EVERTON.F.C-CHELSEA F.C

A Premier League 3. fordulójának szombati rangadóját rendezik meg Liverpool-ban ahol a házigazda Everton fogadja a vendég Chelsea együttesét. A hazaiak 2 döntetlennel kezdték az idényt míg a vendégek 2 győzelemmel,a Chelsea háza tájáról friss információ,hogy Fernado Torres kölcsönben a Milan együtteséhez igazolt. A hazaiak a nyár folyamán megszerezték a Fernecvárostól Besic játékjogát valamint a Chelse-től Lukaku-t;Eto’o-t;Atsu-t és a Manchester City-től Barry-t. Úgy tűnik,hogy a tavalyi évhez hasonlóan Roberto Martinez ismét egy kiegyensúlyozott csapatot igyekszik létrehozni mely az idény végéig harcolni fog a BL-t jelentő helyezésekért. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég alakulat azonban ha van csapat mely sok borsot törhet a londoni kékek orra alá az épp a “kisebb” liverpooli gárda,izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe.

Everton: Howard;Colema;Jagielka;Distin,Baines;Mirallas;McCarthy;Naismith;Barry;McGeady;Kukaku

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Terry;Cahill;Azpilicueta;Ramires;Hazard;Oscar;Fabregas;Willian;Matics;Costa

Az első félidőt a vendégek kezdték. Az első percben Fabregas csodás passzát követően Diego Costa gurította ziccerből a labdát Howard lábai alatt a kapuba 0:1! A 3. percben Ivanovic maradt üresen a 16-oson belül és lőtte a labdát Howard lábai mellett a kapuba 0:2! Mint a felvételekből kiderült a gólt les előzte meg de a bíró megadta a találatot. Az 5. percben Lukaku készítette le a labdát Mrallas elé aki Courtois kezébe lőtte a játékszert. A 7.percben egy hazai támadás futott a jobb szélen melyet Ivanovic fejelt ki a mezőnybe. A 8.percben Howard jött ki jól kapujából s szerezte meg a labdát Costa elől. A felvételek tanulsága szerint a 16-oson kívül fogta meg Howard a labdát de ezt a bíró nem vette figyelembe. A 12.percben Fabregas távoli próbálkozását blokkolták a hazai védők. A 16.percben a hazaiak első szögleténél követően Lukaku juttatta a kapuba a labdát de mivel lesen helyezkedett így maradt a 0:2! A 17.percben Naismith tüzelt 23 méterről de próbálkozása a jobb kapufa mellett ment el centikkel,Courtois azért rajta volt a labdán. A 21.percben Coleman lőtt kapura egy jobbról bejövő labdát de a védelem blokkolta azt. A 23.percben Willian-t rúgták fel csúnyán melyet követően vendég szabadrúgás következett, Fabregas ívelte a labdát a lapu elé de Howard a levegőből lehúzta a labdát. A 26.percben egy hazai szögletet követően Lukaku ollózott de a labda helyett Ivanovicot találta el. A 27.percben McGeady lőtt a 16-oson belülről a kapu fölé de megpattant egy védőn így a hazaiak újabb szöglettel. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 30.percben Fabregas labdája pattant meg Distin lábán így szöglettel jöhettek a vendégek. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 35.percben Mirallas távoli lövését védte Courtois. A 39.percben Ivanovic jobb oldali középre adását fejelte ki a hazai védelem. A 40.percben Lukaku helyezkedett lesen így hiába került elé a labda a 16-oson belül a Chelsea jöhetett szabadrúgással. A 42.percben Lukaku próbált levenni egy jobb oldalról beérkező keresztlabdát de a játékszer az alapvonalon ment ki. A 43. percben Costa lőtt kapufát de a labda megállt a gólvonalon ezt követően,a gól érvénytelen lett volna mert a támadó lesen helyezkedett. A 45.percben egy jobb oldalról beérkező labdát Mirallas fejelte a labdát 9 méterről elemi erővel a kapu bal felső sarkába 1:2! A gólpassz Coleman nevéhez fűződik. A hosszabbítás 2 perc,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:2-es félidei eredmény.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Lukaku lőtte az égbe 16 méterről Mirallas kitűnő átadását. A 49.percben hazai szöglet a bal oldalról de helyzet ebből nem alakult ki. Az 51.percben egy hazai szabadrúgást követően Distin ragadt lesen így a vendégek hozhatták a labdát. Az 53. percben Distin hibájából Costa ment el majd lőtt a jobb kapufa mellé Howard jóvoltából. A szögletet követően ismét costa elé került a labda aki 5 méterről kiszorított szögből a bal oldalról lőtt Howard ölébe. Az 56.percben Costa kakaskodásért sárgult be. Az 58.percben egy vendég támadás végén a labda a jobb kapufa mellett ment el. Az 59.percben hazai szabadrúgás következett melyet Bains ívelt középre de a védők szögletre fejelték a labdát. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 60. percben újabb hazai szöglet következett melyet a vendég védelem a mezőnybe fejelt ki. A 63.percben Ivanovic mentett Lukaku elől a 16-os vonalánál. A 64.percben hazai szabadrúgás következett 25 méterre a kaputól,a szabadrúgást Baines lőtte a sorfalba. A 67.percben Hazard ment el a bal oldalon majd lőtt középre melybe Coleman ért bele így saját kapujába pattant a labda ezzel 1:3! A 69. percben McGeady passzolt Naismith elé aki jobb külsővel rúgta a kapuba a játékszert Courtois mellett 2:3! A 70.percben McGeady helyére Eto’o állt be a hazai oldalon. A 72.percben Ramires középre adást fabregas vette le rosszul s így már nem tudott lőni mert beérték a védők. A 74.percben Matic lövésre szánta el magát amely Jaielka lábán pattant meg s így a kapu jobb alsó sarkában kötött ki ezzel 2:4! A 75.percben Mikel jött be Willian helyére . A 76.percben egy hazai szabadrúgást követően Eto’o csúsztatta fejjel a játékszert a kapu bal oldalába 3:4! A 78. percben Ramires lőtt a hazai kapu bal oldalába 8 méterről miután Matic remek labdával látta el. A 80.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 81.percben Coleman kapott jó labdát a jobb oldalról ám ő a kapufát találta el 8 méterről,Courtois hatalmasat hárított. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyet Baines a sorfalba lőtt. A 83.percben Hazard helyére Felipe állt be a vendég oldalon. A 85.percben hazai szabadrúgás az alapvonal elől melyet Mirallas ívelt a kapu elé de a védők kifejelték az a mezőnybe. A 87. percben hazai szabadrúgás, melyet  Mirallas ívelte középre, de beadását kivágták a védők. A 89.percben Drogba váltotta Fabregast a vendégeknél valamint Besic érkezett Lukaku helyére a hazaiaknál. A 90. percben besic hanyag sarkazására csap le Mikel aki Costa elé passzolt ő pedig kilőtte a kapu jobb alsó sarkát 3:6! A hosszabbítás 5 perc. A 92.percben Eto’o lőtt 17 méterről de lövését leblokkolták,az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:6-os végeredmény.

Egy szenzációs mérkőzésen vagyunk túl ahol igazi focigálát láthattunk. E mérkőzés a forduló mérkőzése sőt azt gondolom nagyon a PL szeon legjobb mérkőzései között fogják emlegetni a szezon végén. A Chelsea szenzációsan használta ki helyzeteiket míg az Everton a mezőnyben nyújtott kitűnő teljesítményt. A vendégek megérdemelten nyerték eme rangadót ugyanakkor ha a hazaiaknak kicsivel nagyobb szerencséje lett volna az 1 pontot otthon tarthatták volna. Costa játéka tökéletesen illik a londoniak elképzeléseibe csakúgy mint Fabregasé. Utóbbi 4 gólpassznál jár míg előbbi 4 gólnál. A forduló többi eredményét figyelembe véve valamint az elmúlt 3 fordulót, azt gondolom egyenlőre a Chelsea a bajnokság fő esélyese. Persze hosszú még a szezon de Mourinho legénysége nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik. Összességében kiváló meccsen vagyunk túl ahol ízelítőt kaptunk a Premier League sava-borsából.

 

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.