azpilicueta;Ivanovic;Willian;Oscar;Hazard;Fabregas;Matic;Costa

West Ham United: Adrian;Jenkinson;Collins;Reid;Cresswell;Kouyate;Noble;Downing;Nolan;Valencia;Caroll

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben Hazard sérült meg de vissza tudott térni a pályára. Az 5. percben Willian jobb oldali labdáját követően Oscar bombázott közelről a léc fölé. A 9.percben hazai szabadrúgás következett melyet Fabregas lőtt a sorfalba. A 10.percben Willian jobb oldali keresztlabdáját Cahill fejelte a kapu fölé. A 13.percben Ardrian jött ki jól kapujából s fogta meg a játékszert Costa orra előtt. A 14.percben Hazardot tartották fel a 16-os előterében ám a bíró nem ítélt ezért szabadrúgást. A 16.percben letámadott a Chelsea s ennek eredménye képpen labdát is szereztek majd Costa adta középre a labdát ám az ott érkező Hazard a védőkbe lőtte a labdát. A 18.percben vendég szöglet következett melyet követően a West Ham a kaputól 35 méterről jöhetett szabadrúgással miután Costa szabálytalankodott. A pontrúgást Valencia lőtte a kapu fölé. A 21.percben hazai szöglet következett melyet követően Cahill lőtt kapura de Adrian hatalmasat. védett. A 27.percben Costát buktatták a 16-os előterében így hazai szabadrúgás következett melyet Oscar lőtt a kapu mellé. A 28.percben Collins buktatta ismét Costát 18 méterre a kaputól így a védő besárgult.  Fabregas szabadrúgása Adrian kezében landolt. A 29.percben Willian lövése jött ki Adrian kapusról ám azt a vendég védők meg tudták kaparintani. A 31.percben egy szép hazai passzjátékot követően Collins mentett szögletre. A szögletet követően Terry közvetően Terry talált lábbal a kapuba Costa csúsztatását követően 1:0! A 33.percben Crosswell sárgult be egy kaszálást követően. A 34.percben Matic távoli lövését fogta Adrian így újabb hazai szöglet következett melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 38.percben Costa nem tudott lekezelni egy labdát így az Adrian ölében landolt. A 39.percben Costa lövése ment kevéssel a bal kapufa mellé,mivel egy védő beleért így hazai szöglet következett. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 42.percben Hazard passzolt Ivanovic elé a jobb oldalra aki a labdát középre tette Costa elé de a támadó a kapu fölé tüzelt. A 45.percben hazai szöglet következett melyet követően Oscar ívelte középre a labdát de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás állás.

A második félidőt a hazai együttes kezdte. A 45.percben vendég szöglet következett melyet követően Costa vágta ki a mezőnybe a labdát. A 47.percben Valencia adott be a bal oldalról de Courtois a levegőből leszedte a labdát. Az 52.percben egy hazai kontra végén Hazard kapott jó labdát Willian-től majd lőtt Adrianba aki a kapu közepében állt, szép támadás volt. Az 53.percben vendég kontra bontakozott ki de a labda végül Courtois kezében kötött ki. Az 54.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Willian lőtt picivel a bal felső sarok mellé. Az 58.percben Reid sárgult be egy szabálytalanság következtében, ezt követően Costa csúsztatta meg a beívelt labdát ám az Adrian kezében halt el. Az 59.percben Song érkezett Noble helyére valamint Sakho váltotta Carollt. A 62.percben Costa cselezte be magát a 16-oson belülre majd ballal a kapu jobb alsó sarkába lőtte laposan a labdát 2:0! A 64.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 65.percben egy hazai kontra végén Ivanovic ívelt Costa elé aki azonban kapásból az egekbe lőtte a játékszert. A 67.percben hazai szabadrúgás következett melyet Oscar lőtt kapura de Adrian hatalmasat hárítva védeni tudott. A sarokrúgást követően ismét a kapus védett óriásit egy közeli próbálkozást követően. A 69.percben Fabregas próbálkozott távolról ám lövése ha centikkel is de elkerülte a kapu bal sarkát. A 76.percben vendég szöglet következett melyet követően Courtois jött ki jól kapujából s szedte le a játékszert a levegőben. A 72.percben Oscar lőtt 16 méterről kapura de Reid bevetődve menteni tudott. A 74.percben Amalfitno érkezett Downing helyére. A 80.percben Song lőtt 17 méterről a hazai kapura de a labda elkerülte azt. A 82.percben Hazard cselezte be magát a 16-oson belülre ám lövésébe Reid vetődött bele. Még ebben a percben Drogba váltotta Costát valamint Oscar helyére Ramires érkezett. A 85.percben vendég szabadrúgás következett  melyből helyzet nem alakult ki. A 86.percben Willian helyére Ramires érkezett. A 87.percben Amalfitano fejelte kapura Song labdáját ám a labda végül a kapu mellett ment el. A 88.percben Amalfitano cselezett a 16-oson belül majd lőtt 12 méterről kapufát,hatalmas mázlija volt  a hazai csapatnak., még e percben vendég szöglet következett ám helyzet nem alakult ki belőle. A 89.percben hazai kontra futott mely végén Adrian jött ki jól a kapujából s szedte le drogba lábáról a labdát. A hosszabbítás 3 perc. A 92.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 93.percben hazai szöglet következett melyből Ramires rúghatott volna gólt ha nem a labda mellé rúgott volna. Ezzel véget ért a találkozó melynek végeredménye 2:0!

A helyezések alapján rangadónak indult ám végül egy végtelenül sima mérkőzés lett. A hazai csapat nem hagyta kibontakozni a vendég támadókat s sokszor már az ellenfél térfelén letámadtak. Az első félidőben az szerzett gól teljesen megérdemelt volt a hazai oldalon mint ahogyan a második félidei találatra is rászolgált a hazai együttes. Costa Hazard Fabregas Matic Terry nevei kiemelhetőek de a többiek sem nyújtottak rossz teljesítményt. A vendégek ugyan igyekeztek de kapufánál többre nem futotta tőlük. Összességében a Chelsea megérdemelten nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.