CRYSTAL PALACE F.C-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 37. fordulójának utolsó mérkőzését rendezik meg a Selhurst Park-ban. A hazaiak a tabella 11.helyét foglalják el,ám az új edző érkezése óta szárnyal a csapat,utóbbi 6 mérkőzéséből csupán egyet veszített el és ötöt nyert meg. A vendégek a tabella éléről várhatták a fordulót. Az elmúlt 6 mérkőzésen ugyanaz a mérlegük,mint a hazaiaknak. A Liverpool a múlt héten kikapott hazai pályán a Chelsea együttesétől,ezzel valamelyest lépéshátrányba került a Manchester City-vel szemben. A ma esti összecsapás a vendégek szemszögéből a kötelező győzelem kategóriába sorolandó. Ugyanakkor épp a már említett rendkívül jó formában levő „kiscsapat” legyőzése jelentheti a legnagyobb kihívást a hátralevő fordulókat tekintve. Az őszi összecsapást a Liverpool gárdája nyerte 3:1-re. Izgalmas esti mérkőzésre van kilátás,ahol nem lennék  meglepve ha a hazaiak minimum 1 pontot otthon tartanának.

Az első félidőt a vendégek kezdték. A 2.percben Punchon kapott jó labdát a 16-oson belül,ám a vendég védelem szerelni tudta,majd az ellentámadás végén Sturridge cselezett a büntetőterületen belül de végül szerelni tudták a hazaiak. Az 5. percben Suarez adta középre a labdát de Sterling az égbe lőtte azt 13 méterről. A 6.percben Puncheon lőtt a jobb oldalról a kapu mellé,Mignolet-nak nem kellett hárítania. Vendég szöglet a 8.percben, Gerrard középre ívelését követően Sako fejelt tisztán a kapu mellé. A 10.percben hazai szöglet,melyet a védelem fejelt az alapvonalon túlra,így újabb szöglet következhetett de helyzet ebből sem alakult ki. A 15.percben Sterilng kanyarított a bal oldalról középre,ám labdáját a hazai védők szerezték meg, még ebben a percben Glen Jhonson fejelt picivel a kapu fölé. A 17.percben egy eladott labdát követően Bolasie tudott kapura lőni de Mignolet könnyedén fogta a próbálkozást. A 18.percben az ellentámadásból Sturridge lőtt,lövése megpattant egy védőn a szögletet Gerrard adta középre,ahol Allen érkezett és fejelt a kapuba 0:1! A gólt nagy védelmi hiba előzte meg,ettől független Allen nagyon jól mozgott az üres területre,megérdemelten vezetnek a vendégek. A 20.percben Bolasie zavarta szabálytalanul Mignolet kapust,így a vendégek jöhettek szabadrúgással. a 21.percben egy szép vendég kontra végén állították meg Suarezt lesen. A 25.percben Allen kapott sárga lapot egy taktikai szabálytalanság miatt, a szabadrúgás után a vendégek szerezték meg a labdát. A 28.percben Jhonson adta középre a labdát de a hazai védelem megszerezte a labdát. a 30. percben Mariappa sárgult be kezezésért. A szabadrúgást Suarez végezte el de a labda kicsivel a jobb felső sarok mellett húzott el. A 33. Punchon szánta el lövésre magát de Mignolet védte a próbálkozást. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 35. percben Jedinak lőtt távolról de Mignolet hatalmasat védett. A hazai szögletet követően ismét a vendég kapusnak kellett beavatkoznia ezúttal kiöklözte a labdát. A 37.percben Sterling tálalt Suarez elé,aki azonban a kapu fölé tüzelt. A 42.percben Suarez lőtt éles szögből a bal oldalról de Speroni nagyot hárított. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,a 46. percben Allen lőtt 16 méterről a jobb felső sarok mellé. A 47.percben Sterling lövését blokkolta a hazai védelem és ezzel véget is ért az első játékrész az állás 0:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. Hazai szabadrúgás a 48.percben,a pontrúgás gyors elvégzését követően Bolasie adta a bal oldalról középre a labdát amelyet a vendégek szereztek meg. Az 50.percben Suarez sárgult be reklamálásért. Az 51.percben Bolasie tálalt Ledley elé aki a kapu közepén álló Mignolet ölébe rúgta a labdát,még ebben a percben Sturridge lövését védte Speroni a kapufára majd a kipattanót Suarez lőtte erőből a kapu fölé. Az 53.percben Sturridge cselezgetett a 16-os vonalánál majd lőtt és a megpattanó labdája a kapuban kötött ki,Speroninak esélye sem volt a hárításra így 0:2! Az 56.percben egy kontrát követően Suarez elé került a labda aki be is lőtte azt a kapuba 0:3! A meccs ezzel nagy valószínűséggel eldőlt,de a vendégeknek tovább kell hajtaniuk,hogy csökkentsék összesítésbeli gólhátrányukat a cityvel szemben. Jelenleg a City gólkülönbsége a Pooléhoz képest +6. A 63.percben Skrtel sárgult be agy Samah-al szembeni szabálytalanságot követően. A 65.percben Puncheon helyére Gayle érkezett a hazai oldalon. A 67.percben Sturridge adta középre a labdát de a hazi védelem ha nagy nehézségek árán is de tisztázni tudott,még e percben Dunn sárgult be egy Suarez-zel szembeni szabálytalanságot követően. A 71.percben Samah helyére Murray érkezett a hazai oldalon. A 76.percben Sturridge csapott le egy eladott laddára majd passzolt középre de Sterling egy hazai védőt talált telibe így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 77.percben Lucas ugratta ki Suarezt ám Speroni jól jött ki kapujából így meg tudta szereznia  labdát. A 78. percbren Couthinho állt be Sterling helyére a vendég oldalon. A 79.percben egy megpattanó lövés akadt a vendégek hálójába melyet Delaney eresztett el 1:3! A 80. percben Coutinho lőtt a keresztléc fölé, de mint kiderült Speroni is beleért a labdába így szöglet következett. A 81.percben egy formás hazai kontra végén  Bolasi adta középre a labdát és a csereként beállt Gayle lőtte a labdát a kapu közepébe. A 83.percben hazai szöglet következett,a sarokrúgást követően Gayle lövését kellett kiütnie Mignolet-nak. Csere a 84.percben Ince érkezett Dikcagol helyére a hazaiaknál. A 85.percben egy szabadrúgást cserélt szögletre a hazai gárda,Ince tekerte középre a labdát de Mignolet kiöklözte azt.A 86.percben Moses érkezett a vendégeknél Sturridge helyére. A 88.percben Gayle talált a vendégek kapujába egy csúsztatott labdát követően 3:3! Szenzációs mérkőzés.a 90.percben Coutinho lőtt kapura de Speroni védte próbálkozását. A hazaiak kontáját megállította a vendég védelem. A hosszabbítás 5 perc,a 92.percben Gayle lőtt a job alsó sarok mellé. Vendég szöglet a 93.percben melyből helyzet nem alakult ki. újabb vendég szöglet a 94.percben,Gerrard adta középre a labdát melyet óriási kavarodás után Suarezről került az alapvonalon túlra. Véget ért a mérkőzés a végeredmény 3:3!

Egy egészen hihetetlen mérkőzés szemtanúi lehettek akik kilátogattak erre a mérkőzésre. Az első félidőben a vendégek megszerezték a vezetést és úgy tűnt a hazaiak nem tudnak mit kezdeni a vendégek játékával illetve védőivel,ugyan akadt egy-egy helyzetük de ezek végül mind kimaradtak. A második félidő eleje álomszerűen sikerült s Liverpooliaknak akik a 3. Gól után már a gólarány javításon törhették a fejüket. Azonban jött az utolsó 8 perc ahol a hazaiak valami eszméletlen hajrát produkálva felálltak és 3:3-ra hozták a meccset. Így a Pool nagy hátrányba került a Manchester City-vel szemben,mert amellett,hogy +9 a City előnye a gólokat tekintve most már vesztett pontok tekintetében 2-vel kevesebbet vesztett mint a Pool. Így a Mersey partiak hiába nyerik akár 10 góllal is utolsó mérkőzésüket a Newcastle ellen ha a City utolsó 2 meccsén egy győzelmet és egy döntetlent ér el akkor bajnok. Mindettől függetlenül izgalmas véghajrára van kilátás.

[ratings]

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.