CHILE-ECUADOR

Elérkeztünk a nyár fő eseményéhez a nemzetközi focit tekintve. A Copa America nagy hagyományokkal rendelkező sorozat amely épp oly fontos a résztvevő csapatok számára mint a tavalyi Világbajnokság vagy épp az Európa Bajnokság az „Öreg Hölgyön” élők számára. Ebben az éveben Chile nyerte el a rendezés jogát, így mint házigazda a nyitó mérkőzést is ők vívják Ecuador együttesével. A hazaiak részvétele a selejtező sorozattól függetlenül biztos volt mint az összes rendező országnak aki tornát rendezhet. Ecuador együttese ugyan kisebb hullámvölgyekbe került de végül nekik is sikerült kvalifikálni magukat a tornára. A mai mérkőzés esélyese a hazai együttes melynek nemcsak a helyszín az oka hanem a két keret közti különbség is. Ecuador ugyan okozhat némi meglepetést de az esély erre igen csekély.

Chile: Bravo;Isla;Medel;Jara;Mena;Vidal;Diaz;Aranguiz;Valdivia;Beausejour;Sanchez

Ecuador: Domingez;Ayovi;Erazo,Achilier,Paredes;Noboa;Garcia;Montero;Bolanos;Martinez;Valencia

A mérkőzést Chile kezdte. A 2. percben Sanchez vitte a labdát a büntetőterületen belülre és lőtte a labdát a kapu mellé. A 4. percben egy középre érkező labdát Sanchez lőtte a kapura, de Domingez nagyot védett. Az 5. percben Valdivia lőtte távolról a kapu elé a labdát, de Domingez jól jött ki és megfogta. A 9. percben Valdivia lőtte a labdát a kapu elé, de a védők kivágták azt. A 15. percben Sanchez lőtt távolról kapura, de a védők tisztáztak. A 18. percben Valencia lőtte a labdát a 16-osról kapura, de Bravo könnyedén védte. A 22. percben Isla adta be a kapu elé a labdát, de Domingez ismét jól jött ki és megfogta azt. A 24. percben Martinez sárgult be. A 25. percben hazai szabadrúgás következett, Aranguiz lőtte a labdát a kapu előterébe, de a védők tisztázni tudtak. A 30. percben hazai szabadrúgás következett, Sanchez lőtte a labdát a sorfalba. A 32. percben vendég szöglet következett, melyet követően Ayovi ívelte be a labdát a kapu elé, de Bravo védeni tudott. A 32. percben Gonzalo sárgult be. A 36. percben Aranguiz lőtte be a labdát a kapu elé, de a védők tisztáztak. A 39. percben egy középre érkező labdát Sanchez lőtte a kapu bal oldala mellé. A 42. percben Garcia sárgult be. A 45. percben vendég szabadrúgás következett, Ayovi lőtte a labdát a kapu előterébe, de a védők tisztázni tudtak. A hosszabbítás 1 perc. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46. percben Vargas helyére Beausejour érkezett. A 48. percben hazai szabadrúgás következett, Aranguiz adta be a labdát középre, de a védők tisztázni tudtak. Az 52. percben Sanchez cselezte be magát a 16-oson belülre, de a védők blokkolták. Az 53. percben Montero beadását követően Valencia lőtte a labdát a kapu bal oldala mellé. Az 56. percben Vidal lőtt 19 méterről a kapu mellé. A 60. percben vendég szöglet következett, Martinez ívelte a labdát a kapu elé, de Bravo lehúzta a levegőből. A 63. percben Vargas érkezett jól a labdára a 16-oson belül majd lőtt kapura, azonban Domingez védeni tudott. A 65. percben Bolanos szabálytalanságát követően büntetőt rúghatott a hazai csapat. A büntetőt Vidal lőtte a kapu jobb oldalába, ezzel 1:0! A 68. percben Fernandez érkezett Valdivia helyére, valamint Garciat Quinonez váltotta. A 74. percben Fernandez sárgult be. A 78. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 80. percben Martinez helyére Ibarra jött pályára. A 82. percben egy keresztlabdát Valencia fejelt a keresztlécre. A 84. percben egy középre érkező labdát Sanchez lőtt a jobb alsó sarokba, ezzel 2:0! A 84. percben Aranguiz helyére Pizzaro érkezett. A 87. percben Ibarra tekerte a labdát a kapu előterébe, de Bravo védeni tudott. A hosszabbítás 4 perc a második félidő végén. A 93. percben Fernandez kapott ismét sárgalapot, így kiállították. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:0!

Egy közepes iramú mérkőzést láthattunk ahol az első félidőben a hazaiak támadásai nem értek célt ugyan nagy mezőnyfölényben játszottak ez az eredményen nem látszott meg. A második játékrészben folytatták a támadást a chileiek de egy ideig úgy tűnt a 0:0 akár a mérkőzés végéig kitarthat. Ám egy szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a hazaiak s így  vezetést is megszerezték. Ezt követően ugyan a vendégek igyekeztek kiegyenlíteni de ehelyett a 84.percben végleg eldőlt  mérkőzés sorsa amikor Vargas lőtt a kapuba. Összességében Chile megérdemelten nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.