DÉL-KOREA – BELGIUM

A Vb 15.napjának másik 22:00-ás kezdéssel megrendezésre kerülő mérkőzésén Dél-Korea mérkőzik meg Belgium válogatottjával. Belgium az első csoportkörben ha nehezen is de 2:1-re legyőzte Algériát majd az Oroszokat verte 1:0-ra a mérkőzés végén szerzett góllal így 6 pontjával továbbjutott a 16 közé. Korea az első fordulóban egy feledhető mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott az Orosz válogatottal majd Algériától szenvedett vereséget így 1 pontot gyűjtött ám még maradt esélye a továbbjutásra. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Dél-Korea: Kim;Yun;Hong;Lee;Kim;Han;Ki;Li;Koo;Son;Kim,

Belgium: Courtois;Borre,Van Buyten;Lombaerts;Verthongen;Defour;Dembele;Mertens;Fellaini;Januzaj,Mirallas

A mérkőzést Belgium kezdte. Az 1. percben Mirellas jutott el a 16-osig, és lőtt kapura, de Kim fogta a labdát. A 6. percben egy középre érkező labdát Mirellas rúgott volna kapura, de lesen tartózkodott. A 7. percben Mertens rúgott kapura, de Kim ismét fogta a labdát. A 8. percben belga szabadrúgás, melyet Mertens rúgott laposan középre, a lepattanót ismét Mertens lőtte, de Kim védeni tudott. A 10. percben koreai szabadrúgás, Ki adta be a labdát középre, ahonnan Kim Young rúgta a labdát a kapu fölé. A 14. percben Son lőtt a 16-oson belül, de a védők felszabadítottak. A 18. percben belga szabadrúgás, Fertongen lőtt a keresztléc fölé. A 20. percben Mirallas vezetett támadást a jobb oldalon, mivel azonban lesen helyezkedett a bíró nem engedte tovább. A 23. percben Li lőtt előre, de Lee nem érte már el, így az kiment az alapvonalon. A 24. percben Mertens passzolt a 16-oson belül Mirellasnak, aki rosszul vette át, majd egy kisebb kerülővel a kapu jobb oldaláról adta középre, ahol végül a labda nem talált társat. Egy jobbról beérkező labdát Mertens lőtt a kapu fölé. A 27. percben Mertens jutott el a 16-osig, ahol blokkolták a védők. A 30. percben Ki lőtt 20 méterről a kapu mellé, szöglet következett, és a beívelést követően Defour mentett nagyot, majd az újabb szögletből helyzet végül nem alakult ki. A 34. percben Mertens kapott jó labdát a 16-oson belül, ahonnan ismét a kapu fölé lőtt. A 35. percben Hong sárgult be. Belga szabadrúgás a 36. percben , melyet Mertens lőtt kapura, de Kim védeni tudta. A 37. percben belga szabadrúgás, Vertongen lőtte a labdát a kapura. A 43. percben Mertens lőtt kapura, de Kim újra védeni tudott. A 45. percben Defour kapott piroslapot. 2 perc a ráadás az első félidő végén. A 46. percben Mertens végzett el egy szabadrúgást, melybe Denbele belefejelt, de a kapus kezében kötött ki a labda. Ezzel végetért az első félidő melynek eredménye 0:0!

A második félidőt Dél-Korea kezdte. A félidőben Lee Keunho érkezett Han helyére. Az 50. percben Denbele sárgult be. AZ 51. percben Ki lőtt a kapu fölé távolról. Az 52. percben Lee ívelt középre, ahonnan Lee Keunho fejelt kapura, de Courtois védeni tudott. Az 54. percben Lee jutott el a 16-osig, ahol egy rossz cselnek köszönhetően megakadt az akció, még ebben a percben koreai szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. Az 55. percben Fellaini kapott jó passzt, de a 16-oson belül blokkolták. Az 57. percben belga szabadrúgás, a lövést követően Kimnek kellett kijönnie a kapujából. Az 58. percben Yun adott középre, de a védők felszabadítottak. Az 59. percben Mertens lőtt a kapu közepébe, de a kapus védeni tudott, még ebben a percben koreai beívelés, amelyet követően a labda a keresztléc tetején pattant meg. A 60. percben Januzaj helyére Chadli érkezett, és Mertens helyére pedig Origi. A 61. percben koreai szöglet, a beívelt labdát Ki fejelte kapura, de Courtois fogta. A 64. percben egy középre érkező labdát Lee Keunho szerzett meg, de a védelem tisztázni tudott, még ebben a percben Son indított támadást, de a 16-os vonalánál blokkolták. A 66. percben Li szerzett labdát, de őt is blokkolták a 16-oson belül. A 67. percben Kim Sinwook helyére Bokyung érkezett. Még ebben a percben Mirallas végzett el szögletet, a beívelt labdát Fellaini fejelte ki a labdát a pályáról. A 72. percben Origi jutott el a 16-os jobb vonaláig, de egy védő leszerelte, a labda szögletre ment ki. A sarokrúgást Fellaini ívelte be, Origi fejelte a labdát a védő fejére, és onnan ment ki a labda. A 73. percben Chadli lőtt a 16-oson belül kapura, de az lepattant a védőkről. A 74. percben Son helyére Ji érkezett. Még ebben a percben belga szöglet, melyből helyzet nem alakult ki. A 75. percben Origi szerzett labdát a 16-oson belül, és lőtte azt a kapusba, a lepattanót pedig Vertongen lőtte a kapuba, ezzel 0:1! A 80. percben egy középre érkező labdát Lee Keunho lőtt a kapu fölé. A 83. percben Lee jutott el a 16-oson belülre, de passzát követően a védők felszabadítottak. A 84. percben Mirallas ívelt középre szabadrúgásból, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 87. percben Hazard érkezett Mirallas helyére. A 89. percben belga szabadrúgás, a beívelést követően Hazard rúgta a labdát a bal kapufa mellé. 4 perc a hosszabbítás. A 91. percben Lee lőtt a kapu mellé. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:1 a Belgák javára.

Egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk, ahol mind két csapat igyekezett gólt szerezni, de legfőképpen a Koreaiak. Belgium hozta eddigi formáját, egészen a kiállításig, és a kiállítás ellenére is végig támadójátékot produkált, aminek köszönhetően még a győzelmet is bezsebelték. Korea talán az idei VB legjobb játékával rukkolt ma elő, de ez is kevés volt a győzelemhez. Belgium a csoport első helyén lépett a 16 közé, míg a csoport második Algéria lett, így Belgium Amerikával, és Algéria pedig Németországgal játszik a legjobb 8-ba kerülésért.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.