ÉSZAK-ÍRORSZÁG-MAGYARORSZÁG

Az EB Selejtezők újabb köréhez érkeztünk. Célkeresztünkben ismét a Magyar válogatott szerepel akik ezúttal Észak-Írország válogatottja ellen lépnek pályára a selejtező F csoportjában. A Fordulót megelőzően a hazaiak a tabella első helyén álltak miután 5 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség után 16 pontot gyűjtve 1 ponttal megelőzik a Román válogatottat s 4 ponttal ma esti ellenfelüket a Magyar válogatottat. A két együttes őszi összecsapásán némi meglepetésre az Észak-Írek tudtak fordítani 1:0-ás hátrányból s végül 2-1.re diadalmaskodni tudtak Budapesten. Ekkor indult be az északiak sikersorozata melynek köszönhetően vezetik az F jelű négyest. Az ezt megelőző fordulóban a ma esti házigazdák győzni tudtak míg két legnagyobb riválisuk Budapesten egy igazságosnak tűnő 0:0-át játszottak. A ma esti összecsapás esélyese papíron a hazai együttes ám a vendégek eddigi selejtező sorozataiktól eltérően bravúrra is képesek voltak náluknál esélyesebb válogatottak ellen. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Észak-Írország: McGovern;McLaughlin;McAuley;Evans;Brunt;Norwood;Dallas;Davis;Baird;Evans;Lafferty

Magyarország: Király;Fiola;Guzmics;Kádár;Leandro;Dzsudzsák;Kalmár;Elek;Németh;Szalai;Gera

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták ki a labdát. Az 5. percben Dzsudzsák távoli kísérlete centikkel került el a hazaiak kapuját. A 7.percben egy bal oldali beadást követően tisztáztak a vendég védők így hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 9.percben Németh szabálytalanságát követően hazai szabadrúgás következett melyet követően Király húzta le a labdát. A 10.percben Lafferty sárgult be. A 15.percben Elek szabálytalanságát követően a hazaik gyorsan végezték el szabadrúgásukat ám helyzet nem alakult ki belőle. A 18.percben Guzmics sárgult be. A 21.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek szerezték meg a labdát. A 23.percben Elek helyére nagy érkezett. A 25.percben Király védett nagyot Norwood távoli lövését követően. A 40.percben Evans ívelte középre a labdát ám Király könnyedén szedte azt le a levegőből. A 41.percben Leandro sárgult be. A 44.percben Németh szakadt el védőjétől s lőtt a bal kapufa mellé. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:-ás mérkőzésállás.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben Kalmár szabadrúgását követően a hazai védők vágták ki a labdát. A 47.percben Norwood szabadrúgását követően hazai szögelt következett. A sarokrúgást követően McAuley fejelt a vendég kapu jobb oldala mellé. Az 51.percben Gera fejese haladt a hazaiak kapuja mellett el centikkel. Az 52.percben Szalai passzolt a 16-oson belül Leandro elé aki azonban a kapu mellé lőtt. Az 53.percben Dzsudzsák lőtt kapura ám a háló helyett csapattársát találta telibe. Az 54.percben hazai szögelt következett melyet követően Evans fejelt a kapu fölé. Az 56.percben Corry Evans helyére McGinn állt be a hazaiaknál. Az 57.percben Norwood szabadrúgása kerülte el a vendégek kapuját. A 67.percben Gera kapott jó labdát ám lövése ha kevéssel is de elkerülte a bal kapufát. A 68.percben Prisikin állt be Szalai helyére. A 71.percben Király védte Norwood szabadrúgását. A 72.percben McLaughlin sárgult be. A 73.percben Dzsudzsák szögletét a hazai védelem vágta ki. A 74.percben Magyar szabadrúgás következett melyet követően a hazai kapus hibájából Guzmics szerzett találatot 0:1! A találatot követően Norwood helyére Magennis érkezett. A 77.percben egy jobb oldali beadást követően Lafferty fejelt 11 méterről a kapu mellé. A 78.percben ismét Lafferty lőtt a kapu mellé. A 82.percben Baird sárgult be. A 3.percben Baird újabb sárga lapot kapott így pirossal mehet idő előtt az öltözőbe, nagy bajba sodorva ezzel társait. A 84.percben Dallas helyére Ferguson érkezett. A 85.percben Prskin sárgult be. A 89.percben Priskin sárgult be. A )0.percben Németh helyére Vanczák érkezett.a vendégeknél. A hosszabbítás 5 perc, a 93.percben Evans ívelését vágták ki a vendég védők szögletre, a sarokrúgást követően király mutatott be hatalmas bravúrt ám a kipattan Lafferty elé került aki a léc alá bombázta azt 1:1! Ezt követően helyzet már nem alakult ki így maradt az 1.1-es végeredmény.

Egy a végletekig kiélezett izgalmas mérkőzést láthattunk. Az első játékrészt ugyan veszélyesen kezdték a vendégek ám a hazaiak hamar átvették a mérkőzés irányítását s több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani de találatot nem sikerült szerezniük. A második játékrészben a vendégek is éledeztek s több lövéssel jelezték,hogy a pályán vannak ám találatot így sem sikerült szerezniük. A 75.percben egy óriási kapushibát követően mégis a magyarok szerezték meg a vezetést. Ezt követően a hazaiak még nagyobb bajba kerültek Baird kiállítását követően, ám ahelyett hogy bepánikoltak volna igyekeztek megszerezni az egyenlítést mely az utolsó előtti percben egy szögletet követően Lafferty révén össze is jött nekik. Az utolsó két forduló megelőzően az F csoportot Észak-Írország vezeti 17 ponttal egy ponttal megelőzve Romániát és 4 ponttal megelőzve Magyarországot. Így az utolsó két forduló előtt még nyitott,hogy mely csapatok jutnak tovább ezen csoportból.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.