EVERTON F.C. – LIVERPOOL F.C.

A Premier League 17. fordulójának záró mérkőzését rendezik meg Hétfő este ahol a liverpooli kékek a városi rivális vörösök csapatát fogadják. A fordulót megelőzően az Everton a tabella 9. helyén állt, 16 mérkőzéséből 6-ot megnyerve 5 döntetlen és 5 vereség mellett. Az utolsó 5 bajnokijukon 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel. Hazai környezetben eddig 8 mérkőzést játszottak melyek közül 4-et nyertek meg 4 döntetlen mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzésükből 3 győzelmet értek el 2 döntetlen mellett. Az Everton az utóbbi hetekben nem mutat olyan erőt mint tette azt az ősz elején, mintha Koeman együttese kissé fásultabb lenne. A Liverpool jelenleg a tabella 4. helyén áll, eddigi 16 mérkőzésükből 10-et nyertek meg 4 döntetlen és 2 vereség mellett. Az utóbbi 5 meccsükből 3 győzelmet arattak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben eleddig 9 mérkőzést játszottak melyekből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli bajnokijukból 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett.  vörösök Coutinho kiválását követően ugyan kissé megingottak de úgy fest ha nehezen is de meg tudják oldani hiányát. A mérkőzés esélyese a Liverpool.

Everton: Stekelenburg;Baines;Mori;Williams;Coleman;McCarthy;Gueye;Lennon;Barkley;Valencia;Lukaku

Liverpool: Mignolet;Clyne;Lovren;Klavan;Milner;Wijnaldum;Henderson;Lallana;Mane;Origi;Firmino

A mérkőzést a Liverpool kezdte. 4.perc: McCarthy középre ívelt labdáját a vendég védelem vágta ki, majd még  e támadás keretein belül Lukaku elé került a labda de előle is tisztáztak. 9.perc: Lukaku Barkley labdáját igyekezett gólra váltani de szerelni tudták. 11.perc: az első liverpooli próbálkozás Lovren lövését blokkolták. 13.perc: hazai szabadrúgás melyet Valencia lőtt a sorfalba. 19.perc: ismét Lukaku próbálkozott de lövését újfent blokkolták. 24.perc. egy kipattanót követően Barkley lőtt kapura ám lövése ha centikkel is de célt tévesztett. 27.perc: Wijnaldum próbálkozása kerülte el a kaput. 32.perc: ismét Wijnaldum próbálkozott de ezúttal is sikertelennek bizonyult. 37.perc: Origi vette át jól a labdát a 16-oson belül majd lőtt a kapu fölé. 39.perc: Coleman ívelését Mignolet húzta le. 44.perc: Valencia ívelését szögletre mentette a vendég védelem, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc, 46.perc: Milner középre tekert labdáját Stekelnburg húzta le. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt az Everton kezdte. A félidőben McCarthy helyére Barry érkezett. 49.perc: Henderson szögletét követően Firmino elé került a labda de a támadó lövését blokkolták. 51.perc: vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 53.perc: Firmino tört kapura de a 16-oson belül szerelni tudták. 54.perc: Lukaku érkezett jól egy beadásra de végül a kapu fölé fejelt. 56.per: Lovren sárgult be. 64.perc: Stkelenburg sérült meg helyére Robles állt be. 68.perc. Barkley sárgult be. 69.perc: Coleman sárgult be. 73.perc: Valencia helyére Lewin érkezett. 75.perc. Wiiliams helyezkedett jól de fejese a kapu fölé szállt, ezt követően kisvártatva Origi elől mentett a hazai védelem. Újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. 79.perc. Origi veszi le jól a labdát a 16-oson belül majd lövése a kapu mellé megy. 81.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 82.perc: Can érkezett Lallana helyére, illetve Origi helyére Sturridge állt be. 85.perc: Gueye sárgult be. 87.perc: Firmino került helyzetbe de nem tudta az kihasználni. 89.perc: Milner beadását a védők vágták ki, szöglet következett melyből helyzet nem  alakult ki. a hosszabbítás 8 perc. 94.perc. Lukaku próbálkozását blokkolták a vendég védők majd egy kontra végén Sturridge lőtt közbe, lövése a kapufán csattant ám a kipattanóra Mane érkezett s lőtt az üres kapuba 0:1! 98.perc: Firmino vette le jól a labdát a büntető területen belül majd lőtt de a védők fel tudtak szabadítani. 99.perc. vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett aktívabban de nagy helyzetig nem jutottak. Ezt követően a Liverpool is aktivizálta magát de találatig ők sem jutottak. A félidő még tartogatott több szép támadást melyet inkább a hazaiak vezettek de találatig egyik együttes sem jutott. A második félidőben az Everton még egy-egy veszélyes helyzetet ugyan ki tudott alakítani de a játék tempóját már a vendégek diktálták s egyre több kisebb helyzetet dolgoztak ki. Úgy tűnt,hogy az eredmény marad döntetlen ám Stekelnburg sérülése miatt rengeteg volt a hosszabbítás melyben a hazai védelem már nem bírta el a nyomást. A Liverpool összességében megérdemelten nyert s így felugrott a tabella második helyére 6 pontra lemaradva a listavezető Chelsea mögött.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.