ELEFÁNTCSONTPART-JAPÁN

A C csoport második összecsapására kerül sor elefántcsontpart és Japán között. A csoport első mérkőzését Kolumbia nyerte 3:0-ra Görögországgal szemben, így aki a ma esti meccset nyeri nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Az esélyek igen kiegyenlítettek úgy a ma esti meccset nézve mint a csoport csapatainak erősségét tekintve.

Elefántcsontpart: Barry; Boka; Bamba; Zokora; Aurier; Die; Y. Touré; Tioté; S. Kalou; Bony Willfred; Gervinho

Japán: Kavasima; Ucsida; Nagatomo; Josida; Morisige; Jamagucsi; Hasebe; Honda; Kagawa; Oszako; Okazaki

A mérkőzést az elefántcsontpartiak kezdték. A 4. percben hazai szöglet következett, de a beívelt labdát a Japán védelem kifejelte a mezőnyben. Az 5. percben Touré beadása ment el keresztbe a kapu előtt. A 6. percben Bony került helyzetbe, de a védelemről szögletre pattant a labdája, a szögletből helyzet nem alakult ki. A 13. percben Jamagocsi jobb oldali beadását húzta le Barry. A 15. percben japán szöglet következett, melyet Honda végzett el, és Okazaki csúsztatta fejjel a kapu irányába a labdát, ám a hazai védelem tisztázni tudott. A 16. percben Honda elé került a labda a 16-oson belülre, ahonnan bal lábbal kilőtte a rövid felső sarkot, 0:1! A 20. percben Ucsida került a 16-oson belülre, majd lőtte a labdát a kapura, de Barry védeni tudott szögletre, melyet Honda végzett el. A labdája visszapattant hozzá, majd azt kapura ívelte, de Barry ismét védeni tudott. A 23. percben Josida sárgult be, a szabadrúgás a 16-os előteréből járt, melyet Touré lőtt a  kapu fölé. A 27. percben Touré lódult meg a bal oldalon, de a japán védelem útját állta. Egy perccel később Kalou lőtt a keresztléc fölé. A 30. percben egy újabb hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből, ahonnan Touré lőtte a labdát a kapu fölé. A 34. percben Gervinho lőtte a labdát a japán védő lábába, így szöglettel jöhettek a hazaiak. A szögletet Kalou ívelte középre, ami Bony elé került, de mivel ő lesen volt, az akció elakadt. A 36. percben egy japán kontra végén Honda lövése pattant meg egy védőn, ezért szöglet következett, melyet Honda lőtt középre, de helyzet nem alakult ki belőle. A 39. percben Gervinho elé került a labda a 16-oson belül , aki azt Okazaki elé lőtte, így a labda elkerülte a kaput. A 41. percben Kalou beadási kísérletét Ucsida blokkolta a bal oldalon. A 43. percben egy jobb oldalról érkező labdát fejelt Kalou a kapu fölé. A 44. percben Bony adta középre a jobb oldalról, de a japán védelem tisztázni tudott. A 45. percben Boka lőtt a 16-os bal sarkából Kavasima ölébe. A 46. percben Aurier adott be a jobb oldalról, de Kavasima megfogta a labdát. Ezzel véget is ért a félidő, a félidei eredmény 0:1!

A második félidőt Japán kezdte. A 48. percben Touré adta középre a labdát, ahol Bony érkezett és fejelte a labdát a kapu mellé. Az 50. percben japán szabadrúgás következett. A pontrúgás elvégzése után Hasebe elé került a labda, aki 17 méterről a félpálya bal oldaláról a bal kapufa mellé lőtte a labdát. Az 53. percben Hasebe helyére Endo érkezett.Az 54. percben Bamba kapott sárgalapot egy szabálytalanság miatt. A szabadrúgást Honda végezte el, de a hazai védők kifejelték a labdát a mezőnybe. Az 57. percben egy japán kontrát állított meg a hazai védelem, majd az ezt követő kontrából a hazaiak indultak meg, de Tourét a 16-oson belül megállították. Az 58. percben Zokora sárgult be reklamálásért. A 60. percben Kalou lőtt távolról a bal kapufa mellé. A 62. percben Die jött le és Drogba érkezett a helyére. A 63. percben Drogba passzolt a 16-os jobb oldaláról középre, de a japán védelem, ha nehezen is, de tisztázni tudott. A 64. percben Morisige sárgult be. A 65. percben Bony fejelt közvetlen közelről a japán kapuba, egy jobb oldalról középre érkező labdát követően, 1:1! A 67. percben a jobb oldalról Aurier tette be a labdát a kapu elé, ahol Gervinho érkezett és fejelt a kapu jobb alsó sarkába, 2:1! a 68. percben Okubo állt be Osako helyére. A 73. percben Ucsida került helyzetbe, ám mivel lesen tartózkodott, így a hazaiak jöhettek. A 75. percben Boka helyére Djakpa érkezett. A 77. percben Touré próbálkozott 25 méterről, de lövése a kapu mellett ment el, még ebben a percben Bony helyére Ya. A 80. percben egy japán próbálkozás kötött ki Barry kezében. A 81. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Drogba lőtt kapura, de Kavasima nagyot védve szögletre ütötte a labdát. A szögletből nem alakult ki helyzet. A 85. percben Drogba elé került a labda, aki 14 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát, de mivel beleért egy védő, szöglet következett. A szögletből nem született gól. A 86. percben Kakitani állt be Kagawa helyére. A 87. percben japán szöglet következett, melyből nem született gól. A 89. percben Kalou jobb oldali próbálkozását védte Kavasima, így szöglet következett, melyből újabb szöglet következett. Abból pedig újabbat sikerült kihozni, ebből már viszont nem alakult ki semmilyen helyzet. A hosszabbítás 4+2 perc. Más már nem történt a félidőben, a végeredmény 2:1!

Az első félidőben ugyan Japán megszerezte a vezetést ám ezt leszámítva az Elefántcsontpartiak dominálták az egész félidőt. A második játékrészben még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az afrikaiak akik Drogba becserélése után 3 perc alatt 2 gólt szerezve megfordították a meccset. Összességében egy izgalmas jó mérkőzést láthattunk ahol a jobbik csapat gyüjtötte be a 3 pontot.

 

 

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.