CRYSTAL PALACE F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 31. Fordulójának záró mérkőzését rendezik ma este 21:00-órától rendezik meg a Selhurst Parkban. A hazaiak a tabella 11.helyéről várták a fordulót. Az elmúlt 6 bajnokijukból 3-at győzelemmel ünnepelhettek 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Thomas;Campbell;Chung-yong és Chamakh neve található valamint Jedinak piros lapok miatt nem játszhat. A vendég együttes a tabella 2. helyét foglalta el a forduló előtt. Pellegrini együttese az elmúlt mérkőzések során 4 győzelemmel hagyta el a pályát valamint 2 vereséget szenvedtek. A sérültek listáján nem találhatók hiányzók így a lehető legerősebb 11-el állhatnak fel. A két együttes őszi mérkőzését 3:0-ra nyerte a manchesteri gárda. A korábbi évekre visszatekintve is a vendégek mérlege jobb ugyanis mióta Mansur sejk a city tulajdonosa a Palace-nak nem sikerült pontot rabolnia a kékektől. Az esélyek a vendégek győzelmét jósolják ám Alan Pardew tanítványait idén hazai pályán még e nagy csapatoknak is csak nehezen sikerült két vállra fektetniük.

Crystal Palace: Speroni;Ward;Dann;Delaney;Kelly;Bolasie;McArthur;Ledley;Zaha;Puncheon;Murry

Manchester City: Hart;Sagna;Demichelis;Clichy;Kompany;Navas;Silva;Toure;Fernandinho;Dzeko;Aguero

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben Zaha lőtt a kapu fölé Kelly okos passzát követően. A 11.percben egy hazai szabadrúgást követően Hart kezében landolt a labda majd a kidobást követően Aguero elé került a labda aki a kapust kicselezvén passzolt Silva elé de a támadó a kapus vállába lőtte a labdát. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 19.percben Aguero távoli próbálkozása csattant a jobb oldali kapufán,óriási mázlija volt a hazai csapatnak. A 20.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 27.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 29.percben Silva távoli kísérletét védte Speroni nagy bravúrral. A 31.percben Navas adta középre a labdát de azt a védők szögletre rúgták, a sarokrúgást követően Company lövést blokkolták a védők. A 32.percben Zaha hibázott nagyot a 16-oson belül majd ezt követően Aguero-hoz került a labda de a támadó a kapu fölé lőtte a labdát. A 33.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,ám a kipattanó labdát visszaszerezték a hazaiak majd egy balról középre tett labdára Murry érkezett a legjobban s lőtt a kapu közepébe 1:0! A 40.percben egy hazai kontra futott a bal oldalon majd egy középre passzolt labdát követően Punchon passzolta a labdát Hart elé. A 41.percben Delaney sárgult be egy szabadrúgást követően. a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki ám szöglet következett melyet követően Clichy lőtt közelről a kapu mellé. A 44.percben Toure lőtt távolról a kapu fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás félidei állás.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 47.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Punchon lőtt a kapu bal alsó sarkába 2:0! Hart-nak esélye sem volt a hárításra. Az 51.percben Aguero ment el majd lőtt 13 méterről a kapura ám lövését blokkolták a kipattanót pedig Toure lőtte magasan a kapu fölé. Az 58.percben a hazai védők egy újabb City rohamnak álltak ellen. Az 57.percben Punchon sárgult be egy kései becsúszást követően,a szabadrúgást Toure lőtte 24 méterről a kapu fölé centikkel. A 61.percben Dzeko elől mentettek a hazai védők így szöglet következett melyet követően Silva lőtt a kapu mellé. A 63.percben hazai szöglet következett melyből egy újabb következett de helyzet nem alakult ki. A 65.percben zsinórban a 3. hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 66.percben Lampard váltotta Dzekot. A 68.percben Demichelis sárgult be egy durva szabálytalanságot követően. A 68.percben Murry lőtt szép mozdulattal kapura de Hart hárítani tudott,mint kiderül a lövést lesállás előzte meg. A 70.percben vendég szögelt következett melyet követően Fernandinho lőtt kapura de a hazai védők (igaz kézzel) de fel tudtak szabadítani. A büntető jogosnak tűnő volt. A 72.percben vendég szabadrúgás következett melyet egy sarokrúgásra váltottak a vendégek. A sarokrúgást követően Fernandinho lövését a gólvonalról vágta ki Murry, az ezt követő szögeltből helyzet nem alakult ki. A 75.percben Toure lövése akadt el a védők lábában. A 76.percben Murry kapott hosszú labdát a 16-oson belül. A 77.percben Navas-t váltotta Nasri. A 78.percben Toure távoli lövése talált utat a kapu jobb alsó sarkába 2:1! A 81.percben Nasri megpattanó lövése kerülte el a hazai kaput,a sarokrúgást követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 83.percben Murry helyére Sanogo érkezett a hazaiaknál. A 84.percben Bolassie helyére Suame érkezett. A 85.percben Nasri lövése pattant meg s újabb vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 86.percben Speroni védett óriásit egy  megpattanó labdát követően. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 87.percben Fernandinho helyére Milner állt be valamint Zaha helyére Cayle állt be. A 89.percben Milner labdája húzott el keresztbe a hazai kapu előtt. A 90.percben Speroni szedte fel a labdát Milner elől. A hosszabbítás 4 perc,a 92.percben Clichy beadását húzta le Speroni a levegőből. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es eredmény.

Egy rendkívül hajtós ugyanakkor sportszerű mérkőzésen vagyunk túl ahol talán a forduló legnagyobb meglepetése született. Az első játékrészben a City kedve szerint alakult a mérkőzés egészen a 34.percig ekkor a hazaiak szerezték meg a vezetést váratlanul. Ettől kezdve a hazai csapatot mintha kicserélték volna s sokkal többet birtokolták a labdát. a második játékrészben várható volt,hogy a City nagy rohamot indít majd a hazaiak ellen, ezzel szemben a hazaiak növelték előnyüket egy csodás szabadrúgás gólt követően. Ettől kezdve a vendégek iszonyatos nyomást helyeztek a hazaiakra akik egészen a 78.percig kitartottak ám ekkor Toure lövése már a hálóban kötött ki. Ezt követően a vendégek még jobban nyomtak de végül találatot már nem sikerült elérniük. A bírói tévedésnek köszönhetően a vendégek nem kaptak mg egy büntetőt így némi joggal kérhetik ezt számon. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol a hazai csapat nagy küzdelem árán otthon tudta tartani a 3 pontot.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.