EVERTON F.C. – MANCHSTER CITY F.C.

A Premier League 21. fordulójának második játéknapját rendezik meg a mai napon. A szombat nem hozott túl sok meglepetést ami a mérkőzéseket illeti, ám annál izgalmasabb mérkőzések várnak ránk vasárnap. Kezdésként tekintsük meg az Everton és a Manchester City összecsapását. A hazai együttes jelenleg 7. a tabellán 9 pontra a Manchester United mögött illetve 2 ponttal a West Bromwich Albion előtt. Ronald Koeman együttese eddigi 20 meccséből 8-at nyert meg 6 döntetlen és 6 vereség mellett, legutóbbi 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el. Hazai környezetben 10 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 4 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 hazai bajnokijukból 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Besic;Bolasie,Calwert-Lewin szerepel, kérdéses McCarthy;Pennington és Stekelenburg szereplése. Gueye az Afrika Kupán szerepel.  Friss hír a hazaiakról, hogy a keret Morgan Schneiderlin-el erősödött aki korábban a Manchester United-et erősítette. A vendég Manchester City jelenleg 4. a tabellán, eddigi 20 meccsükből 13-at nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett, legutóbbi 5 mérkőzésükön 4 győzelem mellett 1 vereséget szenvedtek el. Vendégként 10 mérkőzésen szerepeltek melyekből 7-et nyertek meg 3 vereség mellett, legutóbbi 5 látogatásukon 3 győzelem mellett 2 vereséget szenvedtek el. A sérültek listáján Gündogan szerepel, Fernandinho eltiltását tölti, Fernando;Kompany és Sane pályára lépése kérdéses. A két együttes őszi összecsapását a manchesteriek nyerték meg. A mai mérkőzés esélyesét nehéz megnevezni, sőt a döntetlen talán a legvalószínűbb eredmény.

Everton: Robles;Holgate;Williams;Mori;Baines;Barry;Davies;Coleman;Barkley;Mirallas;Lukaku

Manchester City: Bravo;Sagna;Otamendi;Stones;Clichy;Silva;Zabaleta;Toure;De Brruyne;Sterling;Aguero

A mérkőzést az Everton kezdte. 10.perc: egy gyönyörű hazai akció végén Mirallas lőtt az üres kapuba ám a találatot les előzte meg, így joggal érvénytelenítették a találatot. 11.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet ne alakult ki. 12.perc. vendég kontra melynek végén De Bruyne passzolt balról Sterling elé akit gyönyörűen szerelt a hazai védelem. 16.perc: De Bruyne középre adását Williams vágta ki az oldalvonalra. 23.perc: vendég szabadrúgás a 16-os bal oldaláról melyet Silva tekert laposan középre ám a hazai védelem kivágta a labdát. 25.perc: Sterling kaott kitűnő labdát ám közelről Robels-ba lőtt. 27.perc: Silva kapott balról kitűnő labdát ám a kapu helyett Robes kapusba lőtt, majd tisztáztak előle. 28.perc: vendég szabadrúgás melyet De Bruyne lőtt a sorfalba. 34.perc: egy jobb oldali támadás végén Mirallas passzolt a középen érkező Lukaku elé aki 12 méterről lőtt a hálóba, Bravonak esélye sem volt 1:0! 36.perc. vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 38.perc. vendég szöglet melyet követően sterling lőtt centikkel a kapu mellé, szép próbálkozás volt. 41.perc. Mirallas jobb oldali középre adását Bravo húzta le. 45.perc: hazai szöglet melyet Mirallas ívelt be de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc. Sagna fejesét Davies fejelte ki a gólvonalról. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Manchester city kezdte. 46.perc: De Bruyne lőtt távolról a kapu mellé. 47.perc: egy kallódó labdára csapott le Barkley melyet Mirallas elé passzolt aki 16 méterről lőtt Bravo mellett a kapuba 2:0! Izgalmas második félidő előtt állunk. 48.perc. vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 54.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Silva ívelt a kapu elé de a játékszer Robles-nél maradt. 55.perc: Holegate sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 60.perc: vendég szabadrúgás melyet egy sarokrúgás váltott fel helyzet azonban ebből sem alakult ki. 62.perc: Zabaleta helyére Icheanacho érkezett a vendégeknél. 63.perc: Icheanacho lövését védte Robles. 64.perc: Schneiderli érkezett Mirallas helyére a hazaiaknál. 69.perc: vendég szöglet melyből ezúttal sem alakult ki helyzet. 72.perc: Aguero lövését tolta szögletre Robles, a sarokrúgást követően a hazai védők vágták ki a labdát. 73.perc: Barry helyére McCarthy érkezett a hazaiaknál. 75.perc. Silva sárgult be. 77.perc: vendég szabadrúgás melyet Toure lőtt Robles kezei közé. 79.perc: egy hazai kontra végén Davies került a kapu elé s a kirohanó Bravo fölött emelt a kapuba 3:0! 80.perc. Aguero próbálkozását Robles hatástalanította. 85.perc. Barkley passzát követően Lukaku lőtt a kapu mellé centikkel, az ezt követő sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. 90.perc: Lookman érkezett Barkley helyére a hazaiaknál. a hosszabbítás 4 perc, 92.perc: Lukaku és Otamendi is besárgult kakaskodásért. 94.perc: egy szerencsétlenül felpattanó labdára Lukaku csaapott les lőtte Bravo mellett a hálóba 4:0! Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben mindkét együttes visszafogottan kezdett s igaz gólhelyzetig nem is jutott az első 15 percben. A City igyekezett birtokolni a labdát a hazaiak pedig láthatóan a kontra játékra álltak be. A vendégek hibát követően többször eljutottak a stolverkosok a kapuig míg egyszer Lukaku be is talált. A játék ezt követően sem változott igaz a vendégek több helyzetet dolgoztak ki. A második félidőben az addig is tompa vendégek az öltözőben maradtak s megkapták második góljukat. Ezt követően nem sikerült szépíteniük sőt a hazaiak kontrái ismét eredményesek voltak így már 3:0 állt az eredményjelzőn. Guardiola együttese tehetetlen volt egy nem csúcsformában játszó Everton ellen. A vendégek szakvezetőjén talán először látszott, hogy itt nem a spanyol vagy a német liga 7. helyezettjével játszik. Egy bizonyos mindkét együttes fog ennél jobb meccset s jobb játékot produkálni. A hazaiak megérdemelten nyertek!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.