CHILE – AUSZTRÁLIA

A Világbajnokság a 2. napjának utolsó mérkőzését a B csoport két a világranglistán hátrébb álló válogatottja Chile és Ausztrália játssza. A csoport rangadóján már túl vagyunk ahol nagy meglepetésre a hollandok kiütötték a világbajnok spanyol válogatottat. Mivel a Spanyolok nagy arányú vereséget szenvedtek így a ma esti mérkőzést esetlegesen megnyerő csapat számára akár még a továbbjutás is elérhetővé válhat. Persze a realitások talajánál maradva a két továbbjutó szinte bizonyosan Hollandia és Spanyolország lesz e két csapat a csoport 3. helyéért fog küzdeni. Az összeállításokat figyelembe véve a Chileiek tűnnek esélyesebbnek de az Ausztrálok mint csapat mindig jól működnek.

Chile: Bravo;Mena;Medel;Jara,Isla;Vidal,Valdívia,Diaz;Aránguriz;Sanchez;Vargas

Ausztrália: Ryan;Franjic;Davidson,Spiranovic;Wilkinson,Bresciano;Jedinak,Milligan,Cahill,Oar;Leckie

Az első félidőt a Chileiek kezdték. A 2. percben Vargas bal oldali középre adását blokkolta az Ausztrál védelem. A 12. percben egy jobb oldali akciót követően Ryan rosszul jött ki a kapujából, így Valdívia át tudta ívelni a labdát Sanchez elé, aki a kapuba lőtte azt, 1:0! A 14. percben egy jobb oldalról középre adott labdát Sanchez továbbította Valdívia elé, aki 15 méterről a felső léc segítségével a kapuba lőtte a labdát, 2:0! Védhetetlen volt a lövés, Ryannek esélye sem volt a hárításra. A 17. percben hazai szöglet következett Diaz végezte el, a labda Valdívia elé került, aki a jobb oldalról a kapu elé tudta húzni azt, de Ryan biztosan fogta a labdát. A 19. percben egy Ausztrál bomba haladt el a jobb kapufa mellett. A 21. percben vendég szabadrúgás a félpálya közepéről, melyből helyzet nem alakult ki. A 22. percben az Ausztrál védelem bizonytalankodott, ám ezt az Ausztrál védelem nem tudta kihasználni. A 24. percben egy jobb oldali vendég akciót követően Oar lőtt a kapu mellé 35 méterről. A 25. percben egy szép jobb oldali akciót követően Valdívia lőtt el a kapu előtt keresztbe. A 26. percben Sanchez jobb oldali beadási kísérletét az Ausztrál védelem hatástalanítani tudta, majd az ezt követő kontrából Bresciano próbálkozott a jobb oldalról egy lövéssel, mely azonban a kapu fölött ment el. A 31. percben egy bal oldali akciót követően Vargas elé került a labda, aki azonban egy rossz megoldást választva kijátszotta a labdát a bal szélre, ahol azonban már senki nem volt. A 33. percben Mena viharzott el a bal szélen, majd lövése a vendég védelemről került az alapvonalon túlra, a hazai szögletből helyzet nem alakult ki. A 35.percben egy veszélyesnek tűnő Ausztrál támadás futott a bal oldalon, majd a labda átkerült a jobb oldalra, ahonnét  Cahill fejére ívelték azt a kapu elé, aki 6 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, ezzel 2:1! A 37. percben ismét Cahill került egy hazai védelmi hibát követően, de 8 méterről Bravoba lőtte a labdát. A 38. percben Isla lódult meg a jobb oldalon, de beadási kísérletét szögletre rúgták. A sarok rúgást Diaz végezte el, melyből helyzet nem alakult ki. A 43. percben Ausztrál szabadrúgás következett körülbelül 30 méterről. A szabadrúgást Brescano végezte el, azonban helyzet nem alakult ki belőle. Cahill sárgult be közben a 44. percben. A 46. percben Valdívia ment el a bal oldalon, majd tete középre a labdát középre, de veszély nem alakult ki, ezt követően Sanchez szerezte vissza a labdát, akit buktattak 28 méterre a kaputól, szabadrúgás következett, melyet Valdívia végezte el, de gólhelyzet végül nem alakult ki belőle. Ezzel véget is ért a félidő, a végeredmény 2:1!

A második játékrészt az Ausztrálok kezdték. Az 50. percben Gowen ment fel Franjic helyére. Az 53. percben Cahill lesen állt, mikor érkezett a labda, így a gólt nem adták meg a bírók. Az 56. percben Bresciano-hoz juttott el tisztán a labda, de a kapus hatalmasat védett. Az 58. percben Jedinak sárgult be. Az 59. percben Cahill ért el az ötös vonaláig, de gól nem született. A 60. percben Vidal jön le,  helyére Gutierezz érkezett. A 61. percben Sanchez rúgta a labdát közelről a kapu vonaláig, ahonnan egy vendég védő, ha centikkel is de menteni tudta a labdát. A 62. percben Brescano kap egy nagyon  jó labdát középen, de rúgásából nem született gól. A  67. percben Cahill kontrából vitte a labdát a 16-oson belülre, de a védelem jól zárt. A 67. percben Milligan sárgult be. Valdivia helyére Beausejour és Jedinak helyére Halloran érkezett. A 70. percben egy gyönyörűen középre ívelt labdát Cahill fejelt a kapu fölé centikkel. A 76. percben Beausejour érkezik a 16-os vonalához és íveli át a labdát a túloldalra, ahol senki sem várta. A 78. percben Vendég csere Bresciano helyére Troisi jött be. A 78. percben Beausejour próbálta becenterezni a labdát, de a védők jól blokkolták. A 85. percben Sanchez a 16-os vonalától rúgta ki magasan a kapu fölött a labdát. A 86. percben Arangouz sárgult be. A 87. percben hazai csere, Vargas helyére Pinilla érkezett. A második félidőben 4 perc hosszabbítás. A 92. percben gyönyörű megmozdulás, Beausejour szerzett jó labdát Pinillától, és rúgása utat talált a kapu bal alsó sarkába, ezzel a végeredmény 3:1!

Az első félidőben egyértelműen a hazai játékosok birtokolták a labdát, és bravúros játékuknak köszönhetően két gólt is szereztek. Az Ausztrál csapat a második félidőre szedte össze magát igazán, olyannyira, hogy megfordították az arányokat, kitartó és fegyelmezett játékot kezdtek folytatni, aminek sajnos ezen az estén már nem lett eredménye a Chileiekkel szemben, akik a hosszabbítás 2. percében szerezték meg az immár biztos győzelmet hozó harmadik gólt. Összességében egy nagyon intenzív és változatos mérkőzést láthattunk, sok meglepetéssel, és mind a két csapat kitett magáért, de az esélyesnek tartott hazai csapat, Chile megérdemelten győzött az Ausztrálokkal szemben.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.