EVERTON F.C. – ARSENAL F.C.

A Premier League 9. fordulóját rendezik meg a hét végén. A szombati játéknapon a feljutó együttesek díszmenetét láthattuk, míg vasárnap két igazi focicsemege vár ránk. Ellőbb Wenger Arsenal-ja érkezik a Goodison Park-ba ahol az Everton fogadja őket. egyik együttes sem tündököl ami a tabellát illeti, a hazaiak a 16. helyen honolnak míg vendégük a 7. helyen. Az Everton eddigi mérlege 8 mérkőzést követően 2 győzelem 2 döntetlen és 4 vereség. Hazai pályán 4 mérkőzésből 2-őt nyertek és vesztettek el. Utolsó 5 bajnokijukon 3 vereség mellett 1 döntetlen és 1 vereség szerepel. A vendégek eddigi 8 meccsükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen és 3 vereség mellett. Idegenben 4 mérkőzésből 1 döntetlent és 3 vereséget szenvedtek el. Utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség szerepel. Jó mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a vendég alakulat.

Everton: Pickford;Williams;Jagielka;Keane;Gueye;Baines;Vlasic;sigurdsson;Kenny;Rooney;Calvet-Levin

Arsenal: Cech;Koscielny;Mertesacker;Monreal;Kolasinac;Xhaka;Ramsey;Bellerin;Özil;Sanchez;Lacazette

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 3.perc: Ramsey került helyzetbe ám Pickford hatalmas bravúrt mutatott be. 4.perc. vendég szöglet melyet követően Sanchez tört kapura de lövését Pickford magabiztosan fogta. 5.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 7.perc: Lacazette tört kapura de  a védelem meg tudta állítani, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 10.perc: Lacazette bal felsőbe tartó lövését Pickford hárította bravúrral. 12.perc: Rooney egy labdaszerzést követően lőtt bődületesen nagy gólt Cech hálójába 1:0! 16.perc: Williams sárgult be. 17.perc. Pickford védett egy vendég szabadrúgás kísérletet. 18.perc: Lacazette lövését is védte Pickford. 19.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 26.perc: Calvert-Levin lőtt a kapu mellé közelről.  28.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 32.perc: Pickford hárított ismét egy távoli lövést. 34.perc: Gueye sárgult be. 39.perc: Xhaka lövését Pickford hárította. 40.perc: egy tökéletes vendég akció végén Monreal lőtt a bal alsó sarokba 1:1! 44.perc: Sanchez lőtt ziccerből Pickford kapusba. 45.perc:  vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt az Everton kezdte. A félidőben Williams helyére Davies állt be. 49.perc: Sanchez szabadrúgása akadt el a sorfalban. 52.perc: Vlasic lövését blokkolta a vendég védelem. 53.perc: egy vendég kontra végén Sanchez löbbölését Özil fejelte a hálóba 1:2! 63.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 68.perc: Gueye megkapta második sárgáját így piros lappal mehet az öltözőbe. 74.perc: vendég kontra melynek végén Özil passzát Lacazette lőtte a hálóba. 75.perc: Rooney helyére Lookman érkezett illetve Calvert-Levin helyére Niasse állt be. 77.perc: Lacazette helyére Wilshere érkezett. 83.perc: Özil helyére Coqulein érkezett. 84.perc: Sanchez került helyzetbe de végül találat nem született. 85.perc: Xhak távoli lövését a keresztléc hárította majd a kipattanót Wilsere fejelte a kapu mellé. 86.perc: Koscielny sárgult be. 90.perc: gyors passzokat követően Ramsey is betalált 1:4! A hosszabbítás 5 perc, 92.perc: hazai szabadrúgás melyet Sigurdsson a háló fölé lőtt. 93.perc: Cech hibázott nagyot melyet követően Niasse lőtt a hálóba 2:4! 95.perc: Sanchez cselezett majd lőtt a bal alsó sarokba 2:5! Ezzel ért véget  mérkőzés.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek sokkal jobban ám a hazaiak szereztek vezetést. Ezt követően az Everton dolgozott ki több helyzetet így a vendégek egyenlítettek ki. Kissé furcsa mérkőzés ám rendkívül látványos és helyzetekben gazdag. A félidő vége a vendégeké volt ám több találat nem született az első játékrészben. A második félidőben a vendégek kezdtek jobban s meg is szerezték a vezetést megérdemelten. A hazaiak kisebb helyzetekig is alig jutottak s ráadásul Gueye is kiállítás sorsára jutott. Lacazette góljával a találkozó eldőlt. Ezt követően Ramsey is betalált mely már csak hab volt a tortán. A vendégek megérdemelten nyertek.

 

 

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.