Djokovic kikapott – US Open

A US Open szombati elődöntőjében a férfiaknál Novak Djokovic és Nisikori Kei küzdhetett meg a döntőbe jutásért. Djokovic már biztos nem szerezheti meg újabb US Open győzelmét, hiszen Kei 4 szettben legyőzte, így ő az első olyan ázsiai játékos, aki Grand Slam döntőt játszhat.

A 10. helyen kiemelt japán a döntőben
A 10. helyen kiemelt japán a döntőben

Az elődöntő előtt 2 napot pihenhettek a fiúk, bár így is azt gondolhattuk, hogy az ázsiai nem lesz túl kipihent, ugyanis két előző mérkőzése (Milos Raonic és Stanislas Wawrinka ellen) 5-5 szettesre sikeredett.
Ez azonban nem látszott meg a teljesítményén, már az első szettben kétszer is elvette Djokovic adogatását, így 6:4-re nyert. A második játszmában úgy tűnt Djokovic erőre kapott és simán hozta a szettet, 6:1-gyel kiegyenlített.

Nisikorit nem lehetett eltántorítani, a harmadik játékban 5:3-nál a szettért adogathatott, nem tudta befejezni, de a tiebrakeben végül 7-4-re diadalmaskodott.
Az utolsó, 4. körben Djokovic már fáradni látszott, így a 24 éves ázsiai játkos eldönötte a meccset és 6:3-mal megnyerte az elődöntőt.

Djokovic elfáradt
Djokovic elfáradt

A két játékos háromszor találkozott egymással, ebből kétszer Nisikori tudott győzni. A japán rendkívüli játékkal 2 óra 49 perc alatt megnyerte az összecsapást. A döntőben Roger Federer vagy a horvát Marin Cilic lesz az ellenfele.

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nisikori (japán, 10.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 1:6, 7:6, 6:3

Check Also

Nem kellett sokáig várni az aranyra – Hosszú máris világcsúcsot úszott

2. nap: December 4. – Csütörtök Előfutam Verrasztó Dávid a negyedik idővel, azaz 4:02.97 került …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.