EURO 2020. 6. NAP

2020. EB 6. Nap

Finnország – Oroszország

A csoportmérkőzések 2. körét kezdik meg a csapatok a mai játéknapon. Kezdésként Finnország vívhatja ki továbbjutását a csoportból amennyiben legyőzik az orosz válogatottat. Az Oroszok az első összecsapáson simán kikaptak a Belga válogatott ellen. A Finn válogatott meglepetésre legyőzte Dániát idegenben. Az összecsapás esélyese az Orosz válogatott ám a Finnek kontrajátéka életveszélyes lehet, jó mérkőzés előtt állunk. 

Finnország: Hradecky;O’Shaugnhne;Arajuuri;Toivio;Raitala;Schuller;Lod;Kamara;Uronen;Pukki;Phoóóohjanpalo

Oroszország: Safonov;Fernandes;Diveyev;Dzhikiya;Kuzyayev;Ozdoev;Barinov;Zobnin;Miranchuk;Dzyuba;Golovin

Az első félidőt az Orosz válogatott kezdte. 4.perc: Pohjanpalo vetődött fejelni s a kapuba is talált ám lesről. 10.perc: Ozdoev lőtt a kapu mellé. 21.perc: Pohjanpalo lövését blokkolták. 22.perc: Kamara sárgult be. 27.perc: Barinov sárgult be.34.perc: Ozdoev sárgult be. 47.perc: Dzyuba lőtt a hálóba Miranchuk passzát követően. 

A második félidőt a Finn válogatott kezdte. 49.perc: Pukki lövését blokkolták. 52.perc. Golovin hagyott ki nagy helyzetet. 54.perc: ismét Pukki hagyott ki helyzetet. Zhemaletidov került helyzetbe ám végül a kapu mellé lőtt. 72.perc: Kuzyayev védését Hradeecky hárította. 93.perc: Zhemaletidov fejelt a kapu fölé. 

Az első játékrészben a finnek kezdtek jobban, majd az oroszok átvették a játék irányítását. Az első félidőben meg is született a mindent eldöntő találat. A második játékrészben mindkét válogatott betalálhatott volna ám végül maradt az orosz vezetés. 

Törökország – Wales

A 18:00 órakor kezdődő mérkőzésen egy rendkívül csalódott Törökország csap össze egy elégedett Walesi válogatottal. A meccs esélyese a Török válogatott igaz formájukat tekintve talán a csoport legrosszabb formájában lévő együttesről beszélhetünk. Wales a kontrái révén Svájc ellen is problémát tudott okozni, illetve a pontrúgásokat is veszélyesen hajtják végre. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Törökország: Cakir;Meras;Soyuncu;Ayhan;Celik;Yokushu;Ünder;tufan;Calhanoglu;Karaman;Yilmaz

Wales: Ward;Roberts;Mepham;Rodon;Davies;Allen;Morrell;Blea;Ramsey;James;Moore

A mérkőzést Wales kezdte.  6.perc: Ramsey lőtt Cakir ölébe. 24.perc: Ramsey hibázott ziccerből. 42.perc: Bale labdáját Ramsey lőtt a hálóba 0:1! Az első félidőben több helyzet nem alakult ki.

A második félidőt Törökország kezdte. 53.perc: Ramsey került ismét helyzetbe ám találat végül nem született. 54.perc: Ylmaz hagyott ki helyzetet. 57.perc: Ramsey kapott jó labdát majd Cakir tudott védeni. 60.perc: Walesi büntető melyet Bale lőtt a kapu fölé. 78.perc: James iramodott megám középre adott labdája nem volt pontos. 88.perc. Demiral fejelt a kapu mellé. 92.perc: Mepham;Soares;Davies és Ylmaz sárgult be. 95.perc: Bale egy pimasz csellel ment el majd középre passzolt és Roberts lőtt a hálóba 2:0 Wales-nek. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első játékrészben Wales meglepte a Török válogatottat. A második félidőben Törökország minden megtett az egyenlítésért. Bale még büntetőt is hibázott, ám ennek ellenére Wales nem tört meg sőt a mérkőzés végén újabb gólt tudtak lőni.

Olaszország – Svájc 

Az A jelű négyes talán legnagyobb rangadójára kerül ma este 21:00-kor sor. Az Olasz válogatott győzelme esetén biztosan tovább jut a csoportból sőt minden bizonnyal a csoport első helyén. Svájc számára szükség lenne pontra illetve pontokra ha komolyan gondolják a továbbjutást. A keretek erőssége alapján a ma este esélyese az olasz válogatott. Jó mérkőzés előtt állunk. 

Olaszország:Donnarumma;Spinazola;Chiellini;Bonucci;Lorenzo;Barella;Jorginho;Locatelli;Insignie;Immoblie;Berardi

Svájc: Sommer;Elvedi;Schar;Akanji;Rodrihuez;Xhaka;Freuler;Mbambu;Shaquiri;Embolo;Seferovic

A mérkőzést Svájc kezdte. 11.perc: Immobile hagyott ki helyzetet. 12.perc: Insignie gyanúsan tűnt el a 16-oson belül ám végül nem ítéltek büntetőt.  19.perc: egy szögletet követően Chiellini fejelt a kapuba ám ké előzte meg a találatot így maradt a 0:0! 26.perc: Berardi tálat Locatelli elé aki a kapuba lőtt 1:0! Spinazzola lövése ment a kapu mellé. Ezzel ért véget a félidő. 

A második félidőt a Olaszország kezdte. 49.perc: Gavrannovic sárgult be. 52.perc: Locatelli talált a hálóba 2:0! 64.perc: Zuber helyzetét Donnarumma hárította. 65.perc: Berardi hagyott ki egy helyzetet a kontra végén. 73.perc: Immobile hagyott ki nagy ziccert. 75.perc: Immobile lőtt éles szögből a háló mellé. 79.perc: Embolo sárgult be. 89.perc: Ezúttal Immobile már betalált 3:0! S ezzel véget is ért a mérkőzés. 

Az első játékrészben az olasz válogatott dominált, a támadói szabadon mozogta sok gondot okozva a védelemnek. A vezetést meg is szerezték. Az első játékrészben Chiellini megsérült kérdéses az EB-t tudja e majd folytatni. A második félidőben az olasz válogatott még inkább ki tudott bontakozni. Végül megérdemelten nyertek 3:0-ra. A csoportból továbbjutottak kérdés csupán első vagy második helyen.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.