EVERTON F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 24. fordulójának rangadóját rendezik ma este, ahol az Everton fogadja városi riválisát a Liverpoolt. A hazaiak az elmúlt 6 mérkőzésükből 1 győzelmet 2 döntetlent és 3 vereséget tudhatnak magukénak. A sérültek listáján szerepel többek között, Howard, Osman és Pienaar. A vendég Liverpooliak az elmúlt 6 bajnokijukból 5-öt győzelemmel zártak és csupán egy döntetlent játszottak ezen kívül, tehát csúcsformában játszik a forma alapján az együttes. A sérültek listáján Jones és Flanagan szerepel, így Rodgers edző a lehető legerősebb 11-ét tudja pályára küldeni. A két klub korábbi mérkőzéseit tekintve látható, hogy a nagyobbik Liverpool-i csapat valamennyivel jobban áll, de ez az utóbbi időben egyre jobban kiegyenlítődött. A mai mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég egyesület, ugyanis a hazaiak az előző fordulóban aratott győzelmét megelőzően 10 meccsen nem tudtak győzni. Roberto Martinez együttese idén nem szerepel olyan fényesen mint a tavalyi év folyamán és ha ez sokáig így folytatódik akár az edző állásába is kerülhet. Érdekes mérkőzésre van kilátás.

Everton: Robles; Coleman; Stones; Jagielka; Oviedo; Barry; Besic; McCarthy; Mirallas; Lukaku; Naismith

Liverpool: Mignolet; Sakho; Skrtel; Can; Ibe; Henderson; Lucas; Moreno; Coutinho; Gerrard; Sterling

Az első félidőt a hazaiak kezdték. Az első percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 2. percben egy vendég támadás végén a hazai védőknek kellett Lucas lövését blokkolni. A 3. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Gerrard ívelt a kapu elé, de a hazai védők kifejelték a labdát. A kontrából helyzet nem alakult ki a hazaiaknál, ugyanis Lukaku nem bírta lekezelni a labdát. A 8. percben Mirallas jobb oldali középre adását Mignolet húzta le. Még ebben a percben Sterling került helyzetbe, ám a kapu mellyé lőtte a labdát. A 9. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Gerrard lőtt a kapura, de Robles hatalmasat védett, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 15. percben Lucas sérült meg helyére Allen érkezett. A 17. percben egy vendég akció végén Ibe hagyott ki egy óriási ziccert, illetve Robles védett hatalmasat. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 18. percben hazai szöglet következett, melyből Stones fejelt kapura, de a vendég védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 22.percben Besic jobb oldali beadását Naismith fejelte Mignolat ölébe. A 27.percben Ibe lőtt tábolról a hazaiak kapujára ám nem volt szerencséje és a labda a kapufán csattant. A 29.percben Mirallas játszotta középre a labdát ám a vendég védők ki tudták azt rúgni a 16-oson kívülre. A 34. percben Sterling érkezett jól a büntető területen belülre érkező labdára, de lövését a védők blokkolták. A 36. percben Coutinho lőtt 22 méterről a kapura, de Robles védeni tudott. A 37. percben McCarthy sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 40. percben vendég szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 43. percben Ibe lőtte a labdát a 16-oson belülre de azt a védők kivágták a mezőnybe. 2 perc a hosszabbítás a félidő végén. Ezzel véget ért az első félidő, melynek jelenlegi állása 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. Az 50. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Mirallas lőtt a kapu mellé. Az 52. percben Coutinho lőtt Robles ölébe. Az 53. percben Sterling lőtt 5 méterről éles szögből Roblesbe. Az ezt követő szögletből Gerrard fél ollós mozdulata szállt a kapu felé, ám egy hazai védőn megpattant így újabb szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Az 55. percben Sturridge érkezett Coutinho helyére. Az 59. percben Mirallas helyére Lennon érkezett. A 66. percben egy hazai szabadrúgást követően a védők fejelték ki a labdát. A 70. percben Ibe került helyzetbe, ám Robles ismét hárítani tudott. A 73. percben Oviedo sárgult be, az ezt követő vendég szabadrúgást a vendég védők kifejeltek a mezőnybe. A 77. percben hazai szöglet következett, melyből Lennon lőtt kapura, de a labda elkerülte azt. A 79. percben Henderson sárgult be, valamint Naismith és Besic is. A lapok oka kakaskodás. A 80. percben Lennon adott jobb oldalról középre, ahonnan a vendég védők bikázták ki a labdát  a mezőnybe. A 82. percben Sterling helyére Lambert érkezett, a 83. percben pedig vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 84. percben Lambert lőtt a 16-oson belülről kapura, de a védők blokkolták. A 85. percben Naismith helyére Barkley érkezett, valamint Alcaraz érkezett Besic helyére. A 87. percben Coleman lövését védte Mignolet hatalmas bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 88. percben Gerrard lőtt 19 méterről a kapu mellé. A 90. percben Lennon jobb oldali beadási kísérletét fogta Mignolet. 3 perc a hosszabbítás. A hosszabbításban több helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás végeredmény.

Az első játékrészben egy igen fordulatos mérkőzést láthattunk, ahol a labda inkább a vendégeknél volt, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A hazaiak inkább a biztos védekezésre figyeltek, melyet végül a mérkőzés végéig sikerült is megoldaniuk. A gólhoz közelebb több esetben is a vendégek jártak míg a hazaiak egy nagy helyzetet tudtak kialakítani, de ekkor Mignolet kifogott rajtuk, mert hárítani tudott. Összességében egy hajtós jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol igazságos döntetlen született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.