EVERTON F.C.-CHELSEA F.C.

A Premier League 5. Fordulóját rendezik meg a hétvégén. A válogatott meccsek miatti hosszú szünet után igazi csemegének ígérkezik a liverpooli kékek és a londoni kékek összecsapása az az az Everton és a Chelsea összecsapása. Problémák akadnak mindkét együttes oldalán, a hazaiak ugyan rosszul nem kezdték a bajnokságot ám már rögtön az első fordulóban meglepetésre a feljutó Watford ellen hagytak el két pontot, ezt követően nem sokkal a 3. fordulóban az első vereség is bekövetkezett ám ezúttal papírformának számított ugyanis a Manchester City együttese volt az ellenfél. Jelenleg a tabella 9. helyét foglalják el a hazaiak akik közül Roberto Martinez ma nem számíthat Hibbert;Pienaar;Baines;Gibson és Cleverley játékára. A vendég oldalon ha ez ugyan lehetséges még nagyobb a probléma. A Chelsea nem éppen úgy kezdte a szezont ahogy azt elvárták a tavalyi bajnoktól. Már az első fordulóban meglepetésre hazai pályán döntetlent játszottak a Swanesea együttesével melyen Courtoist kiállították, ezt követően idegenben a Manchester City verte Mourinho együttesét úgy ahogy arra eddig talán még példát sem lehetett látni ami a Premier Leaguet illeti. A problémákat a legutóbbi fordulóban elszenvedett Crystal Palace elleni vereség tetézte. Ha ez még nem lenne elég a vendégektől úgy tűnik Thibaut Courtois több hónapra kidőlt térdsérülés következtében. A Chelsea jelenleg a 13.helyet foglalja el a táblázaton. Érdekes összecsapás elé nézünk.

Everton: Howard;Coleman;Stones,Jagielka;Galloway;Besic;Barry;McCarthy;Barkley;Kone;Lukaku

Chelsea: Begovic; Ivanovic;Zouma;Terry;Azpilicueta;Matic;Mikel;Pedro;Fabregas;Hazard;Costa

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben Ivanovic bal oldali középre adását húzta le Howard kapus. A 4.percben Besic beívelését követően hazai szögelt következett de helyzet nem alakult ki. A 8.percben Barkley lőtt távolról a kapu mellé. A 9.percben Besic helyére Naismith állt be a hazaiaknál a csere oka sérülés. A 10.percben vendég szögelt következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 16.percben Costát szerelték a hazai védők, majd az ezt követőe támadás végén Galloway beadásánál jól érkezett a csereként beállt Naismith s közelről fejelt a kapuba 1:0! nagyon szép találat volt. A 19.percben Kone fejelt egy jobb oldalról érkező labdát kapura ám Begovic hatalmasat mentett. A 21.percben McCarthy távoli lövését fogta hatalmas bravúrral Begovic. A 22.percben Naismith távolról lövésre szánta el magát amely olyannyira jól sikerült,hogy ezzel rögtön meg is duplázta saját és csapata góljainak számát. A 33.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 36.percben Matic szánta el magát lövésre 35 méterről s a kint álló Howard felett a labda a hálóba vágódott 2:1! A 38.percben Hazardot szerelték majd az ezt követő sarokrúgásból Terry fejelt közelről a kapu fölé. A 41.percben újabb vendég szögelt következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 42.percben újabb vendég szögelt következett miután Costa próbálkozását blokkolták a védők de helyzet ekkor nem alakult ki. A 45.percben Pedro próbálkozását blokkolták ismét a hazai védők. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén melyben Coleman került helyzetbe de fejese messze elkerülte a vendégek kapuját. Ezzel véget ért az első játékrész melynek eredménye 2:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 48.percben Fabregas beadását a védők lőtték a mezőnybe. Az 51.percben vendég szöglet következett de gólveszély nem alakult ki. Az 55.percben Coleman előretörését követően hazai szöglet következhetett de nagy helyzet nem alakult ki belőle. Az 56.percben Mikel helyére Nunes érkezett a vendégeknél. A 60.percben Nunes lövése kerülte el a hazaiak kapuját. A 62.percben Lukaku lövése ment el a kapu mellett. A 65.percben Galloway sárgult be. A 66.percben vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 68.percben Lukaku közeli lövését Begovic hárította. A 69.percben hazai szögelt következett de gólhelyzet nem alakult ki belőle. A 70.percben Pedro helyére Falcao érkezett a vendégeknél. A 70.percben megint hazai sarokrúgás következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 72.percben Konét Lennon váltotta. A 74.percben fabregas helyére Willian érekezett a vendégeknél. A 77.percben Mori váltotta Colemant. A 79.percben vendég szögelt következett melyet követően Matic lőtt kapura de lövését a hazaik blokkolni tudták. A 81.percben Willian végezhetett el szögletet ám helyzet ebből nem alakult ki. A 82.percben a fellazuló vendég védők között Naismith elé került a labda aki éles szögből is Begovic lábai között a kapuba tudta lőni a labdát ezzel 3:1-re módosította az állást. A 87.percben Stones is besárgult. A 88.percben Azpilicueta is a sárga laposok sorsára jutott. A hosszabbítás 4 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:1-es végeredmény.

Egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk az 5. Forduló nyitó találkozóján. Az első félidőben a hazaik remek első fél órát produkáltak melynek köszönhetően meg is szerezték a vezetést sőt a 2:0-ás állás a vendégekre nézve volt hízelgő. A félidő második felében a Chelsea dominált ám csak egy góllal sikerült hátrányukat csökkenteni. A második játékrészt jó iramban kezdték a londoni kékek ám nem tudtak kiegyenlíteni s ahogy telt az idő úgy váltak egyre pontatlanabbá Mourinho játékosai. A cserék sem a kellő hatást érték el s ami még rosszabb hír volt a vendégek számára a mérkőzés vége előtt Naismith megszerezte harmadik gólját s ezzel el is döntötte a találkozó sorsát. Az  Everton megérdemelten nyert ugyanis nagyszerűen használta ki helyzeteit, míg a vendégek a 16-oson belül képtelenek voltak pontos passzokra lövésékre.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.