EVERTON F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 34. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A mai délután folyamán előbb az Everton Manchester United összecsapást tekinthetjük meg majd később a forduló csúcsrangadóját ahol az Arsenal fogadja a Chelsea csapatát. Ma délutáni első mérkőzésünkön a tabella 12. helyét foglalja el,pontjaik száma miatt a hazaiak szinte biztos bent maradók, formájuk kitűnő elmúlt 6 mérkőzésükből 4 győzelmet arattak 1 döntetlen és egy vereség mellett. A sérültek listáján Oviedo;Hibbert és Gibson neve szerepel. A stolwerkosok mögött nagyon nehéz szezon van s többször is meglegyintette őket a kiesés szele aminek oka az idény közbeni sok sérült volt. A vendégek a tabella 4. helyén állnak, Van Gaal tanítványai remek formának örvendenek ugyanis előző 6 mérkőzésükből zsinórban 5-öt megnyertek 1 vereséggel szemben. A sérültek listája is csökken az elmúlt héthez képest ugyanis Carrick Jones és Rojo neve szerepel a múlt heti 5 névvel szemben. Az összecsapás több játékos szempontjából is pikánsnak ígérkezik. Manchesteri oldalon Rooney és Fellaini tér vissza korábbi klubjához a túloldalon pedig Gibson és Howard játszhat korábbi kenyéradója ellen. A két együttes őszi összecsapását a a vörös ördögök nyerték meg 2:1-re. A korábbi összecsapásokból a United erőfölénye látszik kirajzolódni ám az elmúlt évben mindkét mérkőzést a kékek nyerték,valamint egy korábbi 4:4-es összecsapás során gyakorlatilag megfosztották a United-et egy bajnoki címtől.

Everton: Howard;Coleman,Stones;Jagielka;Baines;Lennon;Mcarthy;Barkley;Barry,Osman;Lukaku

Manchester United: De Gea;Valencia;McNair;Shaw;Smalling;Herrera,Blind,Fellaini;Mata;Rooney;Young

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben Fellaini távoli próbálkozását blokkolták a védők. A 4.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 5. percben egy hazai kontra végén McCarhy elé került a 16-oson belül a labda s közelről a hálóba gurított 1:0! A 7.percben egy védelmi hibát követően Fellaini lőtt közelről a léc fölé,hatalmas helyzet volt. A 10.percben Valencia középre adását vágták ki a hazai védők majd az ellentámadásból Lukaku elé került a labdát ám a támadó azt nem tudta lekezelni. A 12.percben durvaságért Fellaini kapott sárga lapot. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 14.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 16.percben egy szép passzjáték végén Blind lőtt Howard ölébe 17 méterről. A 17.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben Shaw tört be veszélyesen a 16-oson belülre de a védelem végül meg tudta állítani. A 20.percben egy vendég szabadrúgást követően Smalling fejelt 10 méterről Howard ölébe. A 22.percben Herrera lövését blokkolták a hazai védők. A 25.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 27.percben De Gea védte Lukaku távoli lövését. A 29.percben Young lőtt 22 méterről a kapu fölé. A 33.percben Smalling mentett hatalmasat Lukaku elől egy beadást követően. Az ezt követő szögletből Stones fejelt a léc alá 2:0! A 42.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 44.percben egy vndég szögletet követően Fellini lőtte a labdát Smalling kezére, az ezt követő ellentámadásból Barkley lőtt a keresztléc fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Falcao állt be Fellaini helyére. A 46.percben vendég szöglet következett melyet követően Howard védett hatalmasat Rooney közeli bombáját követően. Az 54.percben Young beadását követően Mata lövését blokkolták a hazai védők. Az 57.percben Lukaku bal oldali középre adásáról maradt le Osman. A 63.percben Di Maria állt be Mata helyére. A 64.percben De Gea védte Barkley próbálkozását. A 65.percben Shaw sárgult be visszarántás miatt. A 66.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 68.percben Mirallas állt be Osman helyére. A 70.percben Falcao próbálkozását védte Howard. A 74.percben egy óriási vendég védelmi hibát követően Mirallas lőtt 14 méterről a hálóba 3:0! A 81.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 82.percben Falcao szerzett lesről gólt. A 85.percben Mirallas lövését védte bravúrral De Gea. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 87.percben Rooney-t Van Persie váltotta valamint Barkley helyére Naismith érkezett és Lukaku helyére Kone. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 3:0-ás végeredmény.

Egy kitűnő első félidőt láthattunk ahol a vendég együttes irányította a mérkőzést a hazaiak pedig minden adódó alkalmat kihasználtak s 2:0-ás előnyre tettek szert. A második félidő már nem hozott akkora iramot de ennek ellenére a hazaiak újabb találattal tudták előnyüket növelni. A vendégek ezt követően hitehagyottá váltak s a támadásaikra rányomta a bélyegét. Összességében az Everton kitűnő helyzetkihasználásának köszönhetően begyűjtötte a 3 pontot.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.