COSTA-RICA – GÖRÖGORSZÁG

A Vb nyolcaddöntőinek folytatása képp ma 22:00-tól kerül megrendezésre a d csoport első helyezettjének Costa Ricának összecsapása a C csoport másodikjával Görögországgal. Görögország Kolumbiától szenvedett 3:0-ás vereséget majd Elefántcsontpartot verte 2:1-re és Japánnak játszott 0:0. Costa Rica nagy meglepetésre legyőzte Olaszországot 1:0-ra majd 0:0-ás döntetlent játszott Angliával és Uruguayt verte így jutott a csoport első helyén a legjobb nyolc közé. Érdekes mérkőzésre van kilátás ahol két védekezőbb csapat döntheti el ki jut a legjobb 8 közé.

Costa Rica: Navas,Umana;Gamboa;Duarte;Gonzalez;Tejeda;Diaz;Ruiz;Borges;Bolanos;Campbell

Görögország: Karnezis;Papastatophoulos;Torosidis;Manolas;Cholevas;Samaris;Karagunis;Maniatis,Salpingidis;Samaras;Christodoulopoulos

A mérkőzést Costa-Rica kezdte. A második percben görög szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 6. percben costa-ricai labdaszerzés, melyet követően a görögök védelme a 16-os előtt visszaszerezte a labdát. A 8. percben Bolanos lőtt a kapu fölé a 16-os jobb oldaláról Ruiz passzát követően. A 12. percben Christodoulopoulos lőtt a kapu mellé 19 méterről. A 15. percben egy görög akciót követően Duarte rúgta az alapvonalon túlra,a szögletet követően Papastatophoulos fejelte a jobb kapufa mellé. A 19. percben Campbell passzolt Ruiz elé aki ezt követően az 5-ös vonalára passzolta vissza a labdát Campbell elé hosszan, így a görögök menteni tudtak a támadó elől. A 21. percben costa-ricai szöglet, melyet követően Karagunis rúgta fel Ruizt. A szabadrúgás a 16-os sarkától járt, szinte az  alapvonalról. Bolanos ívelte középre a labdát, de abba senki sem tudott beleérni. A 26. percben görög szöglet, melyet a costa-ricai védelem fejelt ki a mezőnybe. A 28. percben Karagunis 28 méterről lőtt kapura, de a labdát Navas könnyedén fogta a labdát. A 30. percben egy jobb oldalról beívelt labdát Samaras fejelt lesről a costa-ricai kapura, így a közép-amerikaiak jöhettek kirúgással. A 31. percben costa-ricai szöglet következett, melyet követően Campbell a kapus kezébe ívelte a labdát. A 32. percben Samaris lőtt 30 méterről kapura, de a labda Samarasban akadt el. A 36. percben Samaris sárgult be egy kíméletlen belépőt követően. A 37. percben Salpingidis került egy bal oldali beadást követően kecsegtető helyzetbe, ám 4 méterről képes volt Navas kapust lábon lőni. A szögletet követően szabadrúgással következhetett Costa-Rica, mert Navast megtámadták az 5-ösön belül. A 40. percben Salpingidis lőtt 23 méterről kapura, mivel azonban lesen helyezkedett, ismét Costa-Rica jöhetett. A 42. percben Duarte sárgult be egy szabálytalanságot követően. A labdát Karagunis ívelte középre ahol Navas kapus érkezett. A 46.percben Samaris lőte a labdát a kapu mellé. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás végeredmény.

A második félidőt a Görög válogatott  kezdte. A 47. percben görög szabadrúgás, melyet Cholevas ívelt középre, ahol a görögök fejéről lecsúszott a labda Navas kezébe. A 48. percben Tejeda sárgult be. A 49. percben görög szöglet, a beívelést követően Torosidis fejelte ki a labdát a pályáról. Az 53. percben egy gyönyörű összjátékot követően Ruiz elé került a labda aki 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, Karnezis mozdulni sem tudott. Az 54. percben jobb oldalról érkezett egy beadás a 16-oson belülre, de a görög védelem menteni tudott. Az 55. percben egy görög eladott labdát követően Bolanos elé került a labda, aki a 16-os bal oldaláról 13 méterről a bevetődő védőbe lőtte a labdát. A 56. percben a kispadon ülők közül Granados sárgult be. Az 58. percben Samaris helyére Mitroglou érkezett. A 66. percben Tejeda helyére Cubero érkezett. A 66. percben Duarte kapta meg második sárgalapját, így piros lappal kiállították. A 67. percben görög szabadrúgás, a beívelést követően Cholevas fejelt a kapu mellé. A 68. percben Salpingidis helyére Gekas érkezett. Még ebben a percben costa-ricai szabadrúgás, a beívelést követően Karnezis húzta le a labdát. A 70. percben Christodoulopoulos fejelt egy bal oldalról bejövő labdát a kapu mellé. Még ebben a percben Ruiz sárgult be. A 71. percben egy bal oldalról beérkező labdát követően a costa-ricai védelem mentett. Ezt követően egy újabb beadás érkezett balról, melyet Navas ütött ki a mezőnybe. A72. percben Manolas sárgult be egy durva belépést követően. A 74. percben costa-ricai szabadrúgás, melyet Bolanos ívelt középre, de a labdát elszedték előle. A 75. percben egy bal oldalról érkező labdát Gekas lőtt a kapu mellé 5 méterről. A 76. percben Gamboa helyére Acosta érkezett. A 78. percben Maniatis helyére Katsouranis érkezett. A 80. percben görög szabadrúgás 25 méterről, melyet Karagunis lőtt a kapu fölé. A 82. percben görög szabadrúgás 30 méterről, melyet Cholevas ívelt középre, ahonnan Manolas fejelt a keresztléc fölé. A 83. percben Gekas kapott egy tért ölelő indítást, melyet nem tudott a kapuba juttatni, majd még ebben a percben Bolanos helyére Brenes érkezett. A 85. percben görög szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 86. percben egy bal oldali beadást követően a görög védelemnek kellett tisztázni a 16-oson belülről. A 87. percben costa-ricai szabadrúgás a 16-os bal oldaláról, melyből helyzet nem alakult ki. A 88. percben Christodoulopoulos ment el a jobb oldalon egy csellel, majd adott középre, ahol Navas megfogta a labdát. A 90. percben Navas sárgult be hosszabbításért. A 91. percben Papastatophoulos egy lepattanó labdát követően 8 méterről a kapuba lőtte a labdát, ezzel 1:1! 5 perc a hosszabbítás a 2. félidő végén. A 93. percben egy jobb oldali középreadást követően Papastatophoulos fejelt a kapu fölé. A 95. percben görög szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek eredménye 1:1, ezért következett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét a görög válogatott kezdte. A 91. percben Torosidis középre adását követően Navas húzta le a labdát. A 92. percben egy balról középretett labdát Torosidis lőtt a kapu mellé lesről. A 95. percben egy jobb oldali beadást követően Gekas fejelt a kapu mellé. A 96. percben egy jobb oldali beadást követően a costa-ricai védelem kilőtte a mezőnybe a labdát. A 98. percben görög szöglet következett a bal oldalról, a sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 100. percben egy görög szabadrúgást követően a costa-ricai védelem mentett az utolsó pillanatban Katsouranis lövésénél. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 104. percben Brenes jobb oldali beadását követően a görög védelem tisztázni tudott. A hosszabbítás első 15 percében más már nem alakult ki.

A hosszabbítás második félidejét Costa-Rica kezdhette. A 106. percben Brenes ment el a jobb oldalon és lőtt centikkel a keresztléc fölé. A 107. percben Gekas kapott egy kitűnő indítást, melyet követően Navas ölelte magához a labdát. A 110. percben costa-ricai szabadrúgás, de helyzet nem alakult ki belőle. A 112. percben costa-ricai szöglet, melyből nem alakult ki helyzet. A 113. percben a görögök vezettek kontrát egy vitatott szituációt követően, de végül Navas védeni tudott. A 116. percben a bal oldalról Samaras ívelt középre, de Navas lehúzta a labdáját a levegőből. A 117. percben görög szöglet a bal oldalról, melyből helyzet nem alakult ki. A 119. percben Mitroglou lőtt a keresztléc fölé 18 méterről. A 120. percben görög szöglet következett a bal oldalról, melyből helyzet nem alakult ki. 2 perc a hosszabbítás a hosszabbítás második félidejében. A 121. percben lőtt óriási ziccerben a kapu mellé. A 122. percben görög szöglet, melyből nem alakult ki helyzet. A hosszabbításban több helyzet már nem alakult ki.

Következhettek a 11-esek. A büntető párbajt Costa-Rica kezdte. Az első 11-est Borges lőtte a léc alá, ezzel 1:0! Az első görög 11-est Mitroglou lőtte a kapu bal oldalába, 1:1! A második costa-ricai 11-est Ruiz lőtte a keresztléc alá,2:1! A második görög 11-est Christodoulopoulos lőtte a kapu közepébe, 2:2! A harmadik costa-ricai 11-est Gonzalez rúgta a kapu közepébe a labdát, 3:2! A harmadik görög 11-est Cholevas rúgta a kapu jobb sarkába. A negyedik costa-ricai 11-est Campbell rúgta a kapu közepébe alulra,4:3! A negyedik görög 11-est Gekas lőtte Navas kezei közé, 4:3! Az 5. costa-ricai 11-est Umana lőtte a kapu bal oldalába, ezzel Costa-Rica jutott a legjobb 8 közé.

Egy rendkívül érdekes mérkőzésen vagyunk túl, ahol Costa-Rica mennybe menetelének lehettünk szemtanúi. Az első játékrészben a görög védelem gátat szabott a costa-ricai támadásoknak, és ezzel leblokkolták a Közép-Amerikaiak támadó egységét. Ugyanakkor a görögök szórványos támadásokkal veszélyeztették a costa-ricai kaput. A második játékrészben a mérkőzés megélénkült, köszönhetően az 52. percben szerzett costa-ricai gólnak. Ezt követően igyekezett nyomás alá helyezni a costa-ricai védelmet, melynek meg is lett az eredménye, ugyanis Costa-Rica idő előtt mehetett le a pályáról. A kiállítást követően még nagyobb nyomás helyeződött Costa-Rica védelmére, akik azonban a mérkőzés végéig ellen tudtak állni a sorozatos görög rohamoknak. Azonban a 94. percben becsúszott egy hiba, melyet görögök kegyetlenül kihasználtak. A hosszabbítás mindkét félidejében erőteljes görög nyomás volt tapasztalható, melynek eredménye azonban azonnal elmaradt. A 11-esek során Costa-Rica hibátlan teljesítményének köszönhetően megérdemelten jutott a legjobb 8 közé, ahol ellenfele a Holland válogatott lesz.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.