CRYSTAL PALACE F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

Angliában is csakúgy mint a többi elit ligában elérkeztünk a kupadöntő napjához. A világ legősibb kupa sorozatának döntőjét ezúttal is a Wembley Stadionban rendezik ahol idén a Crystal Palace valamint a sorozatot legtöbbször megnyerő Manchester United csap össze. A Pályaválasztó a Premier League 15. helyén végzett míg a vendég együttes a tabella 5. helyén. A két együttes korábbi 5 mérkőzéséből a Crystal Palace 1 döntetlent ért el 4 vereség mellett. Ezen mérkőzések közül a döntetlent is a Selhurst Park-ban sikerült kiharcolnia. A hazaiak a Southampton együttesét búcsúztatták előbb majd a  Stoke gárdáját ütötték ki. Ezt követően nagy meglepetésre a Tottenham gárdáját is ki tudták ütni a sorozatból. A Reading együttesével könnyedén elbántak s a Watford sem okozott számukra problémát. A vörös ördögök a Sheffield United együttese ellen mutatkoztal be majd a Derby együttesét búcsúztatták.Ezt követően a Shrewsbury gárdáját ütötték ki. A következő körben a West Ham United gárdáját megismételt mérkőzésen verték meg, hogy ezt követően az Everton gárdáját búcsúztassák. Amennyiben sikerül Alan Pardew együttesének megnyerni a sorozatot abban az esetben az Európa Ligában indulhatnak a következő szezonban. A Manchester United immár bizonyosan nem indulhat a Bajnokok Ligájában jövőre ami óriási csalódást kelt a szurkolókban s nemcsak bennük hanem a vezetőség tagjaiban is olyannyira,hogy egyes feltételezések szerint a mérkőzés végétől függetlenül Van Gaal-t menesztik sőt több sajtóorgánum tudni véli,hogy a holland helyére Jose Mourinho ül majd le. A szezonban először fordul elő,hogy az idei szerzemény Memphis Depay nem került a nevezett labdarúgók közé. A mérkőzés esélyese a vendég együttes mind a játékosok kvalitásai mind a kupatapasztalat miatt. Érdekes összecsapás elé nézünk.

Crystal Palace: Hennesey;Ward;Dann;Delaeny;Souare;Jedinak;Cabaye;Zaha;McArthur;Bolasie;Wickham

Manchester United: De Gea;Valencia,Smalling;Blind,Carrick;Rojo;Mata;Fellaini;Rooney;Martial;Rashford

A mérkőzést a Crystal Palace kezdte. A 4.percben a hazaik szögletét De Gea húzta le. A 6.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 7.percben Martial ment el a bal szélen majd adott középre de a védők tisztázni tudtak s az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 10.percben Rashford elől tisztáztak  a hazai védők így ismét szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki, csak egy újabb szöglet melyből a hazaik hozhatták a játékszert. A 18.percben Smalling sárgult be. A 19.percben Bolasie fejesét De Gea védte szép mozdulattal így szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 22.percben Hennessey védte Mata próbálkozását szép mozdulattal. A 26.percben ismét vendég szöglet következett melyet követően Fellaini fejelt a kapura de fejesét blokkolták. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 28.percben Bolasie távoli löketét De Gea védte. A 33.percben Martial lövését blokkolta  a hazai védelem így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 36.percben újabb vendég szöglet következett melyből ezúttal sem alakult ki helyzet. A 40.percben Rojo sárgult be. A 45.percben Mata sárgult be. A hosszabbítás 5 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. A 47.percben Dann sárgult be. Az 53.percben Fellaini lőhetett közelről kapura ám lövése a háló helyett a jobb kapufán landolt. Az 56.percben egy szabadrúgást követően Jedinak lőtt a kapu fölé. Az 59.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők vágták ki a játékszert. A 61.percben Mata szögletét Martial fejelte a bal kapufára maradt a 0:0! A 62.percben Delaeny sárgult be. A 66.percben Rojo helyére Darmian érkezett. A 72.percben Cabaye helyére Puncheon érkezett a hazaiaknál illetve Rashford helyére Young a vendégeknél. A 78.percben hazai szöglet következett melyet követően Puncheon lapos lövése talált utat a kapuba 1:0! A 81.percben Fellaini passzát követően Mata talált a hálóba 1:1! A 86.percben Wickham helyér Gayle érkezett. A 87.percben Rooney sárgult be. a 88.percben hazai szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. a 90.percben Lingard állt be a vendégeknél Mata helyére. A hosszabbítás 5 perc, a 94.percben Dann helyére Mariappa érkezett a hazaiknál, majd Zaha lőtt a jobb kapufa mellé centikkel. Ezzel véget ért a rendes játékidő következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejét a Crystal Palace kezdte. A 91.percben Zaha ment el veszélyesen de szerelni tudták. A 95.percben megint Zaha-t állították meg a vendég védők. A 99.percben Fellaini lövését blokkolták a hazaiak. A 100.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 10.percben Fellaini is besárgult. A 102.percben Bolasie lövését De Gea védte szép mozdulattal. A 105.percben Smalling sárgult be ismét így piros lappal vonult le a pályáról.

A hosszabbítás második félidejét a vendégek kezdték. A 107.percben Gayle lövését De Gea védte bravúrral. A 108.percben hazai szöglet következett melyet követően McArthur sárgult be. A 110.percben Lingard lövése pattant le a védőkről melyet Carrick lőtt a kapu mellé, az ezt követő szögletből Lingard lőtt a bal felső sarokba 1:2! A 111.percben túlzott gólörömért Lingard besárgult. A 112.percben Jedinak lőtt a kapu mellé. A 120.percben Zaha cselezte be magát a 16-oson belülre majd lőtt a kapu fölé. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet a Manchester United nyert meg s így 12. alakalommal hódította el a trófeát!

Az első félidőben a Manchester United mindent megmozgatott,hogy minél gyorsabban megszerezze a vezetést ám a hazaiak védelme minden alakalommal a helyén volt. A Palace igyekezett kontrázni valamint Bolasie révén átjárni De Gea eszén ám mindez sikertelennek bizonyult. A második játékrészben a két együttes mintha pár percig még az öltözőben maradt volna. Azonban ezt követően a vendégek akár a vezetést is megszerezhették volna Fellaini révén. A hazaiak is igyekeztek válaszolni ám a következő nagy lehetőséget ismét a United dolgozta ki. Puncheon találata szinte a semmiből jött csakúgy mint Mata találata rá 3 percre. Összességében a United többet tett a győzelemért de ez nem bizonyult elégnek. A hosszabbításban sok helyzet nem alakult ki ám az első 15 percet követően úgy tűnt Smalling piros lapja eldöntötte a kupa sorsát. A hosszabbítás második félideje nyílt focit hozott melyben mindkét együttes alakított ki helyzetet de a vörös ördögöknek sikerült a kapuba is találni. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol a győzelmet jobban akaró együttes nyerte meg a trófeát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.