CSEHORSZÁG – HORVÁTORSZÁG

A D csoport is folytatódik amelyet előzetesen a halálcsoportnak titulált több sajtóorgánum, jelen helyzetben a Horvát és Spanyol válogatott áll a csoport élén egy fordulót követően mivel mindkét válogatott 1:0-ás sikert aratott a spanyolok a csehek ellen míg a horvátok a törökökkel szemben. A cseh válogatott egészen a mérkőzés végéig tartotta magát a spanyolokkal szemben de Pique fejese a vereségüket jelentette. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol a meccs esélyese ugyan a horvát együttes ám a csehek bárki ellen tudnak 1 pontot szerezni.

Csehország: Cech;Limbersky;Sivok;Hubnik;Kadeberak;Skalak;Plasil;Rosicky;Darida;Krejci;Lafata

Horvátország: Subasic;Srna;Corluka;Vida;Strinic;Modric;Badelj;Brozovic;Rakitic;Perisic;Mandzukic

A mérkőzést a cseh válogatott kezdte. Az első percben horvát szöglet következett melyet követően Mandzukic fejesét Cech fogta magabiztosan. A 2.percben újabb horvát szöglet következett melyből helyzet már nem alakult ki. Az 5.percben Rosicky szabadrúgását vágták ki a védők. A 7.percben Rakitic szabadrúgásából nem alakult ki helyzet. A 14.percben Badelj sárgult be. A 20.percben Mandzukic fejesét Cech  hárította majd ezt követően Perisic fejesét is. A 21.percben Rakitic lőtt a kapu mellé. A 24.percben horvát szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 26.percben Rakitic lövését blokkolták az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 27.percben újabb horvát szöglet következett, melyet még 3 horvát sarokrúgás követett helyzet nélkül. A 37.percben Cech védte Rakitic közeli lövését. A 37.percben Perisic lőtt szépen Cech mellett a kapuba 0:1! A 42.percben Vida lőtt ziccerből a kapu jobb oldala mellé. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a horvát válogatott kezdte. Az 59.percben Brozovic passzolt Rakitic elé aki helyet csinált magának majd lőtt a kapu jobb alsó sarkába 0:2! A 62.percben Modric sérült meg helyére Kovacic állt be a horvátoknál. A 63.percben Mandzukic passzát cech csípte el. A 64.percben horvát szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 66.percben Mandzukic lövése kerülte el centikkel a keresztlécet. A 67.percben Lafata ment le helyére Skoda állt be valamint skalak helyére Sural állt be a cseheknél. A 72.percben Sivok sárgult be. A 74.percben Brozovic is besárgult. A 76.percben Rosicky passzolt Skoda elé aki a kapu jobb oldalába fejelt 1:2! A 80.percben Brozovic lövését blokkolták a védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 84.percben horvát szöglet következett majd ezt követően még egy de helyzet egyikből sem alakult ki. A 86.percben Plasil helyére Necid állt be a cseheknél. A 88.percben büntetőt kapott a cseh válogatott az ok kezezés, az eset következtében Vida sárgult be. A büntetőt Necid lőtte a hálóba 2:2! a hosszabbítás 4 perc. A 91.percben Vrsaljko állt be Strinic helyére illetve Schildenfeld érkezett Rakitic helyére. A 92.percben Subasic védett szépen egy fejest. A 94.percben cseh szöglet következett melyet rögtön még egy követett de helyzet egyikből sem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a horvát válogatott elképesztő nyomást gyakorolt a csehekre a félidő teljes időtartama alatt. Sorra rúgták szögleteiket s alakították ki helyzeteiket melyek közül Perisic révén az egyiket sikerült is a kapuba juttatni. A cseh válogatott is alakított ki kisebb helyzeteket ám Subasic kapuja nem forgott veszélyben. A második félidőben a cseh válogatott igyekezett ledolgozni hátrányát ám az egy gólról kettőre nőtt Rakitic révén. A horvátok ezt követően kicsivel visszább vettek s a csehek ezt ki is tudták használni s előbb szépítettek sőt a végén egy 11-esnek köszönhetően az egyenlítést is ki tudták harcolni. Összességében a horvát válogatott volt jobb ám a foci nem pontozásos sportág így csak 1 pontot tehettek zsebre csakúgy mint mai ellenfelük.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.