EURO 2020 8. JÁTÉKNAP

Svédország – Szlovákia E Csoport

Az E csoport eddigi legnagyobb meglepetését a Svéd csapat okozta. Spanyolország nem tudta őket legyőzni. Szlovákia pedig megverte a 10 emberre fogyatkozó Lengyelországot. A mai találkozó így a továbbjutás szempontjából lesz sorsdöntő. Az összecsapás esélyese a Svéd válogatott.

Svédország: Olsen;Augustinosso;Danielson;Lindelöf;Lustig;Larsson;Olsson;Ekdal;Forsberg;Isak;Berg

Szlovákia: Dubravak;Pekarik;Satka;Skririnar;Hubocan;Hrosovsky;Kucka;Koscelnik;Hamsik;Mak;Duda

A mérkőzést Szlovákia kezdte. Mindkét válogatott nagy elánnal vágott a mérkőzésbe. 23.perc: Olsson sárgult be. A Svéd válogatott járt közelebb a gólhoz ám találatig nem jutottak. 

A második félidőt Svédország kezdte. Duda lőtt kapura ám labdája a kapu mellé ment. 60.perc: Augustinsson fejesét védte bravúrral. Dubravka szerezte. Danielson lövése szállt a kapu fölé. 67.perc: Isak hagyott ki helyzetet. 71.perc: Dubravak óriási bravúrral hárította Isak lövését. 76.perc: Sieberg lövését védte Dubravka. 77.perc: Dubravka sárgult be. 78.perc: Svéd büntető melyet Forsberg lőtt a hálóba. 80.perc: Duda is besárgult.  82.perc: Claesson lövését blokkolták. 87.perc: Weiss sárgult be. 95.perc: A VAR vizsgált egy esetet ám büntető végül nem követte. 

Összességében a Svéd válogatott teljesen megérdemelten nyert. Sok helyzetet dolgoztak ki míg Szlovákia az első játékrészben volt veszélyesebb.

Horvátország – Csehország D Csoport

A D csoport a mai napok két rendkívül érdekes mérkőzést tartogat. Először a világbajnoki ezüstérmes Horvátország lép pályára Csehország ellen. A Horvátok a nyitó mérkőzésen Anglia ellen szenvedtek vereséget. Csehország ezzel szemben egy kitűnő mérkőzésen győzte le Skóciát. a mai meccs esélyese a Horvát válogatott ám Csehország nagyon jó formában van így a döntetlen is reális eredménynek tűnik. 

Horvátország: Livakovic;Gvaridol;Vida;Lovren;Vrsaljko;Kovacic;Modric;Perisic;Kramaric;Brakalo;Rebic

Csehország: Vaclik;Coufal;Kalas;Celtuska;Boril;Soucek;Holes;Masopust;Darida;Jankto;Schick

A mérkőzést Csehország kezdte. 4.perc: Soucek fejelt a kapu fölé. 18.perc: Schick lövését Livakovic hárította. 33.perc: Schick kapott egy könyököt Lovrentől. A védő lekönyökölte, ami miatt Lovren besárgult és büntető következett melyet Schick a kapuba lőtt 1:0 Csehországnak, érik a meglepetés. A félidőben több helyzet nem alakult ki. 

A második félidőt Horvátország kezdte. 47.perc: Perisic egy szép akciót követően lőtt a hálóba 1:1! 50.perc: Masopust sárgult be. 66.perc: Livakovic húzott le egy veszélyes beadást. 73.perc: Vlasic lőtt centikkel a kapufa mellé. 82.perc: Boril sárgult be. 89.perc: Petkovic lőtt kevéssel  a kapu mellé. 93.perc: Hlozek sárgult be. Ezzel véget is ért a mérkőzés.  

Összességében Horvátország talán többet tett a győzelemért, ám az első félidő egyértelműen a Cseh válogatotté volt. Sok helyzetet dolgoztak ki a horvátok és csupán centiken múlt, hogy nem tudták megfordítani a mérkőzést. 

Anglia – Skócia D Csoport

Talán az EB egyik legpikánsabb mérkőzését rendezik meg az este folyamán. Anglia a nyitó mérkőzésen jó játékkal verte meg Horvátországot, míg a Skótok meglehetősen sima vereséget szenvedtek Csehországtól. A erőviszonyok tekintetében Anglia a mai mérkőzés esélyese ám a két válogatott történelme miatt is. Jó mérkőzés előtt állunk. 

Anglia: Pickford;Shaw;Mings;Stones;James;Rice;Phillips;Sterling;Mount;Foden;Kane

Skócia: Marhall;McTominay;Hanley;Tierney;Gimur;Robertson;McGeregor;McGinn;O’Donell;Dykes;Adams

A mérkőzést Skócia kezdte. 3. perc:  Adams lövését blokkolta az Angol védelem. 11.perc: Stones fejelt a keresztlécre, nagy helyzet maradt ki. 15.perc: McGinn sárgult be. 28.perc: Kane hagyott ki óriási helyzetet. 30.perc: O’Donnell lövését hárította Pickford bravúrral. 31.perc: Adams fejese ment a bal kapufa mellé. Több helyzet nem alakult ki a félidőben. 

A második félidőt Anglia kezdte.  48.perc: Mount lövése ment kevéssel a kapu mellé. 63.perc: Dykes lövését blokkolta az angol védelem, nagy mentés volt. 79.perc: Sterling tűnt el gyanús körülmények között de büntető végül nem lett az esést követően. 87.perc: O’Donnell sárgult be. S ezzel véget is ért a mérkőzés érdemi része, helyzet már nem alakult ki. 

A győzelemért az Angol válogatott talán többet tett, ám akadtak veszélyes Skót helyzetek is. Mindkét félidőt inkább Anglia irányította ám a Skót helyzetek így is jutottak mindkét játékrészre.  A döntetlen összességében a Skótok szempontjából bravúros eredmény.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.