Észtország-Anglia

Az Európa Bajnoki selejtező sorozat újabb fordulójához érkezett. Ezúttal Anglia válogatottja küzd meg Észtországgal. A hazaiak az előző fordulóban Litvániától kaptak ki 1:0-ra míg az Angolok otthon San Marinot verték el 5:0-ra. A hazaiak a csoportkör első mérkőzését megnyerték csakúgy mint az Angolok akik simán 2:0-ra verték Svájc válogatottját, a vendéglátók jelenleg a táblázat 3.helyén állnak míg a vendégek vezetik az E csoportot. Az összecsapás egyértelmű esélyese a nem túl sziporkázóan ám rendkívül eredményesen játszó Angol válogatott,ám a hazai pálya az Észt csapatot rendkívüli erővel ruházhatja fel.

Észtország: Pareiko;Jaager;Morozov;Klavan;Pikk;Mets;Antonov;Vassilijev;Vunk;Zenjov;Anier

Anglia: Hart;Chambers;Cahill;Jagielka;Baines;Henderson;Wilshere;Delph;Lallana;Rooney;Welbeck

A mérkőzést a vendégek kezdték. Az első percben Zenjov lőtte a labdát az oldalhálóba egy védő belépőjét követően. A szögletet követően egy lövés zúgott el a keresztléc fölött. Az 5.percben Welbeck maradt le egy jobb oldali beadást követően. A 6.percben vendég szöglet következett melyet Baines ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 8.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os bal csücskétől,Baines ívelt Henderson elé aki a 16-oson belül helyezkedett de lövésébe belevetődtek így végül a kaput nem találta el labda. A 11.percben Lallana lövésébe léptek bele a hazaiak védők. A 16.percben Wilshere passzolt Rooney elé aki kapásból lőtte a játékszert a léc fölé,gyönyörű támadás volt. A 17.percben Rooney rúgott a labda mellé amely így egy védőről vágódott szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 23.percben Pikk mentett hatalmasat a 16-os vonalánál. A 23.percben Rooney passzolt Delph elé aki az égbe lőtte a labdát. A 25.percben egy vendég szabadrúgást követően Lallana lőtt a kapu mellé közelről. A 30.percben Klavan sárgult be. A 33.percben Anier maradt le egy jobb oldalról érkező labdáról. A 35.percben Rooney passzolt Welbeck elé aki egy cselt követően lőtt kapura de az megpattant így senki sem ért bele a hazaiak hozhatták a labdát,még e percben a vendégek visszaszerezték a labdát s előbb egy beadást kellett lehúznia Pareikonak majd Wilshere lőtt oldalhálót. A 37.percben hazai szabadrúgás következett melyet Hart húzott le a levegőből. A 39.percben Rooney fejelt kicsivel a kapu bal felső sarka mellé. A 44.percben Henderson lőtt távolról de Pareiko könnyedén fogta a próbálkozást. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. A 4.percben Baines sárgult be egy csúnya belépőt követően. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki s ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt  a hazaiak kezdték. A félidőben Lindpere állt be Vassiljev helyére a hazaiaknál. A 48.percben Kalvan kapott sárga lapot egy becsúszást követően így mivel már volt egy sárga lapja így a kiállítás sorsára jutott. Az 50.percben Rooney lőtte a szabadrúgást a kapu fölé. Az 53.percben Henderson sárgult be egy szabálytalan közbelépőt. Az 55.percben egy jobbról beérkező labda ment el Welbeck feje mellett. Az 56.percben Pikk blokkolta Welbeck lövését,ezt követően Wilshere volt önző és nem passzolt a 16-oson belül. Az 57.percben vendég szabadrúgás következett melyet  Baines lőtt a kapura de az megpattant a sorfalon így szöglet következett. A szögletből helyzet nem alakult ki. Az 59.percben hazai szabadrúgás következett melyet Jaager lőtt a kapu mellé. A 60.percben Lallana jobb oldali beadását Pareiko húzta le a levegőből. A 61.percben Delph helyére Chamberlain állt be az angoloknál. A 63.percben Henderson helyére Sterling érkezett a vendégeknél. A 65.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 66.percben egy hazai kontrát állítottak meg lesen,Zenjov nem figyelt a védők helyezkedésére. A 67.percben újabb vendég szöglet következett melyet Baines ívelt középre de Cahill a keresztléc fölé fejelte a labdát. A 69.percben Baines adta középre jobbról a labdát de középen lemaradtak arról. A 70.percben Rooney lőtt távolról kapura de a hazaiak kapusa könnyen védte azt. A 73.percben Sterlinget állították meg a 16-os vonalánál,a szabadrúgást ezúttal Rooney lőtte a kapu bal oldalába ezzel 0:1! A 77.percben Cahill mentett nagyot utolsó emberként. A 78.percben vendég szöglet következett melyet Baines ívelt középre ahonnét a hazai védők fejelték ki a játékszert az oldalvonalon túlra. A 79.percben Welbeck helyére Lambert állt be. A 87.percben Wilshere sárgult be egy szabálytalan belépőt követően és emiatt sárga lapot is kapott. A hazaiak szabadrúgását Hart fogta biztosan. A 89.percben Sterling adott középre jobbbról de a beadást nem tudták kapura továbbítani a vendégek. A 89.percben Chambers löbbölte középre a labdát ahol Rooney érkezett és ollózó mozdulattal próbált a kapuba találni de rosszul találta el azt. A hosszabbítás 4 perc. A 93.percben Pareiko védett hatalmasat Rooney ziccerénél. A 94.percben újabb vendég szabadrúgás következett melyet Rooney lőtt a 16-os előteréből a kapu fölé. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet 0:1-re nyert meg az Angol válogatott.

Egy mozgalmasabb első félidő után,ahol az angolok óriási labdabirtoklási fölényt alakítottak ki ám gólt nem tudtak szerezni egy igencsak unalmas második játékrészt láthattunk. A vendégek játékából az elképzelés hiányzott,Rooney-n kívül a csereként beállt Sterling valamint Chamberlain igyekezett osztogatni cselezni,valami féle játékot produkálni de a többiek inkább az egyénieskedést részesítették előnyben. A hazaiak emberhátrányban is ugyan úgy játszottak mint 11 a 11 ellen. A vendégek gólja egy szabadrúgásból esett amely szépségdíjas volt. A gólt követően mindkét válogatott ugyan azt a focinak nehezen nevezhető játékot produkálta,így maradt a 0:1! A vendégek ezzel megőrízték veretlenségüket és torony magasan vezetik csoportjukat.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.