Costa Rica – Anglia

A D csoport 3. fordulóját rendezik meg a Vb 13. napján. E mérkőzésnek tétje már igazából nincs ugyanis meglepetésre Costa Rica válogatottja már bejutott a legjobb 16 közé míg Anglia válogatottja már biztosan kiesett a 2. kört követően. Costa Rica Olaszországot 1:0-ra verte előtte pedig Uruguay válogatottját 3:1-re. Az Angolok egy szép búcsúban reménykedhetnek míg Costa Rica a veretlenség megőrzésére törekszik.

Costa Rica: Navas; Gonzalez;Duarte;Gamboa; Miller; Diaz; Borges; Tejeda; Brennes; Ruiz; Campbell

Anglia: Forster; Smalling; Cahill; Shaw; Jones; Lallana; Wilsher; Lampard; Milner; Barkley; Sturridge

A mérkőzést Costa Rica kezdte. A 3. percben Campbell rúgott a kapu mellé távolról. AZ 5. percben BOrges lőtt a 16-os bal oldalárol a keresztléc fölé. A 7. percben Costa Ricai szabadrúgás 28 méterről, de a labdát Foster fogta. A 10. percben Cahill kapott egy hosszú indítást, és emiatt a labdát már nem érte el. A 11. percben Brennes szerzett labdát a 16-oson belül, de lesen tartózkodott, így az angolok hozhatták a labdát. A 13. percben Sturridge kapott egy jó passzt a 16-os vonalánál, de lövését Navas fogta. A 18. percben Szurridge lőtt 21 méterről a kapu fölé. A 20. percben Lampard adott labdát Smallingnek, de nem tudta visszasarkazni, így a labda visszakerült a mezőnybe. A 23. percben Costa Ricai szabadrúgás, melyet Borges végzett el, és lőtte a labdát kapura, ahol Foster ütötte ki azt szögletre, a sarokrúgásnál Foster jött ki jól a labdáért. A 25. percben Sturridge kapott labdát a 16-oson belül, de lesen tartózkodott. A 27. percben Sturridge kapott egy labdát a 16-oson belül, de egy védőben akadt el a lövése. A 31. percben Brennest játszották meg, aki azonban lesen tartózkodott. A 34. percben angol szöglet, melyet egy újabb követett, amelyet Sturridge fejelt centikkel a keresztléc fölé. A 37. percben Milner lőtt középre, de Navas jól jött ki, és megfogta a labdát. A 40. percben Campbell lőtt a 16-os jobb oldaláról kapura, de Foster védett. A 42. percben Barkley cselezett a 16-oson belülre, de lövése a kapu fölött ment el. A 45. percben angol szabadrúgás, melyet Lampard ívelt a kapura, de Navas megfogta a labdát. Más már nem történt, a félidő eredménye 0:0!

A második félidőt az Angol válogatott kezdte. A  49. percben angol szabadrúgás, melyet követően a védők tiztázni tudtak. Az 56. percben Lallana ívelt középre, az alapvonalról, de a védők blokkolták. Az 53. percben Barkley sárgult be. Az 54. percben Lallana sárgult be. Az 59. percben Shaw húzódott fel a 16-os bal oldalán, ahonnan centerezett, de labdáját Navas fogta. Az 59. percben Brennes helyére Bulanos érkezett. A 60. percben Gonzalez sárgult be. A 61. percben angol szabadrúgás, Lampard lövését a védelem blokkolta. A 62. percben Lallana helyére Sterling érkezett. A 63. percben Bolanos lőtt kapura távolról, de Foster fogta a labdát. A 65. percben Sturridge lőtt a bal kapufa mellé a 16-oson belülről. A 66. percben Campbell helyére Urena érkezett. A 70. percben Sturridge jutott el az 5-ösig, de a védők elrúgták előle a labdát, a szögletből helyzet nem alakult ki. A 71. percben Costa Ricai szöglet, a beívelést követően Foster jött ki a kapuból és fogta a labdát. A 73. percben Wilsher helyére Gerrard érkezett. A 76. percben angol szöglet, a beívelést követően Lampard fejéről ment a labda a kapu mellé. A 77. percben Rooney jött Milner helyére. A 78. percben Barrantes érkezett Borges helyére. A 80. percben Rooney lőtt 23 méterről centikkel a kapu fölé. A 89. percben angol szabadrúgás, a beívelést követően Rooney érkezett a kapu bal oldalánál, de a labdát nem érte el. 3 perc a hosszabbítás a 2. félidőben. A 91. percben angol szöglet, Gerrard beívelt labdáját kivágták a védők a mezőnybe. Ezzel véget is ért a 2. félidő, a végeredmény, 0:0!

A mérkőzés folyamán az Angol válogatott birtokolta a labdát a játékidő nagy részében, és igyekezett gólt lőni, de Costa Rica minden erejével próbálta megállítani és akadályozni az Angolok játékát, és magát a meccset. A második félidőben Rooney cseréjét követően még volt két nagyobb angol helyzet, de ezt leszámítva egy elég unalmas, és visszafogott mérkőzést láthattunk. A végeredmény 0:0 lett, ami COsta Rica-nak így is a csoport elsőséget hozta. A csoport második helyén Uruguay jutott tovább.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.