CHILE-URUGUAY

Elérkeztünk a Copa America első mérkőzéséhez a kieséses szakaszban. A házigazda Chile az A csoportot nyerte meg 7 ponttal az az 2 győzelemmel és 1 döntetlennel. Az ellenfél Uruguay csapata akik némi meglepetésre a B csoport 3. helyét szerezték meg 4 ponttal az az 1 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel zárták a csoportkört. Mindkét együttesben szép számmal találhatók az európai csúcsfocit képviselő játékosok. A két együttes korábbi összecsapásai szerint Uruguay mérlege jobb ám látván a házigazdák eddigi teljesítményét egyáltalán nem vehető biztosra Cavaniék továbbjutása. A vendég csapatból a legnagyobb hiányzó Suarez aki eltiltás miatt nem játszhat. Izgalmas összecsapás előtt állunk.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben Rodriguez lőtt távolról kapura, de a labda a kapu fölött ment ki. A 7. percben Vargas érkezett jól egy középre érkező labdára, de lövése a kapu fölé ment. A 10. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően nem született gól. A 11. percben Valdivia adta középre a labdát, de a védők kivágták azt a mezőnybe. A 12. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően a védők tisztáztak. A 14. percben Sanchez lőtt a 16-oson belülről kapura, de egy védő tisztázott. A 15. percben Pereira adta középre a labdát, de Bravo jól jött ki a kapujából és megfogta a labdát. A 18. percben Valdivia sárgult be. A 21. percben Sanchez lőtt a büntető területen belülről a kapu bal oldala mellé. A 22. percben Valdivia ívelte a labdát a 16-oson belülre, de Muslera kimozdult és lehúzta azt. A 26. percben Aranguiz vette át a labdát és lőtte a kapura, de Muslera nagyot védett. A 29. percben Cavani sárgult be, reklamálásért. A 31. percben vendég szabadrúgás következett, Sanchez lőtte a labdát a kapu elé, de a védők tisztáztak. A 33. percben Valdivia adta középre a labdát, ahonnan Sanchez fejelte azt a kapu bal oldala mellé. A 34. percben Vidal lőtt távolról kapura, de a labda a kapu jobb oldala mellett ment ki. A 39. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 40. percben Fucila sárgult be. A 42. percben Rodriguez beadását követően a védők kivágták a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 43. percben Isla sárgult be. A hosszabbítás 1 perc az első félidő végén. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 48. percben hazai szabadrúgás következett, Sanchez lövését követően a védők tisztáztak. Az 50. percben vendég szabadrúgás következett, egy középre érkező labdára Sanchez érkezett és lőtt kapura, azonban a kapus védeni tudott. Az 52. percben hazai szöglet következett, Sanchez beívelését követően a védők kivágták a labdát. Az  54. percben vendég szabadrúgás következett, Rolan érkezett jól a beadásra, és lőtt, de Bravo kapus nagyot védett. Az 58. percben Rolan helyére Hernandez érkezett. A 60. percben vendég szöglet következett, Fucila beívelését követően Bravo jött ki a kapuból és fogta meg a labdát. A 61. percben egy középre érkező labdát Vidal fejelt kapura, azonban Muslera bravúrral védett. A 63. percben Cavani kapta meg második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát. A 66. percben hazai szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. A 67. percben Pereira sárgult be. A 71. percben Pinilla helyére Vargas érkezett, majd Fernandez jött pályára Diaz helyett. A 72. percben hazai szöglet következett, melyet követően Vidal lőtt a 16-osról, de Muslera nagyot védett. A 75. percben Sanchez vette át jól a labdát csapattársától, majd lőtt, de a védők blokkolták. A 77. percben Sanchez lőtt 20 méterről kapura, de a labda a kapu jobb oldala mellé ment. A 79. percben Rodriguez lőtt 16 méterről, de a labda a kapu mellett ment ki. A 79. percben Isla ívelte be a labdát a kapu elé, ahonnan a védők kivágták a labdát. A 80. percben hazai szöglet következett, melyből újabb szöglet következett, Valdivia beívelését követően Isla lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába, 1:0! A 84. percben Pinilla sárgult be. A 85. percben Pizarro érkezett Valdivia helyére, valamint Sanchez helyére Rodriguez jött pályára. A 88. percben Fucile kapta meg második sárgáját, így neki is el kellett hagynia a játékteret. A hosszabbítás 4 perc. A 96. percben Rodriguez ívelte a labdát a kapu előterébe, de Bravo kapus megfogta a labdát. A 97. percben egy középre érkező labdára Vidal érkezett, majd lőtt kapura, de a kapus védeni tudott. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:0!

Az első félidőben egy közepes iramú játékot láthattunk, melyben végig a hazaiak vezérelték a játékot, labdajáratással próbálták maguknál tartani a labdát, és helyzeteket kialakítani. A második félidőben sem emelkedett a játék színvonala. A vendégek ahogy az első félidőben a hazaiak nyomása alatt beszorultak a kapujuk elé, és védekeztek, azonban a hazaiaknak erőfölénye ismét megmutatkozott, melynek köszönhetően a 81. percben végül megszerezték a győztes gólt.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.